Τηλεφωνήματα, γκρίνια για τον εαυτό του, ίσως πέσει και κανά δάκρυ, αφόρητη και αναίτια ζήλεια… Αυτό το ωραίο σκηνικό σου προσφέρει ο φίλος σου σε εβδομαδιαία – αν όχι καθημερινή βάση – και αναρωτιέσαι πως άλλαξαν έτσι οι ρόλοι. Από κει που τον ζήλευες εσύ, ξαφνικά έχει γίνει η χειρότερη γκόμενα, κάνει σαν γυναικούλα και κοντεύεις να ξεχάσεις γιατί τον ερωτεύτηκες.
Αναζητάς μια λύση και αναρωτιέσαι τι φταίει. Στο κάτω κάτω δεν είσαι για να τον νταντεύεις διαρκώς. Θα σου πω έγω τι συμβαίνει. Ο φιλαράκος μας είναι ανασφαλής. Ανασφαλής μέχρι τα μπούνια. Για την δουλειά, για σένα, για τον εαυτό του, για τους φίλους του, ακόμα και για την ίδια του την ομάδα. Ένας δρόμος υπάρχει και πρέπει να είναι γρήγορος και αποτελεσματικός. Ειδάλλως να σκέφτεσαι και το σχόλασμα.
1.Γίνε ψυχολόγος του. Η ψυχολόγος μόνο ακούει. Βάλε τον ένα απόγευμα με το κεφάλι στα πόδια σου, να ξαπλώσει και να ξεχυθεί το ορμητικό ποτάμι. Ό,τι κι αν σου πει, ακόμα κι αν αυτό είναι ότι θέλει να σε έχει κλεισμένη μέσα για να μη σε χαλβαδιάζουν άλλοι δέξου το αδιαμαρτύρητα. Είναι στην ένταση της στιγμής.
2. Βάλε μια φίλη σου να του την πέσει. Ναι, ξέρω πως ακούγεται αυτό. Αλλά θα είναι μιλημένη ώστε να το κάνει με διακριτικότητα και χωρίς υποσχέσεις. Άσε που αν είναι όντως ανασφαλής, όχι απιστία, αλλά ούτε το χέρι δεν θα της πιάσει. Αν όχι αυτό, βάλε και τις φίλες σου να του κάνουν φιλοφρονήσεις.
3. Μπες σε mode αποθέωσης για κανά δυο βδομάδες. Ξεκίνα τη μέρα σας με κομπλιμέντα όπως ότι τα ρούχα που συνδύασε αναδεικνύουν το ωραίο του σώμα (εκτός κι αν έχει προκοίλι), συζητήστε τις απόψεις του για την πολιτική και ταυτίσου μαζί του, ρώτα τον για τη δουλειά και επαίνεσε τις ιδέες του και στο κρεβάτι εννοείται ότι θα έχεις οργασμό. Κι όχι μόνο. Θα εξάρεις την τεχνική του και ότι και καλά γίνεται κάθε φορά καλύτερος και σε φτάνει σε κορύφωση όλο και πιο εύκολα. Μόνο μην σε πιάσει να τα συζητάς με φίλες ή τη μάνα σου γιατί θα πέσει να πεθάνει.
4. Μάθε τι είναι αυτό που πραγματικά τον ενοχλεί ώστε να εστιάσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα μπορείς να κάνεις κάτι εκτός από απλή υποστήριξη και θετική ενέργεια.
5. Γέμισε την καθημερινότητα σας για αυτό το διάστημα. Όσο πιο πολλές ασχολίες για να ξεχνάει την κλάψα του. Και να είναι πράγματα όπως παραστάσεις, καμιά έκθεση, κανά ωραίο live που θα τον κάνουν να βάλει μπρος τον εγκέφαλο του και να σου δείξει ότι κάτι κινείται μέσα στο κεφάλι του.
Υ.Γ. Αν τα πράγματα είναι μη αναστρέψιμα τότε ίσως χρειαστεί να πάρετε μερικές μέρες off. Και για να δει καθαρά τα πράγματα, αλλά κυρίως για την ψυχική σου υγεία.