Δεν έχει και πολύ σημασία πως γνωριστήκατε. Στέλνατε μηνύματα σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο, ή είναι ο συνάδερφος από την δουλειά που μιλάτε. Μπορεί να είναι εκείνος ο τύπος, που λόγω κοινής παρέας έχετε βρεθεί 2-3 φορές για μπύρες που έχουν εξελιχθεί σε σφηνάκια. 

Σε κάθε περίπτωση έχετε περάσει καλά. Έχει χιούμορ και γέλασες με τις ατάκες του. Μπορεί να μην είσαι σίγουρη αν σου αρέσει ή όχι, αλλά με κάθε του μήνυμα σκέφτεσαι «Θα μπορούσε να είναι Αυτός;». Και όταν λέμε «Αυτός», εννοούμε τον ένα και μοναδικό. Τον πρίγκιπα μεταμφιεσμένο σε αλήτη, που θέλει να τον ερωτευτείς για την ψυχή του, πριν σου προσφέρει τον κόσμο όλο….. Και γύρνα στο άλλο πλευρό.

Δεν θέλουμε να σου χαλάσουμε την ηρεμία εκεί πάνω στο ροζ σύννεφο που έχεις ξαπλώσει, αλλά αν περιμένεις τον «πρίγκιπα», να σε ενημερώσουμε πως έχεις περισσότερες πιθανότητες με τον πρίγκιπα Χάρυ  - της γνωστής βασιλικής οικογένειας.

Μην στεναχωριέσαι όμως. Δεν είσαι η μόνη και δεν είσαι μόνη. Αν υποθέσουμε πως τον θες για πάρτη σου, δεν χρειάζεται να είναι Ο πρίγκιπας. Χρειάζεται απλά να σε θέλει και αυτός με την σειρά του. Πως θα το καταλάβεις είναι απλό.

  1. Είναι  πάντα απασχολημένος

Το κανονίσατε, και βγήκατε και νόμιζες πως πήγε πολύ καλά αλλά πέρασαν μέρες μέχρι να σου ξαναστείλει. Για μια στιγμή νόμιζες πως δεν ενδιαφερόταν, αλλά είπε πως είχε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα…. Δεν είναι πολύ γλυκός που προσπαθεί να βρει 1,5 λεπτό από τις 24 ώρες την ημέρα για να συντάξει ένα μήνυμα με 6 λέξεις;

Εντάξει, τώρα θα σου πει να ξαναβγείτε… ή και όχι. Εντάξει. δεν πειράζει ίσως είναι καλύτερα να γνωριστείτε περισσότερο μέσω… μηνυμάτων. Εντάξει, δεν χρειάζεται να βιαστείτε. Προσπαθεί αλλά δεν έχει χρόνο. Σου φτιάχνει την μέρα κάθε φορά που σου έρχεται ένα μήνυμα του. Κοίτα, δεν θα σου έστελνε μηνύματα να δει «τι κάνεις» και «πως πάει» αν δεν ενδιαφερόταν για σένα. Έτσι δεν είναι;

 ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο δελτίο! Αν δεν είναι αστροναύτης της NASA σε αποστολή στο διάστημα. Κάπως, κάπου, κάποτε θα μπορέσει να σε δει. Όλα τα άλλα είναι απλά δικαιολογίες. Δεν είναι λίγος ο κόσμος, άντρες και γυναίκες που απλά κρατάνε το ενδιαφέρον του άλλου με μηνύματα. Έχει αποδειχτεί με έρευνες ότι ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και… βοηθάει να περάσει η ώρα όταν βαριέσαι. Το έχεις κάνει και εσύ, οπότε γιατί δεν το αναγνωρίζεις όταν «στο κάνουν»;

 

  1. Δεν είναι έτοιμος για σχέση… ακόμα

Πιθανότατα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα σου πει. Αμέσως μετά το όνομα και την ηλικία του. «Μόλις βγήκα από μια δύσκολη σχέση, και δεν είμαι έτοιμος να βουτήξω στα βαθιά». «Μου αρέσει να περνάω καλά και να μην πιέζω καταστάσεις».  Ή το πολύ απλό και ειλικρινές «Δεν κάνω σχέσεις / Δεν ψάχνω για σχέση».

Από μόνες τους είναι μια χαρά φράσεις. Αν όμως ΕΣΥ ψάχνεις για σχέση. Καλύτερα να φύγεις τρέχοντας εκείνη την στιγμή. Ο άνθρωπος στο λέει ξεκάθαρα και εσύ δεν του δίνεις την απαραίτητη προσοχή (ποιος δεν ακούει τώρα;).

Δεν φεύγεις όμως, και δεν το κάνεις γιατί νομίζεις πως το λέει γιατί δεν σε έχει γνωρίσει ακόμα καλά. Γιατί τότε θα αλλάξει γνώμη και θα σε ερωτευτεί παράφορα. Μάλλον σε πήρε ο ύπνος πάνω σε εκείνο το συννεφάκι.

Προς υπεράσπιση σου, ο τύπος του «Δεν είναι των σχέσεων», αμέσως μόλις το ξεφουρνίσει… με σέξι φωνή και σκυμμένο κεφάλι, θα σε κοιτάξει στα μάτια θα σου πιάσει το χέρι και θα σε κάνει να γελάσεις λέγοντας σου για τα… άλλα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε μαζί. Και πάλι. Αν εσύ ψάχνεις για σχέση. Σήκω και φύγε τρέχοντας.

 

  1. Σε προσέχει μόνο όταν – τυχαίνει – να βρεθείτε

Δεν έχετε βγει ραντεβού αλλά έχετε τον ίδιο κύκλο και ίσως κοινούς φίλους. Όποτε βρίσκεστε είστε παρέα και σου δίνει την προσοχή του, θα σε ρωτήσει για την μέρα σου και για το πρόγραμμα σου και νομίζεις ότι το κάνει γιατί ψάχνει «άνοιγμα». Δεν έχει ζητήσει ποτέ το τηλέφωνο σου, αλλά λες γιατί να το κάνει αφού μπορεί να το βρει από τον/την τάδε.

Όποτε βρίσκεστε, πιάνετε την κουβέντα από εκεί που την είχατε αφήσει την προηγούμενη φορά. Όλο λέτε να κάνετε εκείνο ή το άλλο, αλλά ποτέ δεν κανονίζετε κάτι συγκεκριμένο, όπως μέρα, ώρα και μέρος.

Μπορεί να σου στείλει ένα μήνυμα μια στο τόσο στο Facebook, αλλά μιλάτε μέσω των σχολίων κάτω από κάποια φωτογραφία του κοινού σας φίλου. Νομίζεις ότι του αρέσεις αλλά τον δικαιολογείς λέγοντας… «είμαστε σε κοινή παρέα, θα ήταν άβολο» ή «θέλει να σιγουρευτεί πρώτα ότι αρέσει και σε μένα».

Αποδέξου την πραγματικότητα. Ακόμα και να αρέσεις – λίγο – σε κάποιον. Σου είναι αρκετό; Αν ο «τύπος» είναι όλο λόγια, γιατί να τον θέλεις στην ζωή σου; Την μία φορά που έπρεπε να ακούσεις τα λόγια του, τα προσπέρασες.

Τα πράγματα είναι τόσο απλά που θυμίζουν νηπιαγωγείο. Αν δεν κάνει κάποια ξεκάθαρη κίνηση - η οποία είναι να σε πάρει τηλέφωνο και να σου ζητήσει να βγείτε, οι δυο σας, ραντεβού. Τότε απλά δεν σε γουστάρει αρκετά.