Δυνατές συγκινήσεις προσφέρει το 2ο μέρος του Οκτώβρη όπου μπαίνουμε σιγά- σιγά, πολλές πλανητικές μεταβολές, άκρως ενδιαφέρουσες εξελίξεις και γεγονότα που, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα, θα είναι συσσωρευμένα. Η Αφροδίτη, θεά του έρωτα μπαίνει στην Παρθένο από τις 9/10, το ζώδιο της πτώσης για τον συγκεκριμένο πλανήτη, ενώ ο Ερμής γίνεται ορθόδρομος από τις 9/10 στις αρχικές μοίρες του Ζυγού, όπου παρατηρείται και το φαινόμενο της αμοιβαίας υποδοχής για τους δυο αυτούς πλανήτες. Η δύσκολη όψη της Αφροδίτης με τον Κρόνο στις 9 και 10/10 χρειάζεται προσοχή στις σχέσεις και στα οικονομικά καθώς επηρεάζει τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού των πρώτων ημερών και βγάζει στην επιφάνεια προβλήματα και ελλείψεις. Η νέα σελήνη που θα ακολουθήσει στις 13/10 στις 19ο του Ζυγού θα είναι αρκετά φορτισμένη λόγω της δύσκολης συμμετοχής του Ουρανού από τον Κριό, προκαλώντας άκρως απρόβλεπτες και ραγδαίες εξελίξεις στα ζώδια της παρορμητικής ομάδας του 2ου δεκαημέρου. Παράλληλα, μέχρι το τέλος της δύσκολης αυτής εβδομάδας η θετική σύνοδος του Άρη- Δία στην Παρθένο με τη βοήθεια του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω θα είναι ο από μηχανής θεός για τις όποιες δυσκολίες έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τότε! 

Κριός - Ανοιχτά μέτωπα!

Η εβδομάδα θα είναι αρκετά σύνθετη για σας καθώς το φαινόμενο της νέας σελήνης στον Ζυγό θα επηρεάσει τις ισορροπίες στις σχέσεις σας. Πολύ έντονα φορτισμένοι οι περισσότεροι από σας από διάφορες απρόοπτες εξελίξεις φαίνεται να χάνετε τον έλεγχο των ισορροπιών και της υπομονής σας και να ξεφεύγετε από τα όριά σας. Προσέξτε προβλήματα με μετακινήσεις ή προειδοποιητικές ενδείξεις για την υγεία σας και βάλτε φρένο στα νεύρα και τον παρορμητισμό σας καθώς μπορεί να εκτεθείτε σε διάφορους κινδύνους. Θετικά μηνύματα θα έχετε για τα οικονομικά σας μέχρι το τέλος αυτής της βδομάδας, αλλά και γενικότερα για συνεργασίες και νέα επαγγελματικά ξεκινήματα.

Ταύρος - Παίρνετε τα πάνω σας!

Η αρχής της εβδομάδας σας βρίσκει καταπονημένους, καθώς έχετε τη διάθεση να αυτοπεριοριστείτε ή να ασχοληθείτε με υποθέσεις που σας πιέζουν και να βρείτε άμεσες λύσεις στα οικονομικά ή τα επαγγελματικά. Η νέα σελήνη στον Ζυγό στις 13/10 προσφέρεται για αποκαλύψεις αλλά και για αλλαγές στόχων ή προγραμμάτων στην καθημερινότητά σας. Θα αντιμετωπίσετε καταστάσεις και γεγονότα που δεν περιμένατε και θα χρειαστεί μεγάλος αυτοέλεγχος από μέρους σας για να μην ξεφύγετε από τα επιτρεπτά όρια. Προς το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχετε την δυνατότητα να κερδίσετε πόντους στην ερωτική και κοινωνική σας ζωή αλλά και να δείτε στόχους και σχέδια να υλοποιούνται. Πιο ευνοημένοι εσείς που είστε γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σας, σημαντική εύνοια και στα οικονομικά σας.

Δίδυμοι - Παγίδες και προκαταλήψεις

Η δύσκολη περίοδος για σας συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα όπου θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις σας και γενικότερα στη μεθόδευση κάποιων στόχων σας. Η δύσκολη όψη της Αφροδίτης με τον Κρόνο στο τέλος αυτής της εβδομάδας φαίνεται να προκαλεί ένα δύστροπο κλίμα στις σχέσεις και στην οικογένεια, στα οικονομικά και στις συνθήκες διαβίωσης. Προσέξτε μην εκτεθείτε από λάθη στις εκτιμήσεις σας μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αλλά και σε διάφορες συμφωνίες ή εκκρεμότητες που έχετε ακόμα ανοιχτές. Η νέα σελήνη στο Ζυγό στις 13/10 θα είναι ιδιαίτερα βοηθητική για σας που είστε γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σας καθώς προμηνύει μια περίοδο χαράς και ευκαιριών στον έρωτα και στις σχέσεις σας γενικότερα. Τέλος η ορθόδρομη κίνηση του Ερμή στον Ζυγό στην διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα σας βοηθήσει να βάλετε σε τάξη σκέψεις και αποφάσεις σας. Ευνοϊκές εξελίξεις και σε ένα οικονομικό σας ζήτημα από τις 15/10.

