Το καλοκαίρι φτάνει ή μάλλον έφτασε, Δες εδώ πως θα αποκτήσεις bikini body σε 3 εβδομάδες... , οπότε ήρθε η ώρα για τον  κλασικό πόνο αυτής της εποχής...Και αναφέρομαι φυσικά στην αποτρίχωση της περιοχής του μπικίνι!

Πάμε, λοιπόν: Μαγιό ...check. Αντηλιακό και σαγιονάρες ...check! Τριχοφυία (όλου του χειμώνα) στην ....μικρή περιοχή.....Kαταστροφή!

Μην πανικοβάλλεσαι! Σου ετοιμάσαμε Super οδηγό ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ για να μάθεις τα πάντα και να επιλέξεις την μέθοδο  που σου ταιριάζει.

Δες, εδώ, πώς φέτος θα φορέσεις το μαγιό σου χωρίς ...τριχωτές παραφωνίες να σε πονοκεφαλιάζουν! ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ!

1.  Ας μιλήσουμε για  επιλογές!


 

1. ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ
Μπορεί να είναι ο λιγότερο  επώδυνος τρόπος αποτρίχωσης και ο πιο οικονομικός όμως τα τέλεια αποτελέσματα του διαρκούν σχεδόν μόνο 24 ώρες. (Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να είσαι κάθε μέρα με ένα ξυραφάκι στο χέρι...)

Τις πρώτες ώρες της αποτρίχωσης, λοιπόν, και αν έχεις γλυτώσει κοψίματα κι ερεθισμούς, το δέρμα σου θα είναι λείο, πολύ λείο. 'Ομως, μόλις αρχίσουν να βγαίνουν οι πρώτες τριχούλες θα είναι τόσο σκληρές κι ενοχλητικές που θα περπατάς σαν Αναστενάριτισσα πάνω στα αναμένα κάρβουνα...:) Κι αν τολμήσεις να φορέσεις και skinny jean τη δεύτερη μέρα... Αστο, δεν περιγράφεται η ενόχληση και η φαγούρα.

Επίσης το ξυράφι σε ...άπειρα ή βιαστικά χέρια φωνάζει ...ατύχημα. Πρόσεξε μην κοπείς ή να τραυματιστείς άσχημα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. 

Αν παρ όλα ταύτα επιλέξεις αυτή τη μέθοδο πρόσεξε πριν να έχεις ενυδατώσει την επιδερμίδα με χλιαρό νερό και πολύ σαπούνι ή αφρόλουτρο - καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ένα με ουδέτερο Ph και χωρίς άρωμα. Να χρησιμοποιείς πάντα καινούργιο και ξυράφι και μη διανοηθείς να δανειστείς από την την φίλη σου ή το αγόρι σου το δικό τους. (Κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων!!!)

Μετά την αποτρίχωση μπορείς να βάλεις κάποια ειδική κρέμα ενυδάτωσης ή λίγο ταλκ.

Σημαντική προειδοποίηση.  Μην κάνεις  βουτιά στη θάλασσα πριν περάσουν τουλάχιστον 3-4 ώρες μετά το ξύρισμα. Το αλμυρό νερό θα ερεθίσει το δέρμα σου και μάλλον θα γεμίσεις και κοκκινίλες.

Μπορεί να ακούγομαι υπερβολική αλλά χρησιμοποιούσα ξυραφάκι και τα έχω πάθει όλα! Συν κάτι ακόμα. Με αυτόν τον τρόπο αποτρίχωσης έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να γυρίσει καμιά τρίχα ή να μείνει μέσα και μετά δημιουργούνται αυτά τα αντιαισθητικά γρομπαλάκιαπου συνέχεια σκαλίζεις με το τσιμπιδάκι ή ματώνουν σε κάθε επόμενο ξύρισμα...

2. ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΕΡΙ. Φυσικά μιλάμε για ειδικό κερί και όχι τα κεράκια που σου περίσσεψαν από τα γενέθλια σου.

