Ψάχνεις τρόπο να χωρίσεις και δε ξέρεις τι να κάνεις; Φοβάσαι μην τον πληγώσεις και δε ξέρεις πώς να του πεις πως βαρέθηκες τη σχέση σας; Έχεις και εσύ τα δίκια σου… Καταλαβαίνω αλλά πρέπει ότι κάνουμε να το κάνουμε με μεγάλη προσοχή γιατί ρόδα είναι και γυρίζει.

Μη χωρίσεις:

  1. Μέσω social media:  Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος...Το χω δει να γίνεται..Μη γελάς. Είναι το λεγόμενο public humiliation και δεν είναι σωστό γιατί πάνω από όλα είμαστε κυρίες και δε βγάζουμε τα άπλυτα μας στη φόρα..Εκτός και αν σε κεράτωσε οπότε έχει το ελεύθερο να ξεκατινιαστείς.
  2. Μέσω e-mail: Δε θα καταφέρεις τίποτα απολύτως παρά μόνο να ρισκάρεις να μην το δει (γιατί τα αγόρια έχουν και ένα θέμα με τα mail τους) και να νομίζει πως δεν τρέχει τίποτα απολύτως.
  3. Μέσω SMS: Έχουμε μεγαλώσει πια για να κάνουμε τέτοιου είδους πράγματα. Οκ, το ξέρω πως δεν είναι εύκολος ο χωρισμός αλλά είμαστε το «ώριμο» φύλο και πρέπει να αντιμετωπίζουμε ότι δε μας αρέσει κατάματα. So, άσε τα μηνύματα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και για τον επόμενο που θα στε μέσα στα μέλια.
  4. Μέσω τηλεφώνου: «Να μωρέ, ξέρεις…. Είμαι σε μια περίεργη  φάση της ζωής μου …που δε ξέρω τι θέλω…κτλ» και ξαφνικά κόβεται η γραμμή! Λάθος τρόπος και γιατί το λέω αυτό: αν δε σου έχει κάνει κάτι κακό και εσύ απλά δεν αντέχεις αυτή τη σχέση του οφείλεις μια εξήγηση από κοντά.
  5. Μέσω της γνωστής μεθόδου  « Ghosting»: Το λεγόμενο «Φάντασμα»… Του τύπου ξυπνάς ένα ωραίο πρωί και αποφασίζεις να χωρίσεις και διαγράφεις τηλέφωνα, μηνύματα, τον κάνεις unfriend- block και δε σηκώνεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι για να του δώσεις την παραμικρή εξήγηση.

Πάντως αν το πήρες απόφαση να χωρίσεις και μέσα σου έχει «τελειώσει» η καλύτερη λύση είναι να αντικρίσεις αυτόν τον άνθρωπο από κοντά και να πεις αυτά που πραγματικά αισθάνεσαι… Μη ξεχνάς: Honesty is the best policy