Καρκίνος - Προστατέψτε τον εαυτό σας

Η περίοδος του Οκτωβρίου μπορεί να γίνει ιδιαίτερα γόνιμη για σας όμως μέχρι τις 13/10 που θα γίνει η νέα σελήνη στον Ζυγό θα πρέπει να είστε περισσότερο προσεκτικοί με θέματα κατοικίας, δουλειάς ή οικογένειας κυρίως εσείς που είστε γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Η δύσκολη συμμετοχή του Ουρανού σε αυτό το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει εκρήξεις, απρόοπτες αλλαγές και μεταβολές στους βασικούς τομείς της ζωής σας, ίσως και αιφνίδιες αποκαλύψεις για τους οικείους σας. Η ορθόδρομη κίνηση του Ερμή στον Ζυγό από τις 9/10 και μετά θα είναι ένα καλό ατού για σας και όλα αυτά που θα θελήσετε να προωθήσετε αυτή την εποχή αλλά και για υποθέσεις που συνδέονται με συμφωνίες, συναλλαγές, και συνεργασίες. Η μετάβαση της Αφροδίτης στην Παρθένο την παραπάνω ημερομηνία θα βοηθήσει ιδιαίτερα την κοινωνική σας ζωή και γενικότερα τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους που συναλλάσσεστε καθημερινά. Προσέξτε μέχρι τις 15/10 επαφές και συμφωνίες που μπορεί να μην αποδώσουν ή οικονομικές δοσοληψίες.

Λέων - Ανάσα στα οικονομικά

Η νέα θέση της Αφροδίτης στην Παρθένο από τις 9/10 και για ένα μήνα περίπου θα βοηθήσει στην ενίσχυση των οικονομικών σας, ενώ μεταξύ 10 και 15/10 θα πρέπει να προσέχετε έξοδα, πιέσεις ή καθυστερήσει. Η ορθόδρομη πλέον κίνηση του Ερμή στον Ζυγό από τις 9/10 θα έχει θετικό χαρακτήρα για τις συζητήσεις και τις σχέσεις σας με το άμεσο περιβάλλον αλλά και για όλα όσα θέλετε να ξεκαθαρίσετε με τους γύρω σας. Η νέα σελήνη στον Ζυγό στις 13/9 σε δύσκολη όψη με τον Ουρανό μπορεί να φέρει πληροφορίες που δεν περιμένετε ενώ θέματα και υποθέσεις που συνδέονται με ταξίδια, μετακινήσεις, επικοινωνία και γραπτά φαίνεται ότι θα σας απορροφήσουν. Σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσετε αυτό το διάστημα προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις, συμμαχίες και συνεργασίες που έχετε κάνει. Προσέξτε ταξίδια και μετακινήσεις ή νομικές υποθέσεις που μπορεί να προκύψουν από το πουθενά.

Παρθένος - Άγχη και δυσκολίες

Η εγκατάσταση της Αφροδίτης στο ζώδιό σας μετά τις 9/10 και για ένα μήνα προοιωνίζει μια περίοδο ευχάριστη και τυχερή για τα οικονομικά και τις σχέσεις σας. Όμως οι δύσκολες γωνίες που θα σχηματίσει αυτός ο πλανήτης με την είσοδό του στο ζώδιό σας, αρχικά με τον Κρόνο και μετά τις 15/10 με τον Ποσειδώνα μπορεί να προκαλέσουν οικονομική ασφυξία, αποδιοργάνωση και συναισθηματική απομόνωση, κυρίως για σας που είστε γεννημένοι στο τέλος Αυγούστου. Η εβδομάδα αυτή δεν θα είναι από τις πιο εύκολες για σας καθώς θα χρειαστεί να αναλάβετε τις όποιες ευθύνες σας για προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο σπίτι, στην δουλειά ή με τους γύρω σας, ενώ συναισθήματα απαισιοδοξίας και μοναξιάς φαίνεται ότι θα σας κατακλύσουν. Η ορθόδρομη στάση του Ερμή στον Ζυγό από τις 9/10 θα βοηθήσει να κυλήσουν πιο ομαλά διαπραγματεύσεις και συμφωνίες που έχουν μείνει στο κενό ενώ η νέα σελήνη στον Ζυγό από τις 13/10 μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια απρόοπτα έξοδα και ανατροπές στα οικονομικά σας.

