Αν πίστεψες ότι είμαι το κορίτσι ''με γαλλικά και πιάνο'', έκανες λάθος. Από γαλλικά κάτι ξέρω, το πιάνο όμως το σιχαίνομαι τόσο πολύ, περισσότερο και από το κουνουπίδι. Σε μπουζούκια είχα πάει, σε club και σε ελληνάδικα (συγγνώμη, μαμά) είχα πάει και πάλι, αλλά στην όπερα ποτέ. Ούτε απ' έξω. Ούτε γι΄αστείο. Μέχρι που μου έδωσαν δυο προσκλήσεις και πήγα με τη μαμά μου ... και προς μεγάλη μου έκπληξη ... δεν ήταν άσχημα! Ήταν πολύ καλά και το χειρότερο ... θα ξαναπήγαινα! 

Σου δίνω μερικούς λόγους να πας και εσύ, και αν όχι με τη μαμά σου, βρες κάποιον που όταν χωρίζει πνίγει τον πόνο του με Ρέμο και όταν θέλει να διασκεδάσει περιμένει κρυφά να ακουστεί κανένας Παντελίδης. Κλασικά όχι εγώ ... μια φίλη μου.

1. Σε περίπτωση που συνοδευτείς από κηδεμόνα, πληρώνει αυτός. Μάνα, πατέρας, γιαγιά, νονά. Να μια διαφορετική και ανέξοδη βραδιά με την οικογένεια σου, λοιπόν!

2. Μπορείς να ντυθείς όσο εντυπωσιακά θες. Το ίδιο και η γιαγιά σου/νονά σου/μαμά σου. Όλοι είναι ντυμένοι ένα τσακ παραπάνω επίσημα από το κανονικό. Αν φορέσεις εκείνο το τακούνι που σε κάνει δυο μέτρα ή το φόρεμα με τα στρας και τις πούλιες ή το fascinator με τα πούπουλα και φτερά .. δεν είσαι το νούμερο, είσαι ντυμένη όπως αρμόζει στην περίσταση. Εντυπωσιακά.

3. Θα έχεις άποψη για την όπερα. Πως την απορρίπτεις χωρίς να έχεις πάει; Μπορείς να πας, να παρατηρήσεις το χώρο και το θέαμα και να βρεις λόγους είτε για να ξαναπάς είτε για να την κάνεις για κανένα after. Όπως και να χει, είναι άτοπο να μη σ' αρέσει κάτι, που απλά δεν έχεις δοκιμάσει.

4. Δεν αποκλείεται να σου αρέσει η παράσταση ή ακόμη και να γελάσεις μέχρι δακρύων. Όχι δεν πέρασα στο κεφάλαιο επιθεώρηση. Η όπερα πέρα από μουσική, περιέχει και σκηνική δράση. Μια θεατρική παράσταση που αντί να έχει ξενέρωτους διαλόγους, τους αποδίδει τραγουδιστά. Μια φορά πάντως εγώ γέλασα!

5. Τα εντυπωσιακά ρούχα, τα φορέματα, το έντονο μακιγιάζ. Μια προσεγμένη και λαμπερή σκηνική παρουσία που εντυπωσιάζει κάθε κορίτσι, ναι και σένα!

6. Δες το σαν εμπειρία, σαν μια ιστορία που θα έχεις να διηγείσαι, κάτι διαφορετικό που θα βγει από τη λίστα των '' να θυμηθώ να κάνω''. Εξάλλου, η απόφαση σου να συνοδεύσεις τη μαμά σου στην όπερα μπορεί να σημαίνει '' τα αγαπημένα σου φαγητά για 365 μέρες''.

7.Είπε κανείς ότι οι τενόροι δεν είναι ωραία παιδιά; Ξεκόλλα λίγο από τον Κωνσταντίνο Αργυρό και άνοιξε τα μάτια σου και σε άλλα είδη! 

Για το πρόγραμμα της Λυρικής Σκηνής, κάνε κλικ εδώ!

Το σκονάκι σου για την όπερα:

Η όπερα είναι ένα μουσικό θεατρικό είδος που περιλαμβάνει συγχρόνως δράση και χορό. Στα ελληνικά θα την αποδίδαμε ως μελόδραμα.

Το είδος της όπερας, δηλαδή η ποίηση της και οι διάλογοι (λιμπρέτο) μπορούν να είναι είτε σοβαροί είτε περισσότερο κωμικοί.

Ξεκινάει από την εποχή της Αναγέννησης με σκοπό να μιμηθεί την αρχαία ελληνική τραγωδία.

Η πρώτη όπερα που παίχτηκε ποτέ, ονομαζόταν Ορφέας και εξακολουθεί να παίζεται μέχρι και σήμερα. Στην Ελλάδα, η όπερα για τη θεματολογία της εμπνεύστηκε από την Επανάσταση.

Ρίξε μια ματιά εδώ για περισσότερα.