Κάποια στιγμή όλες και όλοι έχουμε περάσει την φάση του χωρισμού και ποτέ δεν είναι εύκολο. Ακόμα και αν δεν είσαι πολύ καιρό με τον άλλον, είναι μια διαδικασία που σε φέρνει σε άβολη θέση, τουλάχιστον.

Μπορεί να τσακώνεστε τόσο πολύ, που απλά δεν πάει άλλο, αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δε μπορείς ή μάλλον δεν θέλεις να πεις τον πραγματικό λόγο που χωρίζεις. Πώς να του εξηγήσεις ότι τον βαριέσαι χωρίς να φανείς… bitch.

Όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία για τις… δικαιολογίες που κυκλοφορούν εκεί έξω. Βρήκαμε τις 10 χειρότερες δικαιολογίες χωρισμού και σε ικετεύουμε να μην τις πεις ποτέ. Από την άλλη αν στις πούνε, θα ξέρεις περί τίνος πρόκειται.

1.«Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω»

Παλιό και αγαπημένο. Ίσως η πιο χιλιοειπωμένη ατάκα σε περιπτώσεις που ναι μεν, φταίει ο άλλος, αλλά δεν θες να τον πληγώσεις και το παίρνεις πάνω σου. Δεν είναι ευγενικό και σίγουρα αφήνει τον άλλον μπερδεμένο με το τι έφταιξε.

2.«Δεν θέλω να σε πληγώσω»

-Τότε γιατί με χωρίζεις και με πληγώνεις; Και γιατί θα με πλήγωνες έτσι και αλλιώς; Σκοπεύεις να κάνεις κάτι που δεν θα έπρεπε και αν με έχεις ήδη χωρίσει δεν θα μετράει;

3.«Φοβάμαι την δέσμευση»

Αυτό μπορεί να είναι και αλήθεια, και αν δεν θέλει να το «δουλέψει» τότε είναι καλύτερα να μην «χάσεις» τον χρόνο σου εκεί. Βέβαια, αν μετά από εσένα αποφασίσει να παντρευτεί με την επόμενη κοπέλα (oops), ξέρεις ότι κάτι πάει στραβά.

4.«Χρειάζομαι λίγο χώρο / χρόνο»

Η εμπειρία έχει δείξει πως κανείς μετά από λίγη ελευθερία χώρου ή χρόνου, δεν επέστρεψε στην σχέση. Αυτή είναι μια από τις χειρότερες ατάκες γιατί είναι απλά μια δικαιολογία για να κερδίσει χρόνο και να μην πει ποτέ το άβολο» θέλω να χωρίσουμε». Αν το ακούσεις θεώρησε πως έχεις ήδη χωρίσει.

5.«Οι ζωές μας παίρνουν διαφορετικές κατευθύνσεις»

Από την μια μπορεί να ισχύει αν μιλάμε για μεγάλες αποφάσεις όπως είναι ο γάμος ή τα παιδιά. Από την άλλη αν αφορά πράγματα που μπορεί να βρεθεί μέση λύση και δεν είναι διατεθειμένος να κάνει και αυτός ένα βήμα, τότε καλύτερα χωρίς αυτόν.

6.«Είσαι πολύ καλή για εμένα»

 Αυτό δεν το εννοεί ποτέ και κανένας. Απλά θεωρεί ότι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε μια ενήλικη συζήτηση χωρισμού. Οπότε είσαι και αδύναμη και ανώριμη. Η μόνη απάντηση που μπορείς να δώσεις είναι «Ναι, και εγώ το ίδιο σκεφτόμουν».

7.«Μου αρέσεις υπερβολικά»

«Οπότε σε χωρίζω…» Αν αναρωτιέσαι τι εννοεί, έλα στην παρέα μας. Δεν υπάρχει καμία λογική πίσω από αυτή την δικαιολογία. Χμ, εκτός… Όχι, όχι, καμία λογική.

8.«Θα κάνεις κάποιον πολύ ευτυχισμένο»

Από ότι φαίνεται εκείνος δεν νιώθει και πολύ ευτυχισμένος μαζί σου, αλλά είναι σίγουρος πως θα βρεθεί κάποιος που θα είναι.

9.«Θα είμαι εκτός πόλης για λίγο καιρό»

Και; Ακόμα και στο διάστημα να πάει υπάρχει η δορυφορική σύνδεση. Σε ποιο μέρος του κόσμου θα βρίσκεται, που δεν μπορεί να κρατήσει επαφή με την κοπέλα που «πραγματικά του αρέσει»; Αυτό που πραγματικά εννοεί είναι πως θέλει να μείνεις στον ‘πάγο’ μέχρι να δει αν υπάρχει κάτι καλύτερο εκεί έξω και αν όχι, θα γυρίσει σε εσένα.

10.«Εξαφανιζόλ»

Μισεί τόσο πολύ την διαδικασία του χωρισμού, που αποφασίζει να την αποφύγει και να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Δεν απαντάει στα τηλέφωνα ή έχει αλλάξει αριθμό και το μόνο που σε σταματά από το να πας στην Νικολούλη, είναι το σημείωμα που άφησε με μια συγνώμη.