Πριν από μερικούς μήνες που αγόρασες αυτή την πανάκριβη τσάντα ήταν τέλεια; Γιατί τότε σήμερα που την ξέθαψες από την «κρυψώνα» της μοιάζει σαν να την έχουν διεκδικήσει άγρια δύο μπουλντόγκ; Εάν θέλεις τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου να παραμένουν σαν καινούρια, θα πρέπει να μάθεις να τα τακτοποιείς σωστά στη ντουλάπα σου, ακολουθώντας τους εξής πολύ βασικούς κανόνες!

Βάλε τις τσάντες σου σε ράφια

Εάν είσαι από αυτές που κρεμάνε τις τσάντες τους σε κρεμάστρες (ή στα χερούλια της πόρτας), θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μειώνεις σημαντικά το προσδόκιμο ζωής τους -κρίμα τα λεφτά που έδωσες! Πήγαινε λοιπόν τώρα στη ντουλάπα σου, ξέθαψε εκείνες τις βαμβακερές σακούλες που υπήρχαν στα κουτιά όταν τις αγόρασες (είναι για να τις προστατεύουν από τη σκόνη), βάλε τις τσαντούλες σου μέσα και τοποθέτησέ τες με τάξη, τη μία δίπλα στην άλλη πάνω σε ράφια μέσα στη ντουλάπα. Ιδανικά, για να μη χάνουν το σχήμα τους οι μεγάλες τσάντες από μαλακό δέρμα ή ύφασμα, τοποθέτησε ανάμεσά τους χωρίσματα, ώστε να μην μπορούν να απλώνουν.

Βάλε τα καλσόν σου σε πλαστικά σακουλάκια

Όχι, πες μου... πόσες πιθανότητες έχεις να σκίσεις το καλσόν σου όταν το τραβάς με μανία για να ξετυλιχτεί ανάμεσα από δεκάδες μπερδεμένα εσώρουχα μέσα στο συρτάρι; Πολλές! Για να κρατήσεις τα καλσόν σου κυριολεκτικά για χρόνια (κι όμως, γίνεται) δίπλωσε και βάλε το καθένα χωριστά μέσα σε ένα διάφανο σακουλάκι. Τακτοποίησέ τα το ένα πίσω από το άλλο μέσα στο συρτάρι σου κι έτσι θα μπορείς να τα βρίσκεις εύκολα και να βλέπεις με μια ματιά εάν σου λείπει κάποιο, π.χ. ένα διχτυωτό που είναι και της μόδας!

Παραγέμισε με χαρτιά τα παπούτσια σου

Όλα τα παπούτσια σου, από τις γόβες με ψηλό τακούνι, μέχρι τα αθλητικά κι από τις μπότες μέχρι τις μπαλαρίνες σου,  είναι καταδικασμένα να χάσουν τη φόρμα τους εάν μείνουν για εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια στη ντουλάπα. Για να το αποφύγεις, πριν τα βάλεις στο κουτί, σφήνωσε μέσα όσο περισσότερα χαρτιά μπορείς. Μπορείς να βάλεις τσαλακωμένο χαρτί κουζίνας, αλλά και μερικές σελίδες από εφημερίδα ή παλιά περιοδικά θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά! Ιδιαίτερα για τις μπότες σου, χρειάζεται να ενισχύσεις όχι μόνο το κάτω μέρος αλλά και αυτό που εφαρμόζει στη γάμπα. Στην αγορά θα βρεις ειδικούς σωλήνες από αφρώδες υλικό που είναι ειδικά κατασκευασμένοι γι' αυτή τη δουλειά, αλλά και ένα «μακαρόνι» πισίνας κομμένο στο κατάλληλο μήκος είναι επίσης ό,τι πρέπει.

Αντικατάστησε όλες τις συρμάτινες κρεμάστρες με ξύλινες

Εάν έχεις δει το αγαπημένο μεταξωτό σου φόρεμα να αποκτά ανεξίτηλες τσακίσεις στους ώμους, γνωρίζεις καλά το γιατί!

Δίπλωσε ό,τι διπλώνεται

Έχεις δει στο pinterest τις φοβερές walk-in ντουλάπες που έχουν όλες οι διάσημες σταρ; (Κάνε κλικ εδώ για να δεις τις πιο εντυπωσιακές, αλλά προσοχή μην στάξουν τα σάλια στο πληκτρολόγιο)... Έχεις παρατηρήσει ότι όλες ανεξαιρέτως έχουν δεκάδες ράφια; Όταν τακτοποιείς τα ρούχα σου διπλωμένα, φθείρονται λιγότερο από ό,τι όταν κρέμονται και διατηρούνται σε καλύτερη κατάσταση για περισσότερα χρόνια. Δίπλωσε λοιπόν ό,τι μπορείς να διπλώσεις, όπως τζην παντελόνια, πουλόβερ (σε καμία περίπτωση μην βάλεις πουλόβερ σε κρεμάστρα γιατί θα κάνουν αυτό που λέει η λέξη: θα κρεμάσουν!), μπλούζες, πανωφόρια από μαλακό ύφασμα κ.λπ.

Σταμάτα να στριμώχνεις 250 κρεμάστρες σε μια ντουλάπα 1 Χ 1

Όπως εσύ έτσι και τα ρούχα σου χρειάζονται χώρο για να «αναπνέουν». Εάν επιμένεις να βάλεις στις κρεμάστρες και τα συρτάρια σου περισσότερα από όσα στην πραγματικότητα χωράνε, τα ρούχα σου θα γεμίσουν τσακίσεις και τραβήγματα και θα αποκτήσουν μια απροσδιόριστη μυρωδιά η οποία, πάντως, δεν είναι ευχάριστη!

Δες και εδώ μερικά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα καημένα τα ρουχαλάκια σου!