Ζυγός - Πυρετώδεις διεργασίες

Η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για σας καθώς από τις 9/10 ξεκινάει η ορθόδρομη κίνηση του Ερμή στο ζώδιό σας, σημάδι ότι τώρα θα μπορέσετε να κινήσετε θέματα και διαδικασίες που είχαν παγώσει. Πολύ ευνοϊκές επαφές για σας που είστε γεννημένοι στο τέλος Σεπτεμβρίου καθώς θα έχετε τη δυνατότητα να εξασφαλίσετε μια συνεργασία ή ένα επαγγελματικό ξεκίνημα που είχε καθυστερήσει. Η νέα σελήνη στο ζώδιό σας από τις 13/10 μπορεί να δημιουργήσει αρκετές ζυμώσεις στην οικογενειακή και προσωπική σας κατάσταση, την δουλειά και τις συνεργασίες σας καθώς θα έχετε να αντιμετωπίσετε κατά πρόσωπο αντιθέσεις, διαφορές και επιπλοκές που θα σας ωθήσουν σε κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Η Αφροδίτη -κυβερνήτης του ηλιακού σας ζωδίου- στην Παρθένο από τις 9/10 και για ένα μήνα περίπου φαίνεται να επηρεάζει την διάθεσή σας και γενικότερα την ανάγκη σας να διαχωρίσετε την ζωή σας και τις επιλογές σας από τους υπόλοιπους και την διάθεση σας να βάλετε μια τάξη στο χάος που δημιουργείται στην ζωή σας από κάποιες καθημερινές ανατροπές.

Σκορπιός - Νέα σημαντικά ξεκινήματα

Η περίοδος του Οκτωβρίου θα είναι σε γενικές γραμμές καλή για σας ειδικά αν μιλάμε για μετά τις 15/10. Μέχρι τότε μπορείτε να βάλετε σε σειρά όλα αυτά που σχεδιάσατε κατά την περίοδο του Σεπτέμβρη και δεν μπορέσατε να προχωρήσετε αλλά και να μεθοδεύσετε σχέδια και στόχους που συνδέονται με την δουλειά και τα οικονομικά σας. Προσέξτε μέχρι τις 13/10 τάσεις για διάφορες απρόοπτες εξελίξεις και ανατροπές στον χώρο της δουλειάς ή της υγείας σας όπως και κάποιες αποκαλύψεις που ενδεχομένως θα λειτουργήσουν διαφωτιστικά για το άμεσο μέλλον σας. Ουσιαστικά αυτό το διάστημα εντοπίζετε τι πρέπει να μείνει στην ζωή σας και τι να αλλάξει είτε από το μέρος των φίλων και των σχέσεων σας είτε από μεριάς συνεργατών και υφισταμένων σας. Η σύνοδος του Άρη- Δία και η αρμονική τους όψη με τον Πλούτωνα μετά τις 14/10 φέρνουν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στα εργασιακά και οικονομικά σας θέματα, μέχρι τότε ενδέχεται να υποστείτε κάποιες πιέσεις σ’ αυτά που θα είναι παροδικές.

Τοξότης - Επαγγελματική αναγέννηση

Η εγκατάσταση της Αφροδίτης στην Παρθένο και στον 10ο ηλιακό σας οίκο από τις 9/10 και για ένα μήνα αρχικά θα προβάλει προβλήματα και υποχρεώσεις στα οικονομικά ή στο σπίτι και στην οικογένεια. Θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο εσείς που είστε γεννημένοι στο τέλος Νοεμβρίου καθώς μπορεί να υποστείτε τις περισσότερες δυσκολίες και πιέσεις αυτή την εβδομάδα. Η νέα σελήνη που θα ακολουθήσει στον Ζυγό στις 13/10 σε συνδυασμό με τον απρόβλεπτο Ουρανό μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιες εξελίξεις σε προσωπικές σχέσεις η στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η ορθόδρομη κίνηση του Ερμή στον Ζυγό από τις 9/10 και το θετικό εξάγωνο που θα σχηματίσει αυτός ο πλανήτης με τον Κρόνο από το ζώδιο σας θα σας βοηθήσει να κινηθείτε με σύνεση και αποτελεσματικότητα απέναντι στα όποια προβλήματά σας και γενικότερα να εδραιώσετε συμφωνίες, να προωθήσετε σχέδια και να έρθετε πιο κοντά με τα άτομα του άμεσου περιβάλλοντός σας. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό θα βοηθήσει την συνεννόηση με συνεργάτες και σύντροφο ενώ ουσιαστικά μπαίνετε σε μια πιο ομαλή για τα συναισθηματικά και προσωπικά σας ζητήματα περίοδο. Θετικές εξελίξεις στα οικονομικά και γενικότερα σε συνθήκες δουλειάς, σπιτιού και οικογένειας μπορείτε να περιμένετε από τις 15/10 και μετά.

