Το ότι θα συνειδητοποιήσεις κάποια πράγματα στα 20 σου, δε σημαίνει ότι είναι κάτι που θα πρεπε να σε αγχώνει. Καλύτερα να το δεις σαν '' το τέλος μιας εποχής'' και το ξεκίνημα μιας άλλης. Είναι αναπόφευκτο να αλλάξουν κάποια πράγματα στη ζωή σου, ποιά είναι αυτά;

Ο κοινωνικός σου κύκλος θα συρρικνωθεί λίγο. Θα χαθείς λίγο με τα παιδιά που έκανες παρέα από το σχολείο και τα παιδιά από τη σχολή θα έχουν κι αυτά υποχρεώσεις, βλέπε πρακτική ή κανονική δουλειά. Εξάλλου κάπου στο δεύτερο έτος, οι παρέες θα παγιωθούν. Αυτό που όλοι κάνουν παρέα με όλους και βγαίνετε 25 άτομα μαζί, συνήθως δεν κρατάει. Οι φιλίες που θα μείνουν θα περιέχουν λιγότερα άτομα, μη σου πω που θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Θα νιώσεις το internet να σε κουράζει και αυτά που θα βλέπεις μπορεί να σε πληγώνουν, ειδικά αν πρόκειται για τα social media. Πολλές φορές θα μάθεις πράγματα που δε θα θελες ''α ώστε βρήκε άλλη το γουρούνι!'' .

Θα συνειδητοποιήσεις ότι το μόνο άτομο που μπορεί να έχεις απέναντι σου είναι ο εαυτός σου. Ίσως και να είναι η πιο κατάλληλη ηλικία να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να αγνοήσεις το μαλλί που φριζάρει τις ημέρες με υγρασία και το στραβό σου δόντι (το 3ο από αριστερά).

Θα αρχίσεις να σκέφτεσαι το μέλλον σου πιο σοβαρά και ώριμα. Θα σε πιάσει το άγχος να πάρεις πτυχίο και ενδεχομένως να βρεις ένα καλό μεταπτυχιακό. Εδώ ταιριάζουν απορίες του στιλ '' ποια είμαι; που πάω; τι θέλω να κάνω επιτέλους στη ζωή μου;''. Φρόντισε να εκμεταλλευτείς αυτή τη σημαντική αναταραχή για να τελειώσεις με τις σπουδές σου και να βρεις αυτό που στ' αλήθεια σ' ευχαριστεί.

Όλο και κάποιος θα προδώσει την εμπιστοσύνη σου. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά είναι πολύ πιθανό εφόσον θα έρχεσαι σ΄επαφή με πολλά διαφορετικά άτομα - ακόμη κι αν προδοσία θεωρείται το να πει η συμφοιτήτρια σου σε μια άκυρη ποιον έχεις ερωτευτεί από το έτος σου.

Θα ακούσεις τουλάχιστον 5 άτομα να σου λένε ότι μοιάζεις πιο μικρή από την ηλικία σου. Και πάλι καλά να λες αν είναι 5 άτομα. Εμένα είναι 105 συνήθως, κάθε χρονιά η ίδια ιστορία. 

Θα διαβάσεις ένα βιβλίο που θα σου αλλάξει τη ζωή - καλά μην περιμένεις να σου χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα. Λίγο να ασχοληθείς και θα το βρεις. Ακόμη και να βαριέσαι να διαβάσεις μισή σελίδα υπάρχει ένα βιβλίο και για το δικό σου γούστο που θα σου αλλάξει τη φιλοσοφία.

Θα αγχωθείς για τις ημέρες που φεύγουν χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο, μετά θα θυμηθείς ότι είσαι μόνο 20 και θα ηρεμήσεις.

Θα προσπαθήσεις να βγάλεις τα δικά σου χρήματα και θα μισήσεις τη δουλειά σου, θα αδικηθείς, θα τα βρεις σκούρα με το αφεντικό και τους συναδέλφους σου. Και πάλι, είναι ένα καλό μάθημα για σένα.

Άσε που μπορεί να ερωτευτείς πραγματικά γιατί δεν είσαι με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι σου όπως στο σχολείο και έχεις ήδη χαρεί την ανεμελιά της φοιτητικής ζωής. Θα αρχίσεις να ψάχνεις μια σχέση σοβαρή, με διάρκεια, να σαν και αυτή που είχε η αδερφή σου και την δούλευες για ώρες.