Την αγαπάς, την έχεις ανάγκη, την βλέπεις σαν την καλύτερη σου φίλη, θα τρέξεις σε αυτή σε κάθε πρόβλημα και σε κάθε χαρά. Το ίδιο άτομο μπορεί να σου σπάει τα νεύρα με μερικές μόνο λέξεις που θα πει, γιατί δεν έχει σημασία τι λες αλλά και πως το λες. Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι λέει η μαμά σου έχει ως στόχο το καλό σου και όχι να σε εκνευρίσει γιατι κατά (πολύ) βάθος εκνευρίζεται και εκείνη που εκνευρίζεσαι μαζί της. Τι σου λέει; Τα παρακάτω...

1. Τι είναι αυτό που φοράς; Τι με ρωτάς, δε βλέπεις; Πρώτη φορά βλέπεις τόσο κοντή φούστα; Καλύτερα πες μου να μην τη φορέσω ή ότι δε μου πάει, παρά να το πηγαίνεις πλαγίως.

2. Έτσι θα αφήσεις τα μαλλιά σου; Όσες φορές και να της εξηγήσεις ότι η στέκα δε φοριέται στα 19 σου, εκείνη θα επιμένει να τη φορέσεις ώστε να μην έχεις τα μαλλιά σου μέσα στο πρόσωπο. Τα ίδια θα σου λέει και στα 20 και στα 22 και στα 24.

3. Ρώτα και τον πατέρα σου. Τι σημαίνει αυτό; Όχι δε συμφωνώ να κάνεις το τάδε και ρώτα και τον μπαμπά σου που τον έχω δασκαλέψει μετά από πλύση εγκεφάλου να μη σε αφήσει ούτε εκείνος να κάνεις αυτό που θες.

4. Όταν ήμουν στην ηλικία σου, εγώ άκουγα τη μαμά μου. Και η δικιά μου απάντηση κάθε φορά είναι ''και πρόκοψες!'' αλλά δε χρειάζεται να το ξεσηκώσεις και εσύ. Θέλει να σε πείσει να την ακούς απλά.

5. Φαίνεσαι κουρασμένη. Αυτό σημαίνει, κάτσε και λίγο σπίτι σου που όλο έξω είσαι.

6. Τόσο δυνατά που βάζεις τη μουσική, δε σε πιάνει το κεφάλι σου ήθελα να ξερα. Πολύ θα ήθελε να πει βέβαια χαμήλωσέ τη τώρα μη γίνει της τρελής.

7. Και ο αδερφός σου θα έρθει πάντως στο τραπέζι της θείας σου. Σαν να σου λέει μόνο εσύ θα λείπεις από το οικογενειακό γεύμα, φρόντισε να είσαι εκεί.

8. Είναι εκεί που το παράτησες. Κλασική απάντηση κάθε φορά που τη ρωτάς που είναι το τάδε πράγμα που όντως παράτησες κάπου, αλλά πρώτον δε χρειάζεται να στο χτυπήσει την ώρα που καίγεσαι να το βρεις, δεύτερον μπορεί και να ξέρει που το άφησες αλλά δε θα στο πει για να σου γίνει μάθημα.

9. Είδες την Ελένη/Μαρία/ Πόπη/ Ξένια πόσο διαβάζει; Αλλά όταν η Ελένη/Μαρία/ Πόπη/ Ξένια πάει διακοπές στη Μύκονο, ξαφνικά δε μας νοιάζει τι κάνουν τα άλλα παιδιά, τον εαυτό σου να κοιτάς εσύ.