Λογικά θα έχεις ταυτίσει και εσύ το λάθος με την καταστροφή του κόσμου και με το δίκιο σου. Δεν πιστεύω όμως ότι είναι έτσι σε όλες τις περιπτώσεις, αν το λάθος σου δε βάζει σε κίνδυνο τη σωματική σου ακεραιότητα (ή κάποιου άλλου) τότε μην αγχώνεσαι, από τα λάθη σου θα μάθεις. Εξάλλου, αν δεν κάνεις λάθος πως θα κρίνεις ποιο είναι το σωστό; Θα την πατήσεις, θα φερθείς έξυπνα και δε θα κάνεις λάθος, θα μπερδευτείς, θα κάνεις λάθος επιλογές και όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, όπως τα παράκατω ας πούμε:

1. Μια αποτυχημένη βαφή, είτε δε σου βγήκε το χρώμα που ήθελες είτε μετάνιωσες την ώρα και τη στιγμή που τα έβαψες γενικότερα. Ποτέ δεν είναι αργά να επανέλθεις στο φυσικό σου.

mistakes you should make 1

2. Να πιεις πολύ ένα βράδυ πριν την παρουσίαση της εργασίας σου ή της εξεταστικής ή της αποφοίτησης σου. Τι εννοείς αλλού πατάς και αλλού βρίσκεσαι;

mistakes you should make 2

3. Να γίνεις ανταγωνιστική για ασήμαντο λόγο - αν δε μαλώσεις με την κολλητή σου, μπορεί να σου βγει σε καλό!

mistakes you should make 3

4. Να την πέσεις σε κάποιον που τελικά δεν άξιζε μισό βλέμμα σου - όχι, δεν είναι όλοι γαϊδούρια!

mistakes you should make 4

5. Να ξοδέψεις ό,τι έχεις και δεν έχεις πριν το καλοκαίρι = αντίο για πάντα καλοκαιρινές διακοπές! 

mistakes you should make 5

6. Να μαλώσεις με τη μαμά σου, τον μπαμπά σου, τον αδερφό σου, το σόι σου ολάκερο. Δε σου λέω να το κάνεις ντε και καλά, σου λέω όμως πως αν συμβεί είναι μέσα στο παιχνίδι - έτσι θα καταλάβεις ότι δεν μπορείς χωρίς αυτούς ούτε λεπτό!

mistakes you should make 6

7. Να κάνεις λάθος επιλογή σε σπουδές ή δουλειά ή μαθήματα ή ξένη γλώσσα, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, διορθώνεται!

mistakes you should make 7

8. Να περνάς χρόνο μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή και να χάνεις στιγμές από τις φίλες σου. Όσο το έκανες αυτό το λάθος, το έκανες! Ξεκίνα να χαίρεσαι το χρόνο σου μ'αυτές!

mistakes you should make 8

9. Να δοκιμάζεις δραστηριότητες που ήξερες από πριν ότι δε σου ταιριάζουν. Έχεις ιστορίες να διηγηθείς τουλάχιστον!

mistakes you should make 9

10. Βάζεις υπερβολικά υψηλούς στόχους και έχεις μεγάλες προσδοκίες από τον εαυτό σου σε σημείο που να μην τα βγάζεις πέρα κι εσύ η ίδια με τις απαιτήσεις σου. Μη σε αγχώνεις 'άλλο πάντως - αυτό πρέπει να το σταματήσεις τώρα!

mistakes you should make 10

Α! Ρίξε μια ματιά και σ' αυτά που θα σου συμβούν γύρω στα 20!