Στα σούπερ μάρκετ θα βρείς δύο τύπους: Αυτό που το ζεσταίνεις, το απλώνεις με προσοχή και μόλις στερεοποιηθεί τραβάς και voila, έτοιμη. Ομως, φίλη μου, έχω ακούσει πολλά κορίτσια να τσουρουφλίζονται είτε γιατί το κερί ήταν καυτό, είτε γιατί κόλλησε κι έσπαγε  σε μικρά κομματάκια και δεν μπορούσαν να το τραβήξουν...  Ασε δε και τις δερματικές αλλεργίες που μπορεί να προκληθούν αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα...Οπως και να΄χει αυτή η μέθοδος είναι καλύτερα να γίνεται από ειδικό.

Ο άλλος τύπος κεριού είναι πολύ ασφαλέστερος και αποτελεσματικός! Σου μιλάω για τις κρύες ταινίες αποτριχωτικού κεριού! Πρόκειται για "αυτοκόλλητες" ταινίες -σε ειδικό μέγεθος για κάθε περιοχή που θέλεις να ...αποψιλώσεις. Τις ζεσταίνεις λίγο με τα χέρια σου, τις εφαρμόζεις πάνω σε δέρμα και με μία αποφαστική απότομη κίνηση της τραβάς. Μέσα στη συσκευασία υπάρχουν ειδικά μαντηλάκια εμποτισμένα με ένα καταπραιντικό λάδι που αποστειρώνει και αφήνει βελούδινη την επιδερμίδα .

Κόλπο 1. Θα δεις καλύτερα αποτελέσματα και πολύυυυυ λιγότερο πόνο αν πριν έχεις ...ψαλιδίσει τον μικρό σου "θάμνο" και οι τρίχες έχουν μήκος λίγων εκατοστών.

Κόλπο 2: Μην τραβάς την ταινία "κόντρα" από την φορά των τριχών γιατί είναι βέβαιο πως θα ερεθίσεις την επιδερμίδα...

SOS: Οποιο τρόπο με κερί κι αν επιλέξεις να θυμάσαι πως ο πόνος είναι πόνος!  (Να τα λέμε κι αυτά!) Το καλό ,όμως, είναι ότι αυτή μεθοδος -επειδή ακριβώς βγάζει την τρίχα από την ρίζα της -διαρκεί πολύ περισσότερο. Υπολόγισε πως θα χρειαστεί να το κάνεις περίπου μία φορά κάθε 15 μέρες...

Και βέβαια μην ξεχάσω να σου πω ότι υπάρχει και η αποτριχωτική κρέμα, με απλή εφαρμογή και ξέπλυμα.  Ομως, αν είσαι κορίτσι που εύκολα παθαίνεις δερματικά μπορεί και να σε τσούξει ή να σε ερεθίσει... Γιαυτό πάντα το τεστ - αναγράφεται και στις οδηγίες είναι υποχρεωτικό!

3. Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ. Είναι μόνιμη λύση, αλλά αισθητά πιο ακριβή. Γίνεται μόνο σε ιατρείο πλαστικού χειρουργού - μην τρομάζεις για ένα ....φωτόλουτρο πρόκειται στην πραγματικότητα- ή σε ειδικό κέντρο αισθητικής και μόνο από ειδικό. Το τονίζω! 

Αυτό πονάει -λιγάκι και στιγμιαία- και πρόκειται για ΜΟΝΙΜΗ λύση! Ενα ειδικό μηχάνημα "βομβαρδίζει" την ανεπιθύμητη τριχοφυία "χτυπώντας"  τις με ακτίνες λέιζερ. Την ώρα που τις "καίει" εσύ νιώθεις ένα τσιμπήματάκι είναι η αλήθεια και θα πεταχτείς λιγάκι αλλά μέχρι να πεις το ονομά σου τέλειωσες!

Για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση Perfect Bikini  θα χρειαστείς περίπου 5-7 επισκέψεις .Μετά ο γιατρός θα σου βάλει  λίγο πάγο, θα σου δώσει μία μία αναπλαστική κρέμα και μετά αποχαιρέτα τις ανεπιθύμητες τρίχες.... Αν, όμως το σκέφτεσαι πρέπει να βιαστείς γιατί όλες οι θεραπείες με λέιζερ δεν μπορούν να γίνουν περιόδους με μεγάλη ηλιοφάνεια ή πάνω σε μαυρισμένο απ΄τον ήλιο δέρμα!

Οπότε βάλ' τα κάτω και δοκίμασε ποια επιλογή σου ταιριάζει καλύτερα. 