Αιγόκερως - Βάζετε τέλος σε εξαρτήσεις

Δυνατός μήνας ο Οκτώβριος για σας καθώς η νέα σελήνη που θα σχηματιστεί στον Ζυγό στις 13/10 θα ανοίξει ένα νέο κύκλο γεγονότων που θα έχουν έντονο και απρόβλεπτο χαρακτήρα. Σχέσεις και συνεργασίες θα χρειαστεί να επανεξεταστούν και να διαφοροποιηθούν καθώς προκύπτουν καταστάσεις που δεν περιμένατε και θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε κατά πρόσωπο. Παράλληλα, θέματα σπιτιού, οικογένειας και καριέρας χρειάζονται σοβαρούς και ψύχραιμους χειρισμούς από μέρους σας. Αν έχετε νομικές εκκρεμότητες θα πρέπει να προσέξετε αυτό το διάστημα την εξέλιξη τους και γενικότερα καταστάσεις που δεν θέλετε με τίποτα να πάρουν αρνητική έκταση. Πιο έντονα επηρεάζεστε εσείς που είστε γεννημένοι μετά τις 2/1, όμως ό,τι και να προκύψει σαν ανεπιθύμητο γεγονός για σας θα έχετε την δυνατότητα να φέρετε τα πράγματα υπέρ σας μετά τις 15/10 που μέσω κάποιων σημαντικών πλανητικών σχηματισμών φαίνεται να ευνοήστε ιδιαίτερα και να γυρίζετε το παιχνίδι.

Υδροχόος - Απροσδόκητες επαφές

Η εγκατάσταση της Αφροδίτης στην Παρθένο και στον 8ο ηλιακό σας οίκο φαίνεται να σας περιορίζει σε ζητήματα σχέσεων και σε οικονομικά ενώ μέχρι τις 11/10 φαίνεται να επηρεάζονται δραστικά στόχοι και σχέσεις με οικεία σας άτομα. Η ορθόδρομη στάση του Ερμή στον Ζυγό από τις 9/10 φαίνεται να επιδρά θετικά σε ζητήματα σχέσεων επαφών, εκδόσεων και συμφωνιών. Όμως η νέα σελήνη που θα πραγματοποιηθεί στον Ζυγό στις 13/10 προκαλεί αλλαγές και ανατροπές στα σχέδια και στις αποφάσεις σας. Ειδικά μέχρι τις 15/10 που θα είναι και η πιο δύσκολη περίοδος για σας μπορεί να αντιμετωπίσετε καταστάσεις και εξελίξεις που δεν περιμένετε σε οποιοδήποτε θέμα συνδέεται με τη δουλειά και τις σχέσεις σας με το άμεσο περιβάλλον. Προσέξτε σχέδια που μπορεί να πάρουν άλλη μορφή και διαστάσεις αυτή την εβδομάδα ή συναντήσεις και συζητήσεις που μπορεί να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα. Θετικά μηνύματα στα οικονομικά σας θα έχετε μετά τις 15/10.

Ιχθείς - Νέες προοπτικές στις σχέσεις σας

Η εγκατάσταση της Αφροδίτης στην Παρθένο από τις 9/10 και για ένα μήνα φαίνεται να συμβάλει αρχικά τουλάχιστον σε διάφορα προβλήματα που μπορεί να λειτουργούν σωρευτικά στην προσωπική ή οικογενειακή σας κατάσταση ενώ θέματα οικονομικά, συνεργασίες και σχέσεις μπορεί να δοκιμαστούν μέχρι τα μέσα αυτού του μήνα. Γενικότερα η περίοδος 10 με 15/10 μπορεί να είναι γεμάτη απρόβλεπτα και γεγονότα που είναι μοιραίο να οδηγήσουν σε βαθιές και ριζικές ανακατατάξεις. Προσέχετε τα οικονομικά σας ή εκκρεμότητες που έχετε σ’ αυτά, σχέσεις και στόχους ή συμφωνίες που μπορεί να μην τηρηθούν μέσα στην διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Καλύτερες προοπτικές και απρόσμενες θα έχετε μετά τις 15/10 ειδικά στον τομέα των ερωτικών και κοινωνικών σας σχέσεων που φαίνεται ότι θα πάρουν μια νέα μορφή πολύ καλύτερη από την υπάρχουσα φθίνουσα κατάσταση που ζείτε. Ουσιαστικά από τα μέσα Οκτώβρη και μετά θα έχετε την δύναμη και την αισιοδοξία να κάνετε νέα επαγγελματικά η προσωπικά ξεκινήματα και να βελτιώσετε τις συνθήκες της προσωπικής ή επαγγελματικής σας πορείας.    

Έλλη Δωριάδου, Ερευνήτρια- Αστρολόγος

Tηλ. 6945782645, 2109812236

www.astroland.gr