Εσένα που έχεις μακριά μαλλιά και λιώνεις από τη ζέστη κάθε καλοκαίρι, αχ πόσο σε καταλαβαίνω να ξερες! Και τι να κάνεις δηλαδή; Να τα κόψεις; Όχι δα! Η λύση δεν είναι στο κούρεμα, αλλά στο χτένισμα - τα έχουμε πει αυτά και θα τα λέμε μέχρι να το πιστέψουμε. Δοκίμασε όποιο hairstyle σου αρέσει από τα παρακάτω ή και όλα (εξάλλου είναι πανεύκολα) και λύσε το πρόβλημα σου με τη ζέστη μια για πάντα.

Προτείνω τα εξής: 

1. Πλεξουδοστεφανάκι. Ιδανικό για μήκος μαλλιών που κινείται ανάμεσα στο μεσαίο και στο μακρύ. Η διαδικασία απλή: Χωρίζεις τα μαλλιά σου στη μέση, τα πιάνεις σε χαμηλές κοτσίδες, πλέκεις τις κοτσίδες και τις πιάνεις στις άκρες με λεπτό λαστιχάκι. Βάζεις τη μια πλεξούδα να αγκαλιάζει το κεφάλι σου φτάνοντας στην άλλη πλευρά και το ίδιο επαναλαμβάνεις κι από την άλλη μεριά, βάζοντας όμως τη δεύτερη πλεξούδα λίγο πιο πίσω από την πρώτη. Τέλος, στερεώνεις με τσιμπιδάκια. 

2. Πλεξουδοκότσος. Όπως παρατηρείς, η πλεξούδα παίζει πολύ σ' αυτά τα χτενίσματα. Εδώ, απλώνεις μους αρχικά στα μαλλιά σου και ξεκινάς να πλέκεις στο πλάι, φτάνοντας έτσι στις άκρες των μαλλιών σου. Στριφογυρίζεις την πλεξούδα που μόλις έφτιαξες ώστε να δημιουργήσεις έναν κότσο και στερεώνεις με αρκετά τσιμπιδάκια. Ένα τσακ από τη λακ σου δε βλάπτει!

3. Τριπλό κοτσάκι. Χώρισε τα μαλλιά σου σε τρεις τούφες και πιάστα σε τρεις κοτσίδες. Στριφογύρισε την κάθε κοτσίδα ώστε να σχηματίσει ένα μικρό κοτσάκι και στερέωσε το με τσιμπιδάκια ή διάφανο λαστιχάκι. Τρία τσακ από λακ θέλουμε εδώ!

4. Ψηλός κότσος. Ιδανικό χτένισμα για διάφορα μήκη μαλλιών. Δε χρειάζεται να γίνει τέλειο, το θέλουμε χαλαρό και casual. Μπορείς να βάλεις πρώτα ένα σπρέυ για styling κι έπειτα πιάσε τα μαλλιά σου σε ψηλή κοτσίδα. Το επόμενο βήμα έχεις ως εξής: παίρνεις πολύ μικρά τουφάκια και τα στερεώνεις εκτός κοτσίδας, αφού βεβαιωθείς ότι σχηματιστεί η επιθυμητή καμπύλη - εγώ θα το έλεγα ''γεφυράκι''. Θα ταιριάζει απόλυτα με εκείνα τα φορέματα σου που έχουν εντυπωσιακό τελείωμα αλλά και με πιο απλό outfit!

5. Το στριφογύρισμα. Μεγάλη τσαχπινιά, δεν μπορείς να πεις! Πιάσε τα μαλλιά σου σε κάποιο σημείο, αλλά όχι ιδιαίτερα κεντρικό, με φορά προς τα πάνω. Για να πετύχεις (ή να πλησιάσεις) το χτένισμα της εικόνας, έτσι όπως έχεις πιάσει τα μαλλιά σου, στερέωσέ τα με τσιμπιδάκια - μπορείς να ξεκινήσεις από κάτω, βάζοντας σιγά σιγά τα ''γερά θεμέλια'' του look σου. Συνεχίζεις με τα τσιμπιδάκια μέχρι να στερεωθούν τα μαλλιά σου κι ανάλογα με το μήκος τους ή θα πέφτουν ανέμελα ή θα στερεωθούν όλα πάνω. Θα είναι εντυπωσιακό σε κάθε περίπτωση πάντως!

6. "Χτένισμα γάμου". Τέτοια χτενίσματα θα τα έχεις δει σε γάμους, συνήθως τα τιμούν οι νύφες. Και εδώ τα βήματα είναι απλά: Πιάνεις τα μαλλιά σου σε χαμηλή κοτσίδα ακριβώς πίσω από το αυτί σου και τα στερεώνεις με διάφανο λαστιχάκι. Πριν τα πιάσεις όμως, ξεχώρισε μια λεπτή τούφα (εσύ θα αποφασίσεις πόσο λεπτή) και κάντην πλεξούδα. Πιάνεις ξανά τη χαμηλή κοτσίδα και τη στριφογυρνάς, δημιουργώντας ένα κοτσάκι.Σε τι διαφέρει από τα άλλα; Τυλίγεις την πλεξούδα στη βάση του και το στερεώνεις με τσιμπιδάκια. Έτοιμο!

Παραλίγο να το ξεχάσω, όταν δοκιμάσεις κάποιο από τα παραπάνω μην ξεχάσεις να το ποστάρεις στο instagram με hashtag #yologreece, δεν ξέρεις πόσο ανυπομονώ να το δω!