Οσο είσαι στο Πανεπιστήμιο, κάθε αναπάντεχη πρόσκληση και κάθε ευκαιρία για πάρτυ σου φαίνεται συναρπαστική. Νομίζεις ότι θα συμβούν όλα τα τρελά που βλέπεις στις αμερικάνικες ταινίες με τα κολέγια και ότι προς το τέλος της βραδιάς θα γνωρίσεις, πιθανότατα, τον έρωτα της ζωής σου. Τα περισσότερα πανεπιστημιακά πάρτυ, όμως, ακολουθούν πάνω-κάτω το ίδιο μοτίβο, που είναι το εξής:

8:30 μ.μ.: Πάνω που είχες αποφασίσει να βγάλεις το παρασκευόβραδό σου αραχτή μπροστά από τον υπολογιστή, παρακολουθώντας μια ολόκληρη σεζόν του Game of Thrones με συντροφιά ένα μεγάλο μπολ πατατάκια, καταφτάνει μήνυμα από την κολλητή σου που σπουδάζει Πολυτεχνείο: "Οι ηλεκτρολόγοι κάνουν πάάρτυ! Ψήνεσαι;" Για να μην της χαλάσεις το χατίρι-όχι τίποτα άλλο- αποφασίζεις να αφήσεις το Game of Thrones να περιμένει. Μένει τώρα να βρείτε και κάποιον με αυτοκίνητο για να κάνει τον σοφέρ!

8:40-10:20 μ.μ.: Κάνεις μπάνιο, στεγνώνεις το μαλλί, σπαταλάς κανα 10λεπτο σκεπτόμενη αν θα πρέπει να το ισιώσεις-σγουρύνεις-πιάσεις πάνω-αφήσεις κάτω και άλλο ένα τέταρτο μπροστά από την ντουλάπα σου προσπαθώντας να βρεις το κατάλληλο outfit. Τελικά καταλήγεις σε κάτι που υποδηλώνει ότι είσαι διαθέσιμη, αλλά όχι απελπιστικά. Όσον αφορά το βάψιμο, διαλέγεις κάτι σέξι που όμως δεν θα σε κάνει να δείχνεις σαν  panda σε περίπτωση που ιδρώσεις. Δύσκολο πράγμα το να'σαι κορίτσι, βρε παιδί μου!

10:30 μ.μ.: Επιτέλους καταφτάνει ο "σοφέρ" με το υπόλοιπο παρεόνι για να παραλάβει και σένα. Μέσα στο αυτοκίνητο ακούτε εκκωφαντικά μουσική σαν κάγκουρες, αλλάζοντας σταθμό ανά πέντε λεπτά και βγάζετε εκατό διαφορετικές σέλφι- εκ των οποίων οι 50 είναι κουνημένες και απορρίπτονται, 30 είναι με περίεργες γκριμάτσες και θα κρατηθούν μεταξύ σας και οι άλλες 20 βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα για Facebook και Instagram.

11:00 μ.μ.: Φτάσατε! Κοιτάς γύρω σου ψάχνοντας κυρίως για ωραίους και δευτερευόντως για κανα ποτό. Βλέπεις μερικούς γνωστούς και πας να τους χαιρετίσεις. Για κανα πεντάλεπτο χαμογελάς σαν ηλίθια, κάνοντας ότι ακούς τι σου λένε μες στην φασαρία. Μόλις ξεμπερδεύεις από τις τυπικότητες, βάζεις πλώρη για έναν ωραίο που εντόπισες στην αρχή-μόνο και μόνο για να ανακαλύψεις ότι μάάλλον σε πρόλαβε άλλη.

11:30 μ.μ.: Μπορεί να μην κατάφερες να τραβήξεις την προσοχή του ομορφούλη, αλλά έχει αρχίσει να σε πολιορκεί στενά ένας από τους γνωστούς σου. Ήπιε παραπάνω απ'όσο έπρεπε; Ή μήπως απλά τον έχει πιάσει η μαύρη απελπισία; Όοοχι, δεν θα κάτσεις να το ανακαλύψεις. Τον αποφεύγεις όσο πιο ευγενικά μπορείς και παραδίνεσαι σε ξέφρενο χορό με τις φίλες σου.

12:10 π.μ.: Αν μπορούσες να έχεις ένα ευρώ για κάθε φορά που παίζουν το Tranquila, θα ήσουν πλούσια.

12:11 π.μ.: Πάντως, οφείλεις να το χορέψεις για εκατοστή φορά με την παρέα σου, με το πάθος και το στυλ που μόνο εσάς χαρακτηρίζει.

