Απρόβλεπτη και δύσκολη η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου καθώς θα πραγματοποιηθεί η σεληνιακή έκλειψη στις 4ο του Κριού στις 28/9 στις 4.52 τα ξημερώματα. Το φαινόμενο αυτό επηρεάζει κυρίως τα ζώδια της παρορμητικής ομάδας Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου δημιουργώντας κάποιες αναστατώσεις στους βασικούς τομείς της ζωής τους. Ο Άρης ο πλανήτης της δράσης θα εγκαταλείψει οριστικά το ζώδιο του Λέοντα στις 25/9 και θα εγκατασταθεί για ενάμιση μήνα στην Παρθένο. Στις 26/9 θα κοντραριστεί με τον Κρόνο από τις αρχικές μοίρες του Τοξότη προκαλώντας πίεση και ανεπιθύμητους περιορισμούς στα ζώδια της μεταβλητής ομάδας του 1ου δεκαημέρου. Ο Ερμής θα συνεχίσει την ανάδρομη πορεία του στον Ζυγό και μάλιστα θα συμμετέχει στο φαινόμενο της σεληνιακής έκλειψης με όψη αντίθεσης. Προσέχουμε μετακινήσεις και μεταφορικά μέσα, συναλλαγές, συζητήσεις και συμφωνίες.

Κριός - Αλλαγές, αλλαγές, αλλαγές!

Το φαινόμενο της σεληνιακής έκλειψης στο ζώδιό σας, σας επηρεάζει ειδικά αν είστε γεννημένοι στο τέλος Μαρτίου. Προβλέπεται μια περίοδος δυσκολιών, αναθεωρήσεων και ανακατατάξεων στην δουλειά ή στον τομέα των σχέσεων για σας ενώ καλό θα είναι να προσέξετε τάσεις ατυχημάτων και επιπλοκές στις διάφορες υποθέσεις σας. Ένας σημαντικός κύκλος της ζωής σας μπορεί να κλείσει για σας, όμως να θυμάστε ότι οποιαδήποτε εκκαθάριση γίνει αυτή την εποχή θα είναι για το καλό σας, καθώς η θετική σχέση του Κρόνου από τον Τοξότη με το ζώδιό σας μπορεί να γίνει η αιτία για μια νέα αρχή σε πιο σταθερή βάση. Από τις 25/9 και μετά θα χρειαστεί να ασχοληθείτε περισσότερο με πρακτικές υποθέσεις ενώ πολλοί από σας θα επιδιώξετε να δώσετε ένα τέλος σε σημαντικές εκκρεμότητες.

Ταύρος - Αποκαλύψεων συνέχεια!

Η σεληνιακή έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στον Κριό και στον 12ο ηλιακό σας οίκο μπορεί να γίνει φορέας αποκαλύψεων ή αλλαγών στον χώρο της δουλειάς. Καλό θα είναι αυτό το διάστημα να προσέξετε περισσότερο την υγεία σας. Νέα σχέδια που θα συνδέονται με τα επαγγελματικά σας. Η εγκατάσταση του Άρη στην Παρθένο θα έχει θετική επίδραση στην ζωή σας μετά τις αρχές Οκτώβρη, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στόχους, φιλίες, επαφή με συλλογικές δραστηριότητες και νέα επαγγελματικά εγχειρήματα. Μέχρι τις 25/9 θα πρέπει να είστε σε κάποια σχετική ετοιμότητα καθώς όλα τα παραπάνω μπορεί να πάρουν αρνητική τροπή και γενικώς να στραβώσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Επιπροσθέτως προσέξτε ένα οικονομικό θέμα που μπορεί να σας πιέσει αυτή την εβδομάδα.

Δίδυμοι - Επιμονή και υπομονή

Η εγκατάσταση του Άρη στην Παρθένο και το αρνητικό τετράγωνο που θα σχηματίσει αυτός ο πλανήτης με τον Κρόνο από τον Τοξότη μέχρι τις 26/9 φαίνεται ότι θα επιβαρύνει το κλίμα στον άξονα οικογένειας- καριέρας αλλά και στον τομέα των διαπροσωπικών σας σχέσεων, ειδικά αν είστε γεννημένοι στις τελευταίες μέρες του Μαίου. Αυτή την εβδομάδα που θα είναι και η πιο έντονη σε εξελίξεις θα πρέπει να προσέχετε την υγεία σας και τάσεις ατυχημάτων. Όπως και να έχει η κατάσταση θα πρέπει να συγκρατήσετε δυνάμεις και κουράγιο για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις όποιες διαμάχες ή επιπλοκές θα εμφανιστούν στο μέλλον. Το φαινόμενο της σεληνιακής έκλειψης στον Κριό φαίνεται να επηρεάζει φιλίες και στόχους, όχι ιδιαίτερα άσχημα όμως, καθώς μπορεί να έχετε και φαινόμενα επαναφοράς αγαπημένων προσώπων ενώ η δύσκολη όψη του ανάδρομου Ερμή με τον Πλούτωνα προκαλεί καθυστερήσεις στα οικονομικά σας.

