Καλό το καλοκαίρι, αλλά πολύ ιδρώτας ρε παιδί μου! Δες εδώ πως θα αντιμετωπίσεις τον ενοχλητικό ιδρώτα. Όσο και να προσπαθούμε να είμαστε κομψές, ευωδιαστές και περιποιημένες, τις περισσότερες φορές οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, το άρωμα ή το αποσμητικό δεν κρατάνε και εμείς μυρίζουμε άσχημα. Αντιαισθητικό μεν, λογικό δε. Γι'αυτό και πρέπει να κάνεις κάτι για να μυρίζεις όμορφα, όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να έχεις το άγχος ότι... βρωμάς και ζέχνεις. 

Εμείς σου βρήκαμε μερικούς -δοκιμασμένους- τρόπους:

1. Βαζελίνη στους καρπούς

Ακόμα μια χρήση της βαζελίνης που μας έχει αφήσει άφωνες! Απλά τοποθέτησε λίγη βαζελίνη στο σημείο που θα βάλεις το άρωμά σου -συνήθως στους καρπούς- και θα διαπιστώσεις ότι η μυρωδιά θα διαρκέσει πολύ περισσότερο! Δες εδώ πόσες ακόμα χρήσεις έχει η βαζελίνη!

2. Μην τρίβεις το άρωμα σου

Αυτή τη συνήθεια, την έχουμε όλες. Βάζουμε το άρωμά μας και μετά το τρίβουμε, πιστεύοντας ότι έτσι θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα, αλλά στην πραγματικότητα καταφέρνουμε το αντίθετο! Μην τρίβεις το άρωμά σου, απλά τοποθέτησέ το στο σημείο που θέλεις και κυρίως πίσω από το λαιμό ή ψέκασε στον αέρα και πέρασε από μέσα. Προσοχή! Οι δύο πρώτοι τρόποι, είναι απλά για να διαρκέσει περισσότερο το άρωμά σου και να είσαι περισσότερη ώρα ευωδιαστή. Το πόσο βαρύ είναι ένα άρωμα, είναι διαφορετικό από πόση ώρα θα διαρκέσει. Το καλύτερο είναι να προτιμάς ελαφριά αρώματα το καλοκαίρι λόγω ζέστης, που διαρκούν πολύ και να αποφεύγεις τις βαριές μυρωδιές για να μην πας στο άλλο άκρο και μυρίζεις σε όλη την παραλία.

3. Κρέμες και body lotion

Που μυρίζουν όμορφα! Τι καλύτερο, αντί για άρωμα, να επιλέγεις να βάζεις σε όλο σου το σώμα, κρέμες ομορφιάς και περιποίησης που ενυδατώνουν το σώμα σου και παράλληλα μυρίζουν όμορφα και διακριτικά! Δες εδώ πως θα αντιμετωπίσεις την κακοσμία του στόματος -εάν έχεις και αυτό το πρόβλημα.

4. Αποσμητικό αμέσως μετά το ντουζ

Πιάνει καλύτερα, είναι αποδεδειγμένο! Επίσης, εάν καθυστερήσεις να το βάλεις, και το κάνεις μετά από μια ώρα για παράδειγμα, είναι πολύ πιθανόν να έχεις ήδη ιδρώσει, όταν έχει πολλή ζέστη, και απλά να «σκεπάσεις» τη μια μυρωδιά με την άλλη.

5. Αρωμάτισε το κρεβάτι σου

Δεν εννοώ να του βάλεις πέντε κιλά άρωμα! Μπορείς όμως να το ψεκάσεις με ένα διακριτικό άρωμα ή ελαφρύ σπρέι που μυρίζει ωραία, έτσι ώστε κάθε φορά που ξυπνάς ή που κοιμάσαι, να μην έχεις το άγχος ότι θα μυρίζεις κατά τη διάρκεια του ύπνου, ειδικά εάν κοιμάσαι με τον καλό σου! Επίσης, είναι ένας τρόπος να μυρίζεις ωραία όταν ξυπνάς το πρωί και δεν έχεις χρόνο να κάνεις ένα γρήγορο ντουζ. Δες εδώ έξι μυστικά για να κερδίζεις χρόνο το πρωί.

6. Αρωματικά φακελάκια στην ντουλάπα

Κυκλοφορούν άπειρα στην αγορά, σε δεκάδες μυρωδιές και χρώματα! Επίσης, μπορείς να τα φτιάξεις και μόνη σου, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Όπως και να έχει, δοκίμασε αυτόν τον τρόπο και τα ρούχα και τα παπούτσια σου θα μυρίζουν όμορφα και μέσα και έξω από την ντουλάπα σου και όχι κλεισούρα!

7. Μωρομάντηλα για έκτακτη ανάγκη

Αυτά τα μωρομάντηλα, πραγματικά, σώζουν από  πολλές έκτακτες περιστάσεις! Πάντα να έχεις στην τσάντα σου ένα πακετάκι με μωρομάντηλα, για να σκουπίσεις τον ιδρώτα από τη μασχάλη σου ή από οποιοδήποτε ιδρωμένο σημείο του σώματος σου. Θα σε σώσουν!

8. Βαμβακερά υφάσματα

Που δε σε κάνουν να ιδρώνεις όσο τα συνθετικά που κολλάνε στο δέρμα και κάνουν τον ιδρώτα σου πιο δύσοσμο. Ανάλαφρα φαρδιά ρούχα λοιπόν που είναι βαμβακερά! Επίσης, δες εδώ πως θα την παλέψεις με την ακμή στο σώμα και στην πλάτη- που πολλές φορές είναι από τον ιδρώτα.

9. Ελαφριά διατροφή

Νομίζω πως όλες ξέρουμε πως το σκόρδο, το κρεμμύδι -και όσα περιέχουν αυτά τα δύο- μας κάνουν να μυρίζουμε άσχημα. Εάν λοιπόν ετοιμάζεσαι για ραντεβού και έχει αφόρητη ζέστη, μην φας το μεσημέρι σκορδαλιά ή σουβλάκια με απ' όλα, γιατί το ραντεβού δεν θα έχει καλή κατάληξη...

10. Ξύρισε τη μασχάλη σου

Που εύχομαι ούτως ή άλλως να το κάνεις, γιατί είναι λίγο αντιαισθητική η τρίχα στη μασχάλη... Εάν όχι, να ξέρεις πως το να ξυρίζεις τη μασχάλη σου τακτικά θα βοηθήσει στο να αποτρέψεις την συσσώρευση βακτηρίων και μπορεί να μειώσει τον ιδρώτα και την κακοσμία.