Σας έχω αναφέρει σίγουρα για τον κολλητό μου που παντρεύτηκε πριν από ένα χρόνο και κάτι. Αυτό που έλεγα από την στιγμή που γνώρισα τη μέλλουσα τότε γυναίκα του, ήταν ότι εκτός από δύο ανθρώπους που είναι ερωτευμένοι και γουστάρουν ο ένας τον άλλον βλέπω και δύο φιλαράκια. Σιγά σιγά εκείνη έγινε η κολλητή του κι εγώ πέρασα φυσικά σε δεύτερη μοίρα. Και έχω την εντύπωση ότι αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων όταν νιώθεις πως βρήκες το άλλο σου μισό. Και γι΄αυτό και όχι απλώς το δέχτηκα, αλλά και το χαιρόμουν. 

Αρκετά όμως με τον φίλο μου. Το ζήτημα μας τώρα είναι η δική σου σχέση. Πιστεύεις ότι έχεις φτάσει σε τέτοιο σημείο; Σε σημείο δηλαδή να έχεις για κολλητάρι τον σύντροφό σου; Τι; Δεν γνωρίζεις την απάντηση; Για να σου εξηγήσω τα σημάδια και μετά μπορείς να μου απαντήσεις.

1.Οι έξοδοι σας στο τέλος της εβδομάδας περιλαμβάνουν εσάς τους δύο. Τώρα αν θα είστε μόνοι σας ή με άλλους φίλους παίζεται. Το σίγουρο είναι ότι είστε εσείς και κάθεστε δίπλα και όταν σε ρωτούν τα νέα σου απαντάς και για τους δύο.

2. Έχεις μαζί του άπειρα inside jokes. Εννοώ ότι για πολλούς γνωστούς σας ανθρώπους μπορείτε με ένα κλείσιμο του ματιού ή ένα βλέμμα ή μια λέξη τέλος πάντων να γελάσετε και να συνεννοηθείτε. Μεταξύ σας ή ενώπιον τρίτων.

3. Συζητάς τα προβλήματα σου με τις φίλες σου μαζί του. Ή συζητάς τα προβλήματα των φίλων σου και του ζητάς να δώσει μία συμβουλή. Όχι σε σένα ως ενδιάμεση, αλλά στις ίδιες τετ-α-τετ.

4. Έχεις να πεις μια ιστορία για κάθε φίλο σου και έχει να πει μια ιστορία για κάθε φίλη σου. Είτε τα μεταφέρατε ο ένας στον άλλον είτε τις ζήσατε αυτές τις ιστορίες, το βασικό είναι ότι πλέον είστε αναπόσπαστο κομμάτι στις αφηγήσεις που χαρακτηρίζουν τις παρέες.

5. Στα παιχνίδια σχηματίζετε πάντα ομάδα οι δυο σας. Πανηγυρίζετε όταν κερδίζετε, πειράζετε ο ένας τον άλλον αν πει κάποιος καμία κοτσάνα ως απάντηση κτλ. 

6. Δεν καταπιέζεις τον εαυτό σου μπροστά του. Αυτό σημαίνει ότι αν θες επειγόντως να ρευτείς ή να την αμολήσεις θα το κάνεις. Και θα το καταλάβει. Ίσως γελάσετε κιόλας. Αυτός άλλωστε θα το έχει κάνει μερικές φορές σίγουρα. Επίσης μπορείς να κυκλοφορείς άβαφη για μέρες και με φόρμα μπροστά του. Δεν σε πειράζει, δεν τον νοιάζει.

7. Δεν τρομάζει κανείς σας στο ενδεχόμενο να είστε μαζί μέχρι το φινάλε της ζωής. Και αυτό το επικοινωνείτε και σε άλλα φιλικά ζευγάρια.

8. Τον έχεις στην φωτογραφία προφίλ σου. Το σημάδι βέβαια δεν είναι αυτό, αλλά το ότι δεν μιλάμε για μια φωτογραφία που κρατιέστε χέρι χέρι ή φιλιέστε ή γελάτε μαζί. Μιλάμε για μια φωτογραφία-επιτομή της γελοιότητας που μπορεί να τον μπουγελώνεις ή να σου κάνει photobombing.

Υ.Γ. Αν όλα τα παραπάνω τα διαβάζεις και ταυτίζεσαι τότε δεν μιλάμε για τον καλύτερο σου φίλο απλά. Μιλάμε για τον άντρα που θα είστε όντως μαζί μέχρι το τέλος.