Καρκίνος - Σημαντικές εξελίξεις

Το άμεσο φαινόμενο της σεληνιακής έκλειψης θα επηρεάσει εσάς που είστε γεννημένοι στο τέλος Ιουνίου. Θα πρέπει να προσέξετε να μην εκτεθείτε σε διάφορους κινδύνους που μπορεί να συνδέονται με την δουλειά, το σπίτι και την φήμη σας γενικότερα. Σ’ αυτό μπορεί να συμβάλει και η ανάδρομη πορεία του Ερμή από τον Ζυγό όπου σε συμμετοχή με το φαινόμενο της σεληνιακής έκλειψης μπορεί να προκαλέσει διαμάχες με πρόσωπα της οικογένειας, γείτονες, συγγενείς ή συνεργάτες. Αυτή η περίοδος μπορεί να προβάλει εκκρεμότητες από το παρελθόν αλλά και αναθεωρήσεις ή αναμοχλεύσεις που θα προβάλλουν μια απογοητευτική εικόνα των επιλογών σας. Η εγκατάσταση του Άρη στην Παρθένο στις 25/9 για ενάμιση μήνα περίπου θα δραστηριοποιήσει τον τομέα της επικοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα θα προκαλέσει έντονες έριδες με το άμεσο περιβάλλον σας. Προσέξτε την υγεία σας και δυσκολίες στο χώρο της δουλειάς.

Λέων - Θετικές εξελίξεις

Ο Άρης- υπαίτιος για πολλά δεινά στην ζωή σας από τις αρχές Αυγούστου- αποχωρεί οριστικά από το ζώδιό σας στις 25/9. Από τη νέα του θέση στην Παρθένο θα σας ωθήσει να ασχοληθείτε πιο δραστικά με τα επαγγελματικά ή τα οικονομικά σας και γενικότερα σε κινήσεις που διασφαλίζουν όσο το δυνατόν τα κεκτημένα σας. Η δύσκολη όψη που θα σχηματίσει με τον Κρόνο στις 25 και 26/9 μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανωμαλίες στα προσωπικά σας, τσακωμούς ή εντάσεις, αλλά και εμπόδια που μπορεί να προέλθουν από φίλους ή ερωτικό σύντροφο. Η τελευταία βδομάδα του Σεπτέμβρη θα έχει κάποιες δοκιμασίες για σας καθώς σχέδια και στόχοι μπορεί να έχουν μια δυσάρεστη έκβαση, ενώ μπορεί να δεχθείτε επικρίσεις από φίλους. Η σεληνιακή έκλειψη θα έχει θετική επιρροή για το ζώδιό σας όμως η ανάδρομη πορεία και συμμετοχή του Ερμή με αυτό το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις σε ταξίδια, σε σπουδές, συμφωνίες και σε δραστηριότητες που συνδέονται με την επικοινωνία.

Παρθένος - Εγκράτεια και σύνεση

Το βαρύ πυροβολικό του πλανητικού μας συστήματος, ο Άρης, θα εγκατασταθεί για ένα σημαντικό διάστημα στο ζώδιό σας από τις 25/9. Με την άφιξη του θα σχηματίσει ένα δύσκολο τετράγωνο με τον Κρόνο από τον Τοξότη προκαλώντας ταραχές και αναστατώσεις στην οικογενειακή ή προσωπική σας πορεία. Αν είστε γεννημένοι στο τέλος Αυγούστου προσέξτε ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς θα χρειαστεί θάρρος και υπομονή από μέρους σας για να μην καταληφθείτε από πανικό και διάθεση άτακτης υποχώρησης, στοιχεία που δεν θα βοηθήσουν στο να αντιμετωπίσετε σωστά την όποια δύσκολη κατάσταση. Η εποχή αυτή είναι κατάλληλη για να αντιμετωπίσετε κατά πρόσωπο παλιά σας λάθη και για να μπορέσετε να διορθώσετε αδικίες ή λάθη που έχετε κάνει. Η σεληνιακή έκλειψη στον Κριό την ίδια ημερομηνία μπορεί να επηρεάσει τα οικονομικά σας και γενικότερα εκκρεμότητες που έχετε προς τρίτους, ενώ ουσιαστικά αναμοχλεύει και καταστάσεις από το παρελθόν. Συμφωνίες για αγοραπωλησίες ή ξελάφρωμα κάποιου οικονομικού βάρους μπορείτε να σκεφτείτε μετά τις 9/10.

