Οι σκούρες αποχρώσεις στα χείλη είναι ένα από τα must στο μακιγιάζ του φθινοπώρου και του χειμώνα (δες κι άλλους κανόνες του φετινού μακιγιάζ εδώ...). Το θέμα όμως είναι πως αν αρκεστείς στο να αγοράσεις και να βάλεις ένα σκούρο κραγιόν είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα να «κλωτσάει» και να έρχεται σε αντίθεση με το υπόλοιπο look σου και να φαίνεται σαν να μην μπορείς να υποστηρίξεις ένα τόσο «δραματικό» στυλ. Εάν θέλεις λοιπόν να δείχνεις cool, όμορφη και άνετη με τα σκούρα χείλη σου, να τι άλλο πρέπει να κάνεις:

Φόρεσε σκούρα ρούχα

Φαντάσου τώρα να βάλεις ένα σκούρο βυσσινί κραγιόν ενώ φοράς ένα λουλουδάτο φόρεμα σε αποχρώσεις του ροζ! Και μόνο που το ακούς, καταλαβαίνεις ότι δεν ταιριάζει, σωστά; Τα σκούρα χείλη «απαιτούν» πιο χειμωνιάτικους χρωματικούς τόνους και στο υπόλοιπο outfit, οπότε συνδύασέ τα με ένα look σε αποχρώσεις του γκρι, μπλε, καφέ ή μαύρου.

Άπλωσέ το με πινέλο

Με ένα σκούρο χρώμα, τα λάθη στο μακιγιάζ δείχνουν πιο κραυγαλέα, σε σχέση με κάποιο σε πιο ανοιχτή ή σε ουδέτερη απόχρωση. Επιπλέον, όταν σου ξεφύγει έστω και λίγο, το σκούρο κραγιόν είναι δύσκολο να διορθωθεί γιατί αφήνει σημάδι. Συνήθισε, γι' αυτό, να απλώνεις το κραγιόν σου με ένα ειδικό πινέλο για χείλη που σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι πιο ακριβής στις κινήσεις σου.

Χρησιμοποίησε ΚΑΙ μολύβι χειλιών

Ο μόνος λόγος που τα μολύβια χειλιών μπορεί να θεωρούνται ντεμοντέ είναι επειδή τα τελευταία χρόνια ήταν περισσότερο στη μόδα που πιο διάφανες και ελαφριές αποχρώσεις. Όταν όμως μιλάμε για σκούρα χείλη, τότε το μολύβι (στο ίδιο ακριβώς χρώμα) είναι απαραίτητο, καθώς σε βοηθάει να οριοθετήσεις τη γραμμή των χειλιών και να εμποδίζεις το κραγιόν να πάει σε σημεία που δεν θέλεις. Επιπλέον, επειδή οι σκούρες αποχρώσεις κάνουν το στόμα να μοιάζει μικρότερο, αν θέλεις χείλη πλούσια σαν της Kylie Jenner, το μολύβι θα σε βοηθήσει να κερδίσεις μερικά έξτρα χιλιοστά!

Άφησε το υπόλοιπο μακιγιάζ όσο πιο απλό γίνεται

Υπάρχει μια «κρίσιμη» στιγμή στη ρουτίνα ομορφιάς κάθε γυναίκας που θα πρέπει να πάρει τη μεγάη απόφαση: Τι θα τονίζω σήμερα; Τα μάτια ή τα χείλη; Η απάντηση «και τα δύο» είναι λάθος, εκτός εάν ακολουθείς καριέρα κλόουν στο τσίρκο Μεντράνο. Εάν επιλέξεις ένα έντονο κραγιόν, απόφυγε το smokey eyes και προτίμησε ελαφριές σκιές σε ουδέτερους τόνους για τα μάτια.

Προτίμησε ματ και όχι γυαλιστερή υφή

Όταν αγοράσεις τα φετινά σκούρα κραγιόν σου, προτίμησε αυτά που έχουν ματ υφή και όχι όσα γυαλίζουν. Τα ματ μένουν για περισσότερες ώρες στη θέση τους και είναι πιο σταθερά. Αντίθετα, τα glossy κραγιόν είναι πιο πιθανόν να αρχίσουν να «γλιστράνε» μετά από λίγη ώρα και αφήνουν παντού το σημάδι τους!

Προσοχή στο ρουζ

Όταν φοράς έντονο κραγιόν φρόντισε να βάλεις ένα ελαφρύ blush σε φυσική απόχρωση (αυτή δηλαδή που παίρνει φυσικά το πρόσωπό σου όταν κοκκινίζεις) αλλά σε μικρή ποσότητα. Εάν σου ξεφύγει, θα δείχνεις υπερβολικά έντονη. Εάν, από την άλλη, βάλεις πολύ λίγο ή καθόλου, το υπόλοιπο πρόσωπό σου θα δείχνει σαν να έχει ξεβάψει, σε σχέση με τα έντονα χείλη σου.

Φρόντισε τα χείλη σου πριν βάλεις κραγιόν

Δεν υπάρχει τίποτα που να ταιριάζει λιγότερο με ένα κραγιόν σε σκούρο χρώμα από τα σκασμένα χείλη. Εάν συνηθίζεις να φοράς έντονα κραγιόν, βάλε το ενυδατικό balm χειλιών στην πρωινή ρουτίνα της ομορφιάς σου και μια φορά την εβδομάδα κάνε ένα απολεπιστικό scrub που θα βοηθήσει τα χείλη σου να παραμένουν ενυδατωμένα και απαλά. Δες κι εδώ δύο τέλειες συνταγές για να φτιάξεις μόνη σου scrub για τα χείλη!