Λογικό να είσαι μπερδεμένη…Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις έπειτα από πολλή σκέψη, αφού έχεις ενηλικιωθεί, γιατί θα το έχεις μια ζωή. Μιλάμε φυσικά για το (ή τα) τατουάζ που έχουν γίνει φουλ μόδα την τελευταία δεκαετία και μη σου πω πως έχουμε σιχαθεί να τα βλέπουμε πια, γιατί έχουν όλοι και όλες.

Αυτό όμως που πρέπει να σε απασχολεί είναι τι θέλεις εσύ και όχι οι άλλοι ή η μόδα. Σκέψου τα παρακάτω, και αν συμφωνείς με την πρώτη ή τη δεύτερη στήλη, πράξε τα ανάλογα!

Γιατί να κάνεις:

1.    Γιατί σου αρέσουν (πολύ απλά)


Τα βλέπεις σε άλλους και σου αρέσουν, τα φαντάζεσαι στο σώμα σου και τρελαίνεσαι! Θεωρείς ότι ένα τατουάζ δεν είναι απλά μια ζωγραφιά, αλλά μια ιδέα, μια στάση ζωής, ένα κομμάτι από το ίδιο σου το σώμα.

New Tattoo Trend| Εσύ θα "χτυπούσες" ένα couple tattoo με το αγόρι σου;

2.    Γιατί θέλεις να κάνεις κάτι συμβολικό


Που να το έχεις για πάντα στη ζωή σου. Το όνομα των ανθρώπων που αγαπάς –σε παρακαλώ, απόφυγε γκόμενο, σε πέντε χρόνια ούτε που θα τον θυμάσαι- μια συμβολική ημερομηνία ή τελοσπάντων κάτι που σε αντιπροσωπεύει, που σου έχει αλλάξει τον χαρακτήρα, που σε έχει σημαδέψει.

3.    Γιατί το έχεις σκεφτεί καλά


Δεν είναι μια απόφαση της στιγμής ούτε κάτι που είπες θα το κάνω, και απλά το έκανες. Το έχεις σκεφτεί καλά και το έχεις πάρει απόφαση. 

Δες εδώ 15+1 YOLO πράγματα που κάθε κορίτσι πρέπει να κάνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ φορά στη ζωή της!

4. Γιατί έχεις βρει έναν φοβερό tattoo artist


Αφού έχεις εξασφαλίσει όλες τις άλλες προϋποθέσεις (να είσαι σίγουρη για την απόφαση, να έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις κτλ), είναι το αμέσως επόμενο βήμα! Ζήτα να δεις δουλειά του tattoo artist, κάνε του ερωτήσεις σχετικά με τα ταττού και τα θέματα της υγείας σου –τις οποίες πρέπει και να τις απαντήσει- και εάν σου βγάζει και κάτι το θετικό, τότε είναι ο ιδανικός! Πρέπει να σημειώσουμε πως ο tattoo artist είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί χειρουργικά γάντια και όσα εργαλεία ή υλικά θα χρησιμοποιηθούν πάνω σου, πρέπει να ανοιχτούν μπροστά σου. 
 
5. Γιατί έχεις βρει σχέδιο, χρώμα, σημείο του σώματος

Το έχεις σκεφτεί ακριβώς στο μυαλό σου. Που θα είναι, τι θα είναι, τι θα συμβολίζει. Είσαι έτοιμη για αυτό!

Δες εδώ τα Flash tattoos, που τρέλαναν τα κορίτσια το προηγούμενο καλοκαίρι και μάλλον και το επόμενο!

Γιατί να μην κάνεις:

1.    Γιατί πονάει


Εννοείται πως κάποια πονάνε λιγότερο και κάποια περισσότερο, αλλά εάν γενικά είσαι μυγιάγγιχτη και δεν αντέχεις καθόλου τον πόνο, καλό είναι να το ξανασκεφτείς, καθώς ο tattoo artist βάζει μία βελόνα πάνω στο δέρμα σου που ρίχνει μελάνι 50-3.000 φορές το λεπτό. Ο πόνος εξαρτάται από την περιοχή που θα επιλέξεις να κάνεις το τατουάζ. Κάποιες περιοχές στο σώμα σου πονάνε πολύ γιατί έχουν πολλά νεύρα και το δέρμα είναι πιο λεπτό. 

2.    Γιατί μπορεί να το μετανιώσεις


Θα το έχεις μια ζωή. Εάν το μετανιώσεις, είναι πολύ δύσκολο, επώδυνο και ακριβό να βγει. Επίσης, ακόμα κι αν δεν το μετανιώσεις, σκέψου πως το ταττού με την πάροδο των χρόνων, μπορεί να … παραμορφωθεί. Mερικές περιοχές δεν ενδείκνυνται για τατουάζ και ο καλός tattoo arist πρέπει να στο πει. Αυτά τα σημεία του σώματος είναι το γυναικείο στήθος και η κοιλιά. Επίσης, οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους ότι και τυχόν εγκυμοσύνη θα επηρεάσει το τατουάζ τους και ότι μπορεί να το κάνει αγνώριστο - π.χ., οι ραγάδες μπορεί να το κόψουν κυριολεκτικά στη μέση, και αυτές σχηματίζονται συνήθως στην κοιλιά, στους γλουτούς και στους μηρούς. 

3.    Γιατί κινδυνεύεις από λοιμώξεις, εάν πας σε ερασιτέχνη


Mην κάνεις ποτέ τατουάζ με πρόχειρο τρόπο, σε σπίτια φίλων ή σε τεχνίτες που κυκλοφορούν με ένα αυτοσχέδιο «μηχανάκι» τατουάζ στο χέρι και λένε ότι μπορούν να φτιάξουν αριστουργήματα στην πλάτη σου. Ο κύριος λόγος είναι η υγιεινή, αφού οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν την ηπατίτιδα, τον τέτανο και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ακόμα και το AIDS. O δεύτερος λόγος είναι η αισθητική, αφού το τατουάζ του άπειρου καλλιτέχνη μπορεί να μην έχει τελικά καμία σχέση με αυτό που περίμενες. 

4.    Γιατί απλά είναι μόδα


Μην κάνεις τέτοιο πράγμα στο σώμα σου, απλά επειδή το έχει κάνει μια φίλη σου. Το ξέρω, βλέπεις και την κουτσή Μαρία να έχει χτυπήσει ένα μανίκι λες και είναι ο ροκ σταρ του εξωτερικού, αλλά, είσαι σίγουρη πως αυτό είναι το ιδανικό για το σώμα σου; Κάνε το επειδή το θέλεις, όχι επειδή είναι μόδα.

Δες εδώ τις τάσεις για τα μαλλιά που είναι στη μόδα και συγκεκριμένα: Colour - blocked hair, η νέα yolo τάση στα μαλλιά!

5. Γιατί είναι ακριβό

Καλά, μην φανταστείς ότι κοστίζει μια περιουσία, αλλά εάν θέλεις να κάνεις ένα μανίκι με γέμισμα, μεγάλο και με χρώματα, είναι περίπου όσο ένας βασικός μισθός.