Ζυγός - Και πάλι στις επάλξεις

Σημαντική εβδομάδα για σας και το ζώδιό σας ειδικά αν ανήκετε στο 1ο δεκαήμερο. Το φαινόμενο της σεληνιακής έκλειψης στον πολικό σας Κριό έρχεται για να δρομολογήσει οικονομικές ή επαγγελματικές αλλαγές στην ζωή σας μέχρι τον επόμενο Μάρτιο. Άμεσα μπορεί να αντιμετωπίσετε αγκυλώσεις σε κάποιες συνεργασίες ή προβλήματα με διαδικαστικά και νομικά θέματα ενώ προσωπικά ζητήματα μπορεί να χρειαστούν επαναξιολόγηση εκ μέρους σας. Ο Άρης από τις 25/9 θα εγκατασταθεί στην Παρθένο και στον 12ο ηλιακό σας οίκο, γεγονός που μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπους με ένα γραφειοκρατικό κυκεώνα ή με εχθρούς και ανταγωνιστές σας. Προσέξτε δοκιμασίες στον χώρο της δουλειάς και της υγείας, προβλήματα με το σύντροφο και παρασκηνιακές κινήσεις. Συμφωνίες και συνεργασίες μπορεί να διατρέξουν κίνδυνο να ακυρωθούν μέχρι τις 9/10 ενώ καλό θα είναι να είστε προσηλωμένοι στους στόχους σας και στα σχέδια σας.

Σκορπιός - Επιλογές που οριοθετούνται

Ο Άρης που δυσκόλεψε το τελευταίο διάστημα την ζωή σας από τον Λέοντα αλλάζει στις 25/9 ζώδιο και εγκαθίσταται στην Παρθένο. Από τη νέα του θέση και μέχρι τις 26/9 μπορεί να προκαλέσει ένα κλίμα δυσφορίας με τον ερωτικό σας σύντροφο ή τους φίλους σας και γενικότερα επιπλοκές και πιέσεις στα οικονομικά σας. Οι εξελίξεις μπορεί να βιάζουν για λύσεις που εσείς δεν θα έχετε και όλο αυτό μπορεί να σας μεταφέρει άγχος, απόγνωση και απογοήτευση στην εβδομάδα που θα ξεκινήσει. Η Αφροδίτη θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στον Λέοντα επηρεάζοντας με θετικό τρόπο την κοινωνική σας ζωή αλλά και τις επαγγελματικές σας υποθέσεις ενώ η σεληνιακή έκλειψη στον Κριό μπορεί να βοηθήσει στην διαλεύκανση πολλών αμφιβολιών και στην στοιχειοθέτηση κάποιων βάσιμων υποψιών σας. Προσέξτε την υγεία σας αλλά και κάποιες φημολογούμενες ανακατατάξεις στις συνθήκες ή στα πρόσωπα της δουλειάς σας.

Τοξότης - Βάλτε προτεραιότητες

Σημαντική η εγκατάσταση του Άρη στην Παρθένο και στον 10ο ηλιακό σας οίκο από τις 25/9 και για ένα μήνα όπου αρχικά και μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας μπορεί να προκαλέσει κάποιους έντονους τριγμούς στον χώρο της καριέρας ή της κοινωνικής και οικογενειακής σας κατάστασης. Προσέξτε την υγεία σας και τυχόν προβλήματα στις συνθήκες της δουλειάς σας, ιδιαίτερα αν είστε γεννημένοι στο τέλος Νοεμβρίου. Καλό είναι να χαμηλώσετε τον πήχη των προσδοκιών σας και να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κάποια εμπόδια στους στόχους σας. Η σεληνιακή έκλειψη στον Κριό ευτυχώς σιγοντάρει θετικά τις ερωτικές και κοινωνικές σας σχέσεις και βοηθάει στην αναθέρμανση κάποιων παλιών σας σχέσεων. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Ζυγό μέχρι τις 9/10 φαίνεται να προκαλεί καθυστερήσεις σε υποθέσεις που επιδιώκετε να τρέξουν πιο άμεσα τώρα. Να θυμάστε ότι μετά τις 15/10 τα πράγματα θα αλλάξουν θεαματικά προς το καλύτερο για σας.

