1. Να την κρίνεις

Με την κολλητής σου είστε ίσες. Είσαι στο πλάι της για να την ακούσεις, να της σταθείς, να τη στηρίξεις όταν παραπατάει, να τη σπρώξεις όταν δειλιάζει και να τη συγκρατείς όταν βιάζεται. Δεν είσαι υπεράνω και δεν επιτρέπεται να την κρίνεις σε καμία περίπτωση.

2. Να «κλέβεις» τους φίλους της

Είστε κολλητές και μοιράζεστε σχεδόν τα πάντα, και κάποιες φορές αυτό περιλαμβάνει και τι παρέες. Όμως είναι διαφορετικό να πας για ποτό μαζί της και το «παρεόνι» από την δουλειά και άλλο να κανονίζεις εξόρμηση στην παραλία χωρίς καν να της το πεις.

3. Να θάβεις τον σύντροφο της

Είναι μαζί του για κάποιο λόγο. Πιθανότατα επειδή της αρέσει πολύ ή μπορεί και να τον αγαπάει… Μπορεί να μην σε ξετρελαίνει η επιλογή της αλλά είναι δική της και πρέπει να την σεβαστείς. Με το να τον θάβεις μπροστά ή πίσω από την πλάτη της το μόνο που καταφέρνεις είναι να την πληγώνεις.

4. Να μην παίρνεις το μέρος της σε έναν χωρισμό

Μπορεί να γίνατε φίλοι με τον «άλλον» ή μπορεί να είχε μεγάλο μερίδιο και η κολλητή σου για τον χωρισμό, όμως αυτή την στιγμή δεν χρειάζεται την φωνή της λογικής, αλλά την κολλητή της που την βάζει πάνω από όλα.

5. Να μην είσαι ειλικρινής για την εμφάνιση της

Άμα ήθελε κόλακα θα ρωτούσε τους «αυλικούς». Η κολλητή σου σε εμπιστεύεται να μην την αφήσεις να βγει από το σπίτι σαν κλόουν. Μπορεί να μην ταιριάζει η τσάντα ή να μην την πάει το νέο μαλλί, είσαι εκεί για να της το πεις και μετά ας αποφασίσει η ίδια τι θα κάνει για αυτό.

6. Να «ποστάρεις» άθλιες φωτογραφίες της στο Facebook / Instagram

Βγάλατε 10 «selfies» και πας και ανεβάζεις αυτή που δείχνεις εσύ ωραία και εκείνη μοιάζει να έχει πάθει εγκεφαλικό. Μια ερώτηση. Είσαι σοβαρή; Αν δεν έχετε φωτογραφία που να είστε και οι δύο ωραίες, κάτσε να βγάλετε άλλες 10 μέχρι να το πετύχετε. Ή απλά μην ανεβάσεις καμία.

 

7. Να σου ξεφεύγουν μυστικά της

Μπορεί να μην σου μοιάζει σημαντικό ή να το είπες – μόνο – στο αγόρι σου, αλλά για εκείνη είναι μεγάλο ζήτημα. Μην ακυρώνεις την εμπιστοσύνη που σου δείχνει όταν σου ανοίγεται. Άμα ήθελε να το ξέρει και κάποιος άλλος θα το έλεγε από μόνη της.

8. Να της χαλάσεις την «στιγμή» της

Δεν πα να γκρεμίζονται φούρνοι; Δεν πα να χαλάει ο κόσμος; Αν έχει την «στιγμή» της και είναι ευτυχισμένη, μην της το χαλάς. Όλα τα άλλα μπορούν αν περιμένουν. Ειδικά αν τα… άλλα είσαι εσύ με το ΕΓΩ σου που θέλει να υπερισχύσει.

 

9. Να μπλέξεις με τον πρώην της.

Απλά. Όχι.