Καλό το καλοκαίρι, αλλά αυτές οι μυκητιάσεις σου χαλάνε τη διάθεση, σε ταλαιπωρούν και μπορεί να καταστρέψουν τις διακοπές σου! Πως θα προφυλαχθείς; Θα σου πούμε εμείς!


1. Μην κάθεσαι χωρίς πετσέτα στην άμμο

Μεγάλος κίνδυνος μυκητιάσεων! Αν δεν έχεις ξαπλώστρα, άπλωσε μια ψάθα και μια πετσέτα, προσέχοντας να παραμείνουν καθαρές. Δες εδώ, παράλληλα, 10 αθώες συνήθειες που κάνουν κακό στην υγεία σου.


2. Περιποιήσου καθημερινά την ευαίσθητη περιοχή

Και δεν εννοούμε να ασχολείσαι συνέχεια με αυτό.  Απλά, το να καθαρίζεις καθημερινά την ευαίσθητη περιοχή με νερό είναι βασικής σημασίας για την υγιεινή του κόλπου. Ντουζ μετά από μπάνιο στη θάλασσα ή από την πισίνα, λοιπόν! Επίσης, δες εδώ 7 super τροφές που θα σε κάνουν... superwoman  εκεί κάτω!

3. Μην χρησιμοποιείς ισχυρά αντισηπτικά στον κόλπο σου

Μην φτάσεις στο άλλο άκρο, γιατί μπορεί να οδηγηθείς σε αντίθετα αποτελέσματα! Μη χρησιμοποιείς ισχυρά αντισηπτικά και μην κάνεις κολπικές εσωτερικές πλύσεις, χωρίς ιατρικό λόγο! Το εσωτερικό του κόλπου αυτοκαθαρίζεται. Τα ισχυρά αντισηπτικά ή τα αφρόλουτρα με μη ουδέτερο pH μπορεί να διαταράξουν τη μικροβιακή ισορροπία του κόλπου. Δες εδώ πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον κόλπο σου.

4. Μην έχεις το ταμπόν πάνω από 8 ώρες στον κόλπο σου

Χρησιμοποίησε ταμπόν όσο το δυνατόν λιγότερο. Μην φοράς το ταμπόν σου πάνω από οκτώ ώρες και τήρεισαι τους κανόνες υγιεινής. Δες εδώ τα λάθη που κάνεις με το ταμπόν.

5. Άλλαζε συχνά μαγιό


Η υγρασία που μένει στο μαγιό μετά το μπάνιο αποτελεί πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν μύκητες των γεννητικών οργάνων, κολπίτιδα ή ακόμη και ουρολοίμωξη. Πάρε και ένα δεύτερο μαγιό μαζί σου, λοιπόν, και μην αφήσεις να στεγνώσει το πρώτο πάνω σου!

6. Πάρε προφυλάξεις

Καλά, ούτως ή άλλως πρέπει να πάρεις προφυλάξεις, πόσο μάλλον τώρα, που είναι καλοκαίρι. Γιατί;  Το προφυλακτικό εμποδίζει τη μεταφορά μολύνσεων από τον ένα ερωτικό σύντροφο στον άλλον. Δες εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

7. Προτίμησε βαμβακερά εσώρουχα

Τα βακτήρια και οι μύκητες αναπτύσσονται ταχύτερα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Προτίμησε βαμβακερά και όχι συνθετικά εσώρουχα και τώρα το καλοκαίρι απέφυγε την συχνή χρήση στενών παντελονιών

8. Πήγαινε σε γυναικολόγο


Αν νιώσεις έντονη φαγούρα ή ερεθισμό, αύξηση των υγρών, δυσοσμία ή πόνο στα γεννητικά όργανα, πήγαινε αμέσως στο γιατρό σου. Φοβάσαι την πρώτη φορά στο γυναικολόγο; Χαλάρωσε! Θα στα πούμε όλα εμείς!