12:45 π.μ.: Λίγο παραδίπλα γίνεται διαγωνισμός Ταχύτερης Πόσης Σφηνακίου. Σπεύδετε να πάρετε μέρος, κοιτώντας με οίκτο τον οδηγό της βραδιάς, που απέχει για ευνόητους λόγους.

01:20 π.μ.: Αμάν! Τα σφηνάκια βάρεσαν την κολλητή σου στο κεφάλι και άρχισε να φασώνεται με τον απαίσιο πρώην της.

01:25 π.μ.: Κάνεις σαν τρελή νοήματα πίσω από την πλάτη του τυπά για να την πείσεις ότι δεν είναι και πολύ καλή ιδέα. Τελικά η φίλη σου παίρνει το μήνυμα και έρχεται προς το μέρος σου, λέγοντας ότι το αλκοόλ την κάνει πολύ διαχυτική. Γελάς και ορμάς για άλλον ένα χορευτικό γύρο.

02:15 π.μ.: Μετά από τόσο κοπάνημα έχεις αρχίσει να πεινάς και να μετανιώνεις την ώρα και την στιγμή που φόρεσες ψηλοτάκουνα. Έλα όμως που μας προέκυψε κι άλλος ωραίος, που μάλιστα φαίνεται να σε κοιτά με ενδιαφέρον! Φαγητό και άραγμα ή γκόμενοι; Αυτά είναι διλήμματα.

02: 17 π.μ.: Καταλήγεις σ'ένα αρκετά λογικό συμπέρασμα: Να μιλήσεις στον τύπο και να τον πείσεις να έρθει για φαγητό με σένα και την παρέα σου! 

02: 32 π.μ.: Εσύ και η συνοδεία σου κατευθύνεστε προς το κοντινότερο Everest. Μετά από το πιοτί και το ξεβίδωμα παίρνεις το πιο πλούσιο σε θερμίδες σάντουιτς που θα μπορούσες-και από αύριο πάλι jogging!

03:25 π.μ.: Αφού φάτε και κουτσομπολέψετε για την βραδιά με την παρέα σου και το ωραίο παιδί (που αποδείχτηκε βλάκας τελικά-πάλι δεν βρήκες τον έρωτα της ζωής σου...) αναλαμβάνει πάλι δουλειά ο νηφάλιος ταξιτζής για να αφήσει τον καθένα σπίτι του.

03:27 π.μ.: Ο Ωραίος Κόπανος ζητά τον αριθμό σου. Τον απορρίπτεις με το πιο ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος σου.

04:00 π.μ.: Έφτασες σπίτι, αλλά η υπερένταση από το πάρτυ δεν σε αφήνει να κοιμηθείς αμέσως.Βάζεις να δεις το επεισόδιο Game of Thrones που εγκατέλειψες νωρίτερα και αυτό καταφέρνει να σε νανουρίσει.

11:00 π.μ.: Ξυπνάς με βαρύ κεφάλι και κορακιασμένη ( θα έπρεπε να έπινες και κανα νεράκι ανάμεσα στα σφηνάκια μάλλον...) και ανακαλύπτεις ότι έχεις μήνυμα από άγνωστο αριθμό. Τελικά είναι από εκείνο τον γνωστό σου που σου την είχε πέσει στην αρχή. Μα καλά, πώς βρέθηκε αυτός εκεί πέρα; Και μήπως έκανες ακόμα ένα λάθος χθες, πέρα από το να μην πιεις νερό;

11:15 π.μ.: Αποφασίζεις να κοιμηθείς για καμιά ωρίτσα ακόμα...

13:30 π.μ.: Ουπς! Τελικά κοιμήθηκες λίγο παραπάνω! Δεν πειράζει, έτσι είναι τα ξενύχτια. Όπως κάθε πρωί, ακολουθείς το τελετουργικό του να τσεκάρεις τι γίνεται στα social media. 

13:40 π.μ.: Οι φωτογραφίες που ανέβασαν οι φίλοι σου από χθες είναι στην πλειοψηφία τους μη κολακευτικές, και φροντίζεις να βγάλεις την επισήμανση με το όνομά σου από την μεθυσμένη φάτσα σου. Τουλάχιστον ανέβηκε και μια καλή φωτο στο Instagram και σκίζει!

14:00 π.μ.: Η κολλητή σου προτείνει καφεδάκι για να συζητήσετε (ξανά) τα χθεσινοβραδυνά. Ακριβώς ο,τι χρειαζόσουν!