Τι πιο ωραίο από ένα όμορφο, λείο δέρμα, απαλό και καθαρό, χωρίς περιττές και αντιαισθητικές τρίχες. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εκεί κάτω... Τι γίνεται όμως με τον πόνο; Η αποτρίχωση με κερί είναι μια από τις καλύτερες λύσεις, αλλά δυστυχώς πονάει φρικτά! Βέβαια, υπάρχουν τρόποι να μειώσεις τον πόνο και να αισθανθείς πολύ καλύτερα. Ποιοι είναι αυτοί;

1. Μην την κάνεις όταν περιμένεις περίοδο

Το μεγαλύτερο λάθος είναι να κάνεις αποτρίχωση με κερί στο μπικίνι, όταν περιμένεις ή όταν έχεις περίοδο, γιατί, όπως είναι λογικό, είσαι πολύ ευαίσθητη σε αυτό το σημείο αυτές τις μέρες! Οι ειδικοί λένε πως, έως και τέσσερις μέρες μετά την περίοδό σου, έχεις αρκετή αντοχή.

2. Κάνε stretching


To stretching και οι διατάσεις μπορούν να κάνουν το ραντεβού σου για αποτρίχωση λιγότερο επώδυνο. Και γιατί αυτό; Εάν το δέρμα είναι πιο τεντωμένο, μπορεί να κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία για την κοπέλα που σε αποτριχώνει, άρα πιο σύντομη την αποτρίχωση. Και πιο σύντομη αποτρίχωση, σημαίνει λιγότερος πόνος!

3. Μην πιεις καφέ


Τα συστατικά του καφέ έχει αποδειχθεί πως κάνουν πιο ευαίσθητο το δέρμα, συνεπώς κράτα τον καφέ σου για μετά την αποτρίχωση. Είναι κρίμα να πονέσεις περισσότερο, επειδή απλά ήπιες καφέ!

4. Κάνα χαπάκι;


Εάν δεν το αντέχεις με τίποτα, μπορείς να καταφύγεις μισή ώρα πριν την αποτρίχωση σε ένα παυσίπονο. Θα κατευνάσει τον πόνο και θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

5. Απόφυγε στενά ρούχα


Οπωσδήποτε! Μόλις κάνεις την αποτρίχωση, πρέπει να «μπεις» σε ένα παντελόνι άνετο και φαρδύ, ή τουλάχιστον να μην σε σφίγγει. Θα σου δημιουργήσει δυσφορία, κι αν δεν είναι και βαμβακερό, μπορεί να σου προκαλέσει ερεθισμούς. Φορμούλα, λοιπόν!

6. Βήξε


Τη σωστή στιγμή. Ποια είναι αυτή; Μόλις σου τραβήξει το κερί. Δε θα πονέσεις τόσο και θα έχεις το μυαλό σου αλλού.

7. Κάνε απολέπιση


Πριν κλείσεις το ραντεβού για την αποτρίχωση με κερί, φρόντισε να κάνεις μια σωστή απολέπιση. Κι αυτό γιατί η απολέπιση απομακρύνει το νεκρό δέρμα και μαλακώνει τις τρίχες, οπότε κάνει την αποτρίχωση πιο ευχάριστη υπόθεση.

8. Άσε να μεγαλώσουν οι τρίχες


Λογικό είναι κάθε φορά που βλέπεις τις τρίχες να ξαναεμφανίζονται, να θέλεις να τις βγάλεις, αλλά μην το κάνεις! Πρέπει να αφήσεις τις τρίχες να μεγαλώσουν, ώστε η αποτρίχωση να είναι πιο αποτελεσματική και να πονέσεις λιγότερο!

9. Κάνε ζεστό μπανάκι


Πριν πας για αποτρίχωση. Και γιατί αυτό; Το ζεστό νερό ή ο ατμός ανοίγουν τους πόρους του δέρματος, έτσι ώστε να γίνεται πιο εύκολη η αποτρίχωση. Άλλωστε, γι'αυτό και όταν ξυρίζεσαι είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνεις, καθώς κάνεις μπάνιο, παρά όταν είναι το δέρμα σου στεγνό. 

10. Σκέψου κάτι άλλο


Προσπάθησε και θα τα καταφέρεις! Μην έχεις στο μυαλό σου ότι θα πονέσεις, γύρισε το κεφάλι από την άλλη και σκέψου κάτι άλλο. Έτσι, θα πονέσεις λιγότερο! Όλα μυαλό είναι άλλωστε!

Και το μπικίνι, τέλειο κορίτσια! :P