2. Πως θα αποφύγεις τις ενοχλητικές και αντιαισθητικές εσωτερικές τρίχες


Αυτές οι οποίες -συνήθως- δημιουργούνται από το ξυραφάκι σε πρόσφατο ξυρισμένο δέρμα και δημιουργούν φαγούρα, ερεθισμούς, κοκκινάδια και ενόχληση. Φρόντισε να ενυδατώνεις καλά το δέρμα σου πριν το ξυραφάκι .Δες εδώ επίσης τροφές που θα ανανεώσουν το δέρμα σου γενικά.,

Αλλος τρόπος να τις αποφύγεις δεν υπάρχει, όμως αν σου τύχει μην αρχίσεις να "σκαλίζεις' το δέρμα σου με τσιμπιδάκι φυρδιών, ή να το ξυρίζεις από πάνω ή ακόμη και να προσπαθείς με καρφίτσα να τις βγάλεις... Καλύτερα αν απευθυνθείς σε αισθητικό ή δερματολόγο και ακόμη καλύτερα αν δεις μία- δύο ότι το ξυραφάκι σου προκαλεί τέτοια θέματα- να δοκιμάσεις κάποιο άλλο τρόπο... Ισως τις κρύες ταινίες κεριού.

3.  Τί να προσέξεις στην ξυριστική μηχανή
Αν είσαι κορίτσι που δεν έχει  καμία ενόχληση με το ξύρισμα ΟΚ. δεν έχει νόημα να το αναλύουμε. Βρήκες τη μέθοδο που σου ταιριάζει.Υπάρχουν στην αγορά πολλές καλές ξυριστικές μηχανές ή ξυραφάκια... πολυεργαλεία. Απλά φρόντισε να τηρείς όλους τους κανόνες υγιεινής και να είναι πάντα το ξυράφι και αποστειρωμένο. Μην το χρησιμοποιείς αν έχει σκουριάσει και μην το δανείζεις σε κανέναν!

4. Eχει και η αποτρίχωση του BIKINI τα ...style της!

Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε διαδικασία, πρέπει να ξέρεις κάθε μορφή αποτρίχωσης τι [ρακτικό αλλά και ...αισθητικό αποτέλεσμα δίνει. Για παράδειγμα, άλλο .... στυλ στο μπικίνι σου δίνει το Βrazilian, άλλο το Hollywood, άλλο το Γαλλικό!  ( Για όλα αυτά θα μιλήσουμε αναλυτικά σε επόμενα post. STAY TUNED!) Σε μερικές περιπτώσεις δε, θα ανακαλύψεις πως μερικά στυλ αποτρίχωσης μπορούν να σου αφαιρέσουν τρίχες που δεν ήξερες ότι υπάρχουν!

5. Να προετοιμαστείς για τυχόν ενοχλήσεις


Δεν έχει σημασία πόσο πέτυχε μια αποτρίχωση ή πόσο καλά προετοιμασμένη μπορεί να είσαι. Πάντα, θα υπάρχει η πιθανότητα ερεθισμού. Γι'αυτό κι αν σου τύχει, προσπάθησε να απαλύνεις τον πόνο ή την ενόχληση με aloe vera ή ανάλογες κρέμες και λοσιόν που κυκλοφορούν ακόμη και στα σούπερ μάρκετ.  Τα άνετα ρούχα για δύο-τρεις μέρες, επίσης, θα σε βοηθήσουν πολύ. Δες εδώ τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες.

6. Να ξέρεις πως δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις τα πάντα!

Επειδή το απαιτεί ο φίλος σου, επειδή στην τηλεόραση ή στα πορνό είναι όλες οι κοπέλες χωρίς ίχνος τρίχας, δε σημαίνει ότι ντε και καλά, πρέπει να το κάνεις κι εσύ, εάν δε σου αρέσει το αποτέλεσμα.  Το θέμα είναι να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί, όχι απαραίτητα για να αρέσεις στους άλλους. Πάντως αν είσαι και τύπος που το θέλει το ...design και στην περιοχή του ΒΙΚΙΝΙ  πάρε ιδέες απ΄τα σκίτσα μας!

7. Να κάνεις ότι σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα


Γιατί, στην τελική, δική σου είναι η αποτρίχωση, δικά σου τα χρήματα που θα ξοδέψεις, δικός σου ο πόνος, δικό σου το μπικίνι! Ο,τι σε βολεύει και ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα!