Οι διατροφικές μας συνήθειες σχετίζονται με διάφορους παράγοντες .. τι μας αρέσει και τι όχι, τι μας παχαίνει και τι όχι, σε τι μπορούμε να αντισταθούμε τελικά και σε τι όχι και πάει λέγοντας. Μπορούμε να το ρίξουμε στο φαγητό από βαρεμάρα, από χαρά, από λύπη, από ανάγκη για ενέργεια.

Αν ήξερες όμως τι θα ωφελήσει τα γεννητικά όργανα σου και πιο συγκεκριμένα τον κόλπο σου, θα άλλαζες κάτι στις διατροφικές σου συνήθειες άραγε; Πριν απαντήσεις, δες τα παρακάτω.

Γλυκοπατάτες - περιέχουν βιταμίνη Α, που κρατά υγιή τα τοιχώματα του κόλπου (κι όμως έτσι είναι) και βάζουν το χεράκι τους και στις ορμόνες σου, για καλό σκοπό πάντα.

Cranberries - και όχι αυτά που θα βρεις σε έτοιμο χυμό στο supermarket, γιατί είναι μέσα στη ζάχαρη. Απόφυγε τότε το χυμό και προτίμησε τα ολόκληρα, που αποτελούνται από όξινες ενώσεις, είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και εκτοπίζουν έτσι τα βακτήρια.

Λαχανικά ... με σκούρα πράσινα φύλλα - όχι ό,τι λαχανικό βρεις μπροστά σου. Τα συγκεκριμένα θα καθαρίσουν το αίμα σου, ενισχύοντας την κυκλοφορία του. Μαρούλι, σπανάκι, πράσινα χόρτα, φύλλα από πατζάρια κλπ είναι ιδανικά γι' αυτό το σκοπό.

Σόγια - δεν είχα ιδέα σε τι βοηθάει αυτή η κυρία, αλλά έμαθα ότι περιέχει φυτοοιστρογόνα που κρατούν καθαρό και υγιή  τον κόλπο. Προτίμησε οργανική, μη επεξεργασμένη σόγια.

Λιναρόσπορος -  περιέχει φυτοοιστρογόνα όπως η σόγια καθώς επίσης και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Αυτά καταπολεμούν την ξηρότητα της περιοχής (για να το παίζεις ψαγμένη στις φίλες σου).

Αβοκάντο - Τα ευεργετικά φυτικά λίπη που περιέχει προστατεύουν τα τοιχώματα του κόλπου, ενώ η βιταμίνη Β6 και το κάλιο ενισχύουν τη λίμπιντο. 

Ψευδάργυρος - καταπολεμάει την ξηρότητα και ρυθμίζει τον έμμηνο κύκλο. Γι' αυτό προμηθεύσου αμύγδαλα γιατί η άλλη πρόταση που είχα να σου κάνω είναι σπόροι κολοκύθας,- ωμοί και ανάλατοι εννοείται!.  Διαλέγεις και παίρνεις!