Πριν σου πω οτιδήποτε άλλο, έχω το χρέος να σου πω ότι πρέπει να διαβάζεις και να περνάς έντιμα τα μαθήματά σου. Ωραία, το είπα. Στη συνέχεια, έχω χρέος να σου πω επίσης ότι καλό θα ήταν να κέρδιζες τη συμπάθεια του καθηγητή σου, ώστε να μη χρωστάς το κάθε μάθημα μέχρι τα γεράματα σου. Πολλές φορές δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που σε βάζει ο καθηγητής στο μάτι και φταις για οτιδήποτε γίνει στο μάθημα, αλλά μπορείς να τον κάνεις να σε συμπαθήσει εξαρχής για να μην υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο:
1. Μην του δώσεις κανένα λόγο να σε μισήσει. Μην κάνεις φασαρία στο μάθημα, μη μιλάς με τους διπλανούς σου, μην παίζεις με το κινητό, ούτε να στέλνεις μηνύματα. Αν βαριέσαι το μάθημα του, τουλάχιστον μη δυσκολεύεις τη διεξαγωγή του.
2. Άφησε τον να σε βοηθήσει. Κολλάς σε κάποιο σημείο ή έχεις πολλές απορίες; Πλησίασε τον στο τέλος του μαθήματος και ρώτα ό,τι θέλεις. Κάπως έτσι θα δείξεις ενδιαφέρον για το μάθημα του και θα πάρεις αρκετούς πόντους συμπάθειας, άνθρωποι είναι κι αυτοί, τους χαροποιεί το ενδιαφέρον των μαθητών τους όπως και η επιτυχία τους.
3. Να είσαι συνεπής. Προφανώς και είναι λογικό να αργήσεις μια φορά, αλλά προσπάθησε να μη συμβαίνει αυτό κάθε φορά. Μην αργείς λοιπόν και μην καθυστερείς να παραδίδεις εργασίες και ασκήσεις, πολλοί καθηγητές το βρίσκουν σαν αφορμή για να αφαιρούν βαθμούς.
4. Να συμμετέχεις. Μην διακόπτεις κάθε του κουβέντα για να πεις κι εσύ την άποψη σου, θα καταντήσει φορτικό. Όταν όμως έχεις όντως κάτι να πεις, ζήτα το λόγο για να εκφραστείς. Ίσως όχι κατά την παράδοση του μαθήματος, αλλά όταν ζητητάτε ομαδικά ή όταν ζητάει την κρίση σας πάνω σε κάποιο θέμα, βρες την ευκαιρία να μιλήσεις.