Καλά τα scrubs του εμπορίου, γιατί όμως να ξοδεύεσαι για προϊόντα που πολλές φορές δεν ξέρεις και τι ακριβώς περιέχουν; Δοκίμασε τις δυο παρακάτω συνταγές για σπιτικά scrubs χειλιών και δεν θα ξαναχρειαστεί να αγοράσεις έτοιμο ποτέ!

SCRUB ME ΜΕΝΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κ.γ. μέλι

1 κ.σ. λάδι (ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας)

1-2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη

3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας (θα το βρεις στα φαρμακεία ή σε καταστήματα με βιολογικά είδη)

Ζέστανε το μέλι ίσα ίσα για να πάρει μια πιο ρευστή μορφή (πρόσεχε γιατί ζεσταίνεται πολύ γρήγορα και μπορεί να καείς) και ρίξε μέσα το λαδάκι. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και στο τέλος ρίξε μερικές σταγόνες από μέντα, η οποία είναι και το μυστικό για να δώσεις ένα boost στα χείλη σου και να τα κάνεις να φαίνονται πιο γεμάτα.

SCRUB ME ΚΑΦΕ

Να και κάτι καινούριο. Το ήξερες ότι η καφείνη ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, συνεπώς κάνει τα χείλη σου να φαίνονται πιο υγιή και γεμάτα; Δοκίμασέτο. Απλώς πρόσεχε μην το φας κατά λάθος!

ΥΛΙΚΑ
1κ.σ. τριμμένο καφέ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Ανακάτεψε καλά τα υλικά και άπλωσε το μείγμα στα χείλη σου. Τρίψε ελαφρά και ξέβγαλε με άφθονο νερό. Ολοκλήρωσε με ένα lip balm για να κλειδώσεις την ενυδάτωση.

Επίσης, για τέλεια χείλη που δεν ξεφλουδίζουν φρόντιζε να:

- Μην τα τραβάς και μην τα δαγκώνεις. Είναι αγχολυτικό αλλά προκαλεί πληγές και μολύνσεις.

- Μην τα γλείφεις χωρίς λόγο. Είναι πολύ sexy κίνηση, συμφωνούμε, όμως το σάλιο προκαλεί ξηρότητα στα χείλη κι ας πιστεύουμε το αντίθετο (τα φιλιά με τον καλό σου εξαιρούνται φυσικά).

Smooch!