Αιγόκερως - Αναμοχλεύσεις και αοριστίες

Η περίοδος αυτή δεν θα είναι και από τις καλύτερες για σας αφού σημαδεύεται από την επιρροή μιας δύσκολης πανσελήνου- έκλειψης- στις αρχικές μοίρες του Κριού, φαινόμενο που μπορεί να δυσκολέψει τις συνθήκες της οικογενειακής σας ζωής αλλά και να αλλάξει το τοπίο των σχέσεων ή των συνεργασιών σας. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Ζυγό μέχρι τις 9/10 φαίνεται να περιπλέκει πιο έντονα τα πράγματα και να σας δυσκολεύει στο να πάρετε οριστικές αποφάσεις ή να έχετε ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο σε διάφορα φλέγοντα ζητήματα που σας απασχολούν. Αν είστε γεννημένοι στο τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο αυτή την εποχή καταστάσεις που μπορεί να σας αλλάξουν τα σχέδια και τις προοπτικές ή ακόμα και την πιθανότητα εξαναγκαστικής λήξης μιας σημαντικής συνεργασίας, ενός γάμου ή μιας αλλαγής στην οικογενειακή σας κατάσταση.

Υδροχόος - Πιο ευνοϊκές συνθήκες στις σχέσεις σας

Ο Άρης από τις 25/9 θα αποχωρήσει από την δύσκολη θέση που είχε απ΄ τις αρχές Αυγούστου απέναντι στο ζώδιό σας, βάζοντας τέλος σε μια περίοδο συγκρούσεων και απογοητεύσεων που είχατε υποστεί τον τελευταίο μήνα. Η παρουσία της Αφροδίτης στον Λέοντα μέχρι τις 8/10 θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση των διαφορών που υπήρχαν με τους άλλους αλλά και στην δημιουργία νέων σχέσεων και συμμαχιών για σας. Ο Άρης από την νέα του θέση στην Παρθένο φαίνεται να δυσκολεύει στο μάζεμα των οικονομικών σας εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων αλλά και σε μια διάθεση περικοπών σε κάποια πάγια έξοδα σας ενώ καλό θα είναι να προσέξετε υποχρεώσεις προς τρίτους και τις όποιες πιέσεις μπορεί να υποστείτε σε αυτόν τον τομέα. Η σεληνιακή έκλειψη στον Κριό χρειάζεται προσοχή στις μετακινήσεις, τις επαφές και στις σχέσεις σας με το άμεσο περιβάλλον ενώ θέματα διαδικαστικά φαίνεται να σας απασχολούν έντονα μέχρι τις 9/10.

Ιχθείς - Δυσκολίες από παντού

Ευαίσθητοι και ρομαντικοί καθώς είστε με τους άλλους τις περισσότερες φορές πολλές φορές σας ξεφεύγουν πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες εξελίξεις. Η εγκατάσταση του Άρη στην Παρθένο και η δύσκολη όψη που θα σχηματίσει με τον Κρόνο από τον Τοξότη μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια δυσκολίες στον χώρο της δουλειάς ή έντονα προβλήματα στις σχέσεις και στην οικογένεια. Προφανώς, βρίσκεστε κάτω από την πίεση κάποιων αλλαγών που γίνονται με σκληρές συνειδητοποιήσεις και με συναισθήματα θλίψης η απόγνωσης από μέρους σας. Ένας σημαντικός κύκλος για σας φαίνεται να κλείνει οριστικά ή σχεδόν οριστικά μέχρι το τέλος αυτού του μήνα και αυτό σε πολλές περιπτώσεις δεν θα είναι εύκολο για σας ούτε και εύπεπτο. Προσέξτε λοιπόν την υγεία σας και γενικότερα καταστάσεις που μπορεί να σας αποθαρρύνουν ή να σας βλάψουν δείχνοντας αρκετή ψυχραιμία και γείωση. Το δύσκολο αυτό διάστημα φαίνεται να αποχωρεί οριστικά από τις 9/10 ή ακόμα καλύτερα από τα μέσα του επόμενου μήνα.      

Έλλη Δωριάδου, Ερευνήτρια- Αστρολόγος

Tηλ. 6945782645, 2109812236

www.astroland.gr