Η διάρκεια της προσοχής σου δεν μπορεί να νικήσει αυτήν του…χρυσόψαρού σου! Η Microsoft κατέληξε σε αυτό το -ταπεινωτικό θα λέγαμε- συμπέρασμα αφού διερεύνησε 2.000 Καναδούς και παρακολούθησε τη δραστηριότητα του εγκεφάλου 112 ανθρώπων.

Η καναδική προσοχή έχει μειωθεί από τα 12 δευτερόλεπτα που ήταν το 2000 στα 8 σήμερα.

Το μέσο χρυσόψαρο πιστεύεται ότι μπορεί να συγκεντρωθεί για 9 δευτερόλεπτα.

Θέλει πολύ προσπάθεια για να συγκεντρωθείς στη σημερινή εποχή λόγω του ψηφιακού τρόπου ζωής, λένε οι ερευνητές.

Πιο συγκεκριμένα, το 44% των ερωτηθέντων δηλώνουν να επικεντρωθούν στα καθήκοντά τους και το 37% δηλώνει ότι η αδυναμία τους να διαχειριστούν σωστά το χρόνο τους, τους αναγκάζει να δουλεύουν μέχρι πιο αργά το βράδυ ή τα Σαββατοκύριακα.

Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε ένα παιχνίδι προσομοίωσης καθηκόντων για να μετρηθεί το εύρος της προσοχής σου με τη βοήθεια ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Οι ψηφιακά συνειδητοποιημένοι καταναλωτές ξεκίνησαν με ισχυρή προσοχή που σταδιακά μειώθηκε, αλλά η άλλη ομάδα μπορεί να μην έκανε δυνατό ξεκίνημα όμως μπόρεσε να συγκεντρωθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα ευρήματα ισχύουν για άτομα μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας.

Η Microsoft σε δηλώσεις της ανέφερε ότι έκανε την έρευνα γιατί ήθελε να καταλάβει πώς η ψηφιακή ζωή επηρεάζει τον τρόπο που οι Καναδοί βλέπουν και αλληλεπιδρούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Διάβασε περισσότερα εδώ...