Είναι ίσως το μόνο μέρος που θες να βρίσκεσαι με το που καλοκαιριάζει. Να πηγαίνεις το πρωί πίνοντας τον καφέ σου με το κύμα να χτυπά τα πόδια σου και να φεύγεις το βράδυ μετά την δύση του ηλίου και αφού έχεις «ξε - ζαβλακωθεί» από τις πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο. Τι θέαμα και ο ήχος των κυμάτων που σκάνε στην ακτή είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία και στην φάση που βρισκόμαστε οι περισσότεροι αυτή την στιγμή, την χρειαζόμαστε.

 

Είναι όμως «ζόρικο» να γεμίζουν όλα άμμο και όταν γυρνάς σπίτι να πρέπει να πλύνεις, να τρίψεις, να ενυδατώσεις τα πάντα, πάνω σου και στα πράγματα σου. Τα μαλλιά σου έχουν το τέλειο styling αλλά είναι άγρια και ξηρά. Τα μάτια σου είναι κοκκινισμένα από τις βουτιές και τον ήλιο. Το πρόσωπο και το σώμα σου αφυδατωμένα. Το κινητό, τα ρούχα, η τσάντα και τα παπούτσια έχουν γεμίσει κόκκους άμμου ή μικρά βοτσαλάκια που θα βρίσκεις ακόμα και μετά από μήνες.

Την θάλασσα την αγαπάμε και την θέλουμε αλλά έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τα στραβά της. Με αυτά τα 20 μυστικά επιβίωσης δίπλα στο νερό η ζωή σου θα γίνει λίγο πιο εύκολη.

 

1.Προστάτεψε το πολύτιμο κινητό σου από την άμμο βάζοντας το μέσα σε μια σακούλα τροφίμων . Το τέλειο είναι πως μπορείς να το χρησιμοποιείς ακόμα και μέσα από το πλαστικό.

2.Εκνευρίζεσαι με την άμμο που κολλάει παντού και όταν πρέπει να φύγεις από την παραλία δεν μπορείς να φορέσεις ούτε τα παπούτσια σου. Πάρε μαζί σου και βάλε λίγο στο δέρμα σου. Θα διώξει την άμμο και κάθε λιπαρότητα.

3.Το κόλπο είναι παλιό και δοκιμασμένο. Βάλε τα πολλά λεφτά σου μέσα σε μία θήκη σερβιέτας και θα έχει το κεφάλι σου ήσυχο.

4.Για κάτι πιο σύγχρονο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα άδειο και καθαρό σωληνάκι από  ή ακόμα και μαρκαδόρο.

5.Με το ξύρισμα ποτέ δεν νιώθεις σίγουρη, οπότε κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα λίγο πριν φύγεις για την παραλία. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις εκείνη την στιγμή αλλά αφήνεις το δέρμα σου ευαίσθητο και για αυτό έχει κοκκινίλες μετά από 5 λεπτά στην παραλία. Χρησιμοποίησε κάποιο λάδι στο ξύρισμα!

6.Μάθε την διαφορά ανάμεσα στα αντηλιακά για να χρησιμοποιείς αυτό που ταιριάζει σε σένα. Μπορεί να προτιμάς ένα «» αντηλιακό αλλά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

7.Το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μια μέρα στην παραλία. Μάθε κάθε πότε πρέπει να το ανανεώνεις, ποιες ώρες είναι πιο επικίνδυνες και πόση ποσότητα αντηλιακού χρειάζεσαι.

8.Αν παραείσαι «άσπρη» για να πας παραλία με τους φίλους σου που λιώνουν στην άμμο κάθε Κυριακή, πρέπει να το δουλέψει από το σπίτι. Ένα γίνεται σωστά και αποτελεσματικά μόνο αν έχει προηγηθεί ξύρισμα και απολέπιση. Ενώ μετά πρέπει πάση θυσία να αποφύγεις τον ιδρώτα.

9.Θες μια παγοκύστη που θα κρατήσει κρύα τα νερά και το αντηλιακό σου. Από το προηγούμενο βράδυ βάλε ένα βρεγμένο σφουγγάρι στην κατάψυξη μέσα σε μία σακούλα τροφίμων και είσαι έτοιμη.

10.Προστάτεψε τα μαλλιά και το κεφάλι σου από τον ήλιο και την ηλίαση δένοντας ένα στο κεφάλι σου. Και ασφαλής και μοδάτη.

11.Θα σου πούμε κάτι που μπορεί και να μην ξέρεις. Δύσκολα, αλλά μπορεί. Ο ήλιος καταστρέφει τα μάτια σου σιγά – σιγά. Είτε για το εσωτερικό, είτε για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, είτε και για να δύο… φόρα γυαλιά με φακό που σε προστατεύουν από τις ακτίνες του ήλιου.

12.Τα μαλλιά σου όπως και το δέρμα ή τα μάτια σου θέλουν την δική τους προστασία. Προετοίμασε τα πριν φύγεις από το σπίτι. Σε ένα «ψεκαστήρα» βάλε καθαρό νερό και λίγο από το αντηλιακό μαλλιών και ανακάτεψε καλά. Ψέκασε όλα σου τα μαλλιά και είσαι έτοιμη. Πάρ’το μαζί σου στην παραλία και ανανέωσε μετά από κάθε βουτιά.

13.Σε ένα άλλο «ψεκαστήρα» βάλε το πράσινο τσάι που είχε βάλει στο ψυγείο για να ψεκάζεις και να δροσίζεις το πρόσωπο σου μέσα στην μέρα, θα σε ενυδατώνει χωρίς να επηρεάζει το αντηλιακό σου.

14.Και τώρα που λέμε για «ψεκαστήρες» όταν σου τελειώσει το πράσινο τσάι πήγαινε στο νερό γέμισε το με θαλασσινό νερό που θα πάρεις μαζί σου και θα έχεις για να φτιάξεις τα μαλλιά σου με τα πιο φυσικά την επόμενη μέρα.

15.Είναι προφανές αλλά δεν το κάνουμε ποτέ. Όταν είσαι στην παραλία ή στην πισίνα, άσε τα σανδάλια σου με τον πάτο να βλέπει ουρανό. Έτσι την ώρα που θα θες να τα φορέσεις δεν θα καίνε τα πόδια σου.

16.Γέμισε τις παγοθήκες με  αλόε βέρα για να είναι έτοιμες όταν γυρίσεις. Είναι το καλύτερο . Ακόμα και αν δεν έχεις καεί θα δροσίσει και θα ενυδατώσει το δέρμα σου.

17.Κράτα τα μαλλιά σου ενυδατωμένα με κάτι που μπορείς να φτιάξεις μόνης σου. Νερό και σε για να μην κάνεις κόμπους στα μαλλιά σου ποτέ ξανά.

18.Πόσο αγαπάς το μηλόξιδο; Πόσο θα το λατρέψεις αν σου πούμε ότι είναι η πιο φυσική λύση για άμεση ανακούφιση από το κάψιμο του ήλιου;

19.Ξέχνα τα . Φτιάξε το δικό σου μοναδικό σχέδιο χρησιμοποιώντας αντηλιακό.

20.Αν πας σε παραλίες χωρίς πολύ κόσμο μπορείς να αποφύγεις την άμμο στα πράγματα σου με ένα κόλπο σαν αυτό. Ένα σεντόνι με λάστιχο θα κρατήσει τα πάντα καθαρά.