Αμα παρακολουθείς καθόλου τα γραπτά τα δικά μου και της Χρίστας Χατζηγεωργίου θα έχεις καταλάβει ότι είμαστε Φιλαρακόπληκτοι. Και για το θέμα που θα καταπιαστώ εδώ υπάρχει μια σκηνή που μου τριβελίζει το μυαλό από την στιγμή που σκέφτηκα και τι θα γράψω. Η Ρέιτσελ μετά από ένα αποτυχημένο ραντεβού που μιλούσε για το πόσο έχει ξεπεράσει τον Ρος, ξυπνάει με πονοκέφαλο στον καναπέ και ο Ρος τσεκάρει τα μηνύματα του στον τηλεφωνητή. Εκεί την ακούει να του λέει "I am so over you". Και την ρωτάει "when were you under me?".

Κοινώς: σε ξεπέρασα. Αυτό το ρημάδι τις περισσότερες φορές το λες αλλά όλες δεν είναι αλήθεια. Το γνωρίζεις καλά πολύ πριν το πεις. Έχεις κάνει και πρόβες για να το κάνεις πιο πιστευτό. Τα πράγματα είναι πολύ απλά όταν ερωτεύεσαι και κάτι ξεκινάει. Τα ζόρικα έρχονται όταν θέλεις στο άψε σβήσε να μην τον θες άλλο. Να μην είσαι ερωτευμένη μαζί του. Μπορείς να κάνεις κάτι; Όλο και κάτι μπορείς, αλλά θα είναι παρηγοριά στον άρρωστο.

1. Μετά τον χωρισμό πέσε στα πατώματα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κλάψε, πιες, γίνε χώμα, ξέπεσε στον εαυτό σου και άσε τον πόνο να σε παρασύρει. Για να ξανασηκωθείς πρέπει να φτάσεις πολύ χαμηλά και να πάρεις φόρα.

2. Μην ψάχνεις να βρεις πως διορθώνεται. Συνειδητοποίησε γιατί δεν πήγε καλά. Είναι φορές που το γυαλί δεν ραγίζει, αλλά σπάει. Μην προσπαθείς να κολλήσεις τόσα πολλά κομμάτια. Καλύτερα να ψάξεις για ένα καινούργιο ποτήρι.

3. Κόψε κάθε επαφή. Τα πισωγυρίσματα δεν έχουν θέση. Δεδομένου ότι με πόνο ψυχής έχεις πει μέσα σου ότι πρέπει να τελειώσει, δεν του αφήνεις δίοδο επικοινωνίας. Δεν σε νοιάζει τι κάνει, να μην τον νοιάζει τι κάνεις. Δεν είστε φίλοι. Μόλις χωρίσατε. Κάποιες φορές πρέπει να παρθούν αποστάσεις. Κι αν δείτε καθαρότερα και οι δύο ότι μπορεί να υπάρχει περιθώριο τότε ναι.

4. Είναι η στιγμή για παυσίπονα. Όπου παυσίπονα, βάλε το sympathy sex. Δεν ξέρω αν θα είναι με έναν φίλο σου ή με τον τύπο που θα γνωρίσεις στο μπαρ, αλλά χρειάζεσαι κάτι να σου καταπραΰνει την θλίψη. Μόνο το σεξ το μπορεί. Μην του μιλάς όμως για τον πρώην όλο το βράδυ όπως η Ρέιτσελ.

5. Workaholic + Shopping Therapy. Τα ψώνια δεν θα τα κάνεις με τη σέσουλα. Δες, κάνε τις βόλτες σου στα μαγαζιά, δοκίμασε τα