Κατηγορείς τη μαμά σου που χώνει τη μύτη της στα προσωπικά σου - προσπαθεί να πιάσει κανένα μισόλογο στις συζητήσεις με τις φίλες σου, κάνει λογαριασμό στο facebook για να σε παρακολουθεί, σε ρωτάει επίμονα με ποιους θα βγεις ... και όλα αυτά γιατί; Φυσικά, επειδή θα έκανε τα πάντα προκειμένου να μάθει ποιος είναι αυτός επιτέλους που έκλεψε την καρδιά της κόρης της (και την έριξε στα πατώματα).

Αυτή την ίδια μάνα που περίεργη την ανεβάζεις, αδιάκριτη την κατεβάζεις, τη χρειάζεσαι πιο πολύ από ποτέ όταν χωρίζεις («αχ μαμά πόσο δίκιο είχες, δεν έκανε αυτός για μένα»). Θα σε αντιμετωπίσει με την ίδια (σχεδόν) σοβαρότητα και τις 500 φορές που θα χωρίσεις με το ίδιο άτομο.

Ναι, θα πάρει το μέρος σου και θα σου χρυσώσει το χάπι. Ακόμη και να ήσουν το πιο παράλογο πλάσμα του πλανήτη, εκείνη θα βρει ένα καλό λόγο για να δικαιολογήσει κάθε συμπεριφορά της κορούλας της.

Ξέρεις ότι θα σε καταλάβει, ακόμη και αν το παίζει "δεν τρέχει και κάτι που χώρισες" το κάνει πάντα με την ελπίδα να συνειδητοποιήσεις ότι δεν τελείωσε και η ζωή σου επειδή δεν έχεις κάποιον να πηγαίνετε μαζί στα αγγλικά.

Όλο και κάτι θα βρει για να σε βγάλει από τη μιζέρια σου, ακόμη και αν χρειαστεί να καλέσει το μισό σόι στο σπίτι για να σε κάνει να ξεχαστείς.

Θα σου μαγειρέψει το αγαπημένο σου φαγητό, μπορεί να σου παραγγείλει κιόλας γιατί θα είναι πολύ στεναχωρημένη για να μπει στην κουζίνα και να αρχίσει τις μαγειρικές.

Δε θα γκρινιάξει που μιλάς με τις ώρες στο τηλέφωνο και δε μαζεύεις το δωμάτιο σου – νααα ένας καλός λόγος να χωρίζεις πιο συχνά.

Θα σου μιλάει τόσο γλυκά που θα αρχίζεις να πιστεύεις ότι σε αντιμετωπίζει περισσότερο σαν μωρό παρά σαν χωρισμένη.

Μπορεί να σου αγοράσει το κολιέ που σου γυάλισε τις προάλλες – νααα ένας ακόμη καλύτερος λόγος για να χωρίζεις ακόμη πιο συχνά.

Θα σε συμβουλέψει για το τι να κάνεις και θα πέσει μέσα στις προβλέψεις της – δε θα ξεχάσει βέβαια να προσθέσει βγαίνοντας από το δωμάτιο σου  «μάνα είμαι, οι μανούλες τα ξέρουν όλα».

Θα αρχίζει να δίνει στεγνά τον πατέρα σου (ή τον έρωτα που είχε στο λύκειο ή τον τύπο που την παράτησε στο πρώτο έτος) για ό,τι έχει τραβήξει από τότε που θυμάται τον εαυτό της να γκομενίζει - στο τέλος, μπορεί να ξεσπάσετε και οι δυο με shopping therapy.

Να ξέρεις ότι την καλύτερη φίλη - ψυχολόγο την έχεις μέσα στο σπίτι σου και θα φανεί στα δύσκολα!