Ξέρω ξέρω, για κάποιες απ εμάς το μαύρισμα του καλοκαιριού βαστάει ακόμα καλά. Και καλά κάνει φυσικά. Αφού λοιπόν σε λίγο καιρό θα αποχαιρετίσουμε τα σορτσάκια ..μαζί με αυτά περνάνε και σε ‘’δεύτερη’’ μοίρα τα κοραλλί και τα φούξια κραγιόν. ( εντάξει ,  πλάκα κάνουμε. Δεν λέμε αντίο σε τίποτα.

Αν θες να βάλεις φούξια μες το καταχείμωνο , YOU GO GIRL, εμείς μαζί σου) . Παρόλα αυτά, το φθινόπωρο φέρνει έναν άλλο αέρα. Αέρα του ΜΩΒ και του ΚΟΚΚΙΝΟΥ !! (καρδούλες απ τα μάτια…)

 

Τάσεις υπάρχουν πολλές, η μόδα ανακυκλώνεται… αυτά τα ξέρουμε όλες. Δες λοιπόν τι μακιγιάζ φωνάζει #φθινόπωρο   και #θέλω_ζεστή_σοκολάτα_στο τζάκι. 

 

Αρχικά ας ξεκινήσουμε από το πρωινό. Είτε πας στην δουλειά/σχολή/καφέ/βόλτα ,το μακιγιάζ που απευθύνεται γάντι για τους επόμενους μήνες έχει ως εξής.

 
 
 
 

1) Ξεχνάμε το λαμπερό, φουλ ηλιοκαμένο γεμάτο λάμψη δέρμα, οι χρυσόσκονες και τα illuminating make up δεν ταιριάζουν στο φθινόπωρο, για αυτό και καλύτερα να εστιάσεις σε μια βάση matte. Όσο πιο matte ,τόσο το καλύτερο βασικά. Προσοχή, το να είναι matte το πρόσωπο σου ΔΕΝ συνεπάγεται σε καμία περίπτωση με το γεγονός ότι δεν ΠΡΕΠΕΙ να παίξεις με τα bronzer & τις φωτοσκιάσεις. Ζεσταίνουμε το πρόσωπο με μια terracotta (ναι καλά το κατάλαβες,matte και αυτή) και κάνουμε τις φωτοσκιάσεις μας( aka κάτω απ τα ζυγωματικά, στα πλάγια του πηγουνιού και στους κροτάφους). Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχει διάσταση στο πρόσωπο, παντός καιρού. Λίγο ρουζάκι και λίγο highlighter είναι η μοναδική δόση λάμψης που επιτρέπεται να δώσεις.

 
 
 
 
 

 

2) Στα μάτια παίζουμε είτε α)με καφέ-bronze σκιές σε όλο το κινητό βλέφαρο ,ΑΡΚΕΤΗ ποσότητα μάσκαρας, και μαύρο eyeliner. Είτε β) με μια μπεζ σκιά matte σε όλο το βλέφαρο και μια καφέ/γκρί στην κόγχη του ματιού για να δώσουμε βάθος και ένταση. Μάσκαρα φυσικά και εδώ απαραίτητη.

 
 
 
 

3) Πάμε στα φρύδια. Λεπτά ή χοντρά. Γεμάτα ή αραιά. Όπως και να είναι πρέπει να τα τονίσεις, να τους δώσεις το σωστό σχήμα και χρώμα. Είναι το κάδρο, όχι απλά των ματιών ,αλλά και ολόκληρου του προσώπου σου. 

 
 
 
 

4) Και αφού μιλάμε για πρωί ,προτίμησε ένα μολύβι χειλιών σε καφέ τόνους και σχημάτισε το περίγραμμα . Έπειτα  γέμισε όλο το υπόλοιπο με ένα μπεζ-ροζ κραγιόν. Ένα απλό ombre  δηλαδή, διακριτικό και όμορφο για τα πρωινά. ( Έχουμε και σχετικό άρθρο για τα ombre  χείλια, γκούχου γκούχου! )

 

 

Καιιιι τώρα για να δούμε τι γίνεται με το βραδινό.

 

 

Τα βήματα για την βάση και τα φρύδια είναι ίδια. Αυτό που αλλάζει είναι τα μάτια και τα χείλια. Οπότε ..έχουμε και λέμε:

 
 

1) Στα μάτια προτίμησε να παίξεις απλά , διότι το φθινόπωρο είναι η εποχή που μπορείς να φορέσεις 27783988 διαφορετικές αποχρώσεις του μωβ, του βυσσινί, του κόκκινου κτλ . Ε και  με τέτοια χείλια όλη η ένταση θα πρέπει να παραμένει εκεί, σε γενικές γραμμές. 

Κατά συνέπεια ή θα κάνεις ένα απλό smokey (σαν αυτά που είδαμε για το πρωινό ) ή μια απλή ,λεπτή και εντυπωσιακή γραμμή eyeliner. Με βλεφαρίδες ως τον ουρανό , και πίστεψε με τα βλέμματα θα ναι ΟΟΟΟΛΑ πάνω σου.

 
 
 

2) Τα πράγματα είναι απλά. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ. Μολύβι χειλιών και κραγιόν στους ίδιους τόνους ή και όχι ( κουραστικό να το ακούς αλλά δεν έχεις καταλάβει ακόμα πόσο φανταστικά φαίνονται τα ombre χείλια ;; )

Τα χρώματα πολλά… από κόκκινο του κρασιού, κόκκινο της φωτιάς , βυσσινί μέχρι μωβ , κεραμιδί κτλ. Αχ. 

 

Have fun λοιπόν.

Αγαπάμε καλοκαίρι, ναιιι, αγαπάμε ανεμελιά και θάλασσα. Όμως με πειραματισμό και όρεξη, σου εγγυώμαι πως θα δεις το φθινόπωρο με άλλο μάτι και ο λόγος θα είναι το μακιγιάζ ( αν δεν το χεις δει ήδη! )

Φωτογραφίες