Είσαι πάνω στο συννεφάκι σου και πιστεύεις ότι βρήκες τον άγγελο και τον παράδεισό σου. Για να μην προσγειωθείς απότομα στην πραγματικότητα βγάλε τα ροζ γυαλιά και κοίτα για σημάδια που δείχνουν ότι ίσως τα πράγματα να μην είναι και τόσο ιδανικά. Άλλωστε και οι εφιάλτες, όνειρα είναι.

Στην αρχή της σχέσης, τα πρώτα ραντεβού είναι για να γνωριστείτε και να αποφασίσετε αν ταιριάζετε ή όχι. Όλα τα σημάδια είναι εκεί απλά συνήθως τα παραβλέπεις γιατί θέλεις να «δουλέψει» αυτό μεταξύ σας.

Μερικές φορές είναι καλύτερα να μην επιδιώξεις σχέση και μερικές φορές πρέπει να αρχίσεις να τρέχεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αν το νέο σου αμόρε κάνει κάτι από τα παρακάτω, βάλε όπισθεν και πάτα το γκάζι.

1.Δουλεύει Σ-Υ-Ν-Ε-Χ-Ε-Ι-Α

Πάτε για καφέ και χτυπάει το κινητό του όλη την ώρα. Φυσικά ζητάει συγνώμη και το σηκώνει γιατί πρόκειται για δουλειά… 15 λεπτά αργότερα μπορείτε να συνεχίσετε την κουβέντα σας. Το ίδιο ισχύει και με τα μηνύματα. Του μιλάς και εκείνος απαντάει «στα γρήγορα» ένα e-mail για δουλειά. Αυτά είναι τα σημάδια στην αρχή της σχέσεις. Μετά απλά θα ακυρώνει το ραντεβού, την ταινία, το ποτό με τους φίλους σου… Αν αυτό ήταν ταινία θα έπρεπε να κλείσεις ραντεβού με την γραμματέα του για να τον δεις.

2.Πίνει… τον Βόσπορο

Αν έχει βγει μαζί σου ραντεβού και έχει κατεβάσει την μισή κάβα του μαγαζιού, μπορείς να φανταστείς τι κάνει όταν βγαίνει με τους φίλους του… ή τι θα κάνει μαζί σου όταν γνωριστείτε καλύτερα. Μπορεί να αντέχει το ποτό και να μπορεί να κάνει και κουβέντα παράλληλα, αλλά τι σου λέει ένας τύπος που πίνει τόσο στο ραντεβού του. Δεν λέμε ότι είναι αλκοολικός, απαραίτητα, ίσως και να είναι η μοναδική φορά, όμως περπατάει στην οριακή κόκκινη γραμμή του απαγορευτικού και όλοι ξέρουμε ότι το αλκοόλ επηρεάζει την ισορροπία μας.

3.«Δεν κάνει σχέσεις»

Αυτή είναι μια «βόμβα» που θα ρίξει στο πρώτο ραντεβού, ίσως και πριν από αυτό, ώστε να μπορεί να έχει το κεφάλι του ήσυχο, ότι μπορεί να φύγει οποιαδήποτε στιγμή χωρίς τύψεις. Το «δεν κάνω σχέσεις», πάει πακέτο με το «δεν είμαι έτοιμος, ακόμα», και το «θέλω απλά να περνάμε καλά, μαζί». Είναι η σωστική του λέμβος όταν αρχίσει να νιώθει πως υπάρχει «πίεση» και αρχίσεις να έχεις «προσδοκίες». Αφού στο είχε πει από την αρχή… είναι δικό σου λάθος που τον παρεξήγησες και νόμιζες διάφορα.

4.Είναι αγενής

Με σένα είναι ένα ιππότης. Σου φέρεται με το γάντι, σου μιλάει γλυκά και νιώθεις πριγκίπισσα. Στην αρχή. Μετά πάτε για καφέ και μιλάει άσχημα στους (και για τους) σερβιτόρους. Μιλάει για τους «φίλους του» μειονεκτικά, και αναρωτιέσαι γιατί τους έχει φίλους. Βγαίνετε με παρέα και κάνει «πλάκα» εις βάρος σου. Χα Χα, δεν γέλασες όμως… Αν κράζει όλο τον κόσμο πίσω από τις πλάτες τους, τι πιστεύεις ότι θα λέει για σένα όταν δεν είσαι εκεί; Το πώς συμπεριφέρεται στους άλλους, πρέπει να είναι δείγμα για το πώς θα συμπεριφέρεται και σε σένα.

5.Κοιτάει μόνο το συμφέρον του

Αν κοιτάει μόνο τον εαυτούλη του, τότε πως θα προσέξει εσένα; Βγαίνετε και δεν σε ρωτάει τι θες, τι σου αρέσει, αν έχεις κάποια προτίμηση στο που θα πάτε ή στο τι θα φάτε. Αν φοράς 15ποντα και εκείνος επιμένει να περπατήσετε ένα τέταρτο μέχρι τον κοντινότερο σταθμό του μετρό χωρίς να σε ρωτήσει αν θες να μοιραστείτε ένα ταξί, σημαίνει είτε ότι δεν πρόσεξε τα παπούτσια που φοράς, είτε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν πονάνε τα πόδια σου. Σε κάθε περίπτωση, τι θα σου προσφέρει το να συνεχίσεις να περνάς χρόνο μαζί του;

6.Κρύβει το πράσινο τερατάκι της ζήλιας

Κοίτα, η ζήλια ως ένα σημείο σου δείχνει ότι ο άλλος ενδιαφέρεται για σένα, ότι σε θέλει για τον εαυτό του και δεν θέλει να σε μοιραστεί. Από την άλλη, αν είναι υπέρ – προστατευτικός και τελείως κάθετος, δείχνει ότι δεν σε εμπιστεύεται και ότι θα απαιτήσει να κάνεις πράγματα που θα σε περιορίσουν. Το τι θα φορέσεις, το πότε θα βγεις και με ποιους φίλους σου. Είναι ΜΟΝΟ δική σου απόφαση.