Θέλεις ωραίο μπράτσο, αλλά δεν έχεις και πολύ χρόνο να αφιερώσεις. Σε νιώθω, φίλη μου. Όπως σε νιώθει και ο Χάρλι Πάστερνακ, προσωπικός γυμναστής πολλών σταρ, όπως της Χάλι Μπέρι. 

Όπως εξηγεί: "Στις προπονήσεις μου ποντάρω στις ασκήσεις τριών φάσεων. Για κάθε μυική ομάδα επιλέγω τρεις ασκήσεις τις οποίες επαναλαμβάνω σχεδόν καθημερινά χωρίς να υπερβάλλω με πολλές επαναλήψεις. Αποφεύγω τα πολύ εντατικά προγράμματα γυμναστικής που εξαντλούν το σώμα, φτάνουν το μυικό σύστημα στα όριά του και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς".

Σύμφωνα με τον ειδικό, λοιπόν, 5' τη μέρα αρκούν για να δεις πραγματικό αποτέλεσμα στην περιοχή των χεριών. Τι πρέπει να κάνεις; Τα παρακάτω!

Άσκηση 1

Στάσου όρθια κρατώντας δύο βαράκια στα χέρια και λύγισε ελαφρώς τα γόνατα. Σκύψε προς τα εμπρός σπρώχνοντας προς τα πίσω τους γοφούς και αφήνοντας τα χέρια να πέσουν προς το έδαφος. Με μία κίνηση να εκτείνεις τα χέρια προσέχοντας να είναι στην ίδια ευθεία με τους ώμους. Επέστρεψε στην αρχική σου θέση και επανάλαβε.

Ποιες είναι οι 5 χειρότερες τροφές για μετά τη γυμναστική; Δες εδώ!

Άσκηση 2


Στάσου όρθια με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης. Κράτησε ένα βαράκι σε κάθε χέρι, στο ύψος του στήθους, με τους αγκώνες λυγισμένους και τις παλάμες να κοιτάζουν η μία την άλλη. Τέντωσε το αριστερό σου χέρι διαγώνια δεξιά, στην ίδια ευθεία με το δεξιό σου ώμο. Επέστρεψε στην αρχική σου θέση και επανάλαβε με το άλλο χέρι.

Θέλεις ωραίες γυμνασμένες γάμπες; Κάνε αυτές τις 4 ασκήσεις!

Άσκηση 3


Ξάπλωσε ανάσκελα σε έναν πάγκο παίρνοντας από ένα βαράκι σε κάθε χέρι. Κράτησε τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι προσέχοντας οι παλάμες να κοιτάζουν η μία την άλλη. Χωρίς να κινήσεις τα μπράτσα, λύγισε τους αγκώνες μέχρι οι καρποί σου να φτάσουν στο πλάι του κεφαλιού. Επίστρεψε αργά στην αρχική σου θέση.

Δες εδώ τις 5 πιο νέες τάσεις γυμναστικής αυτή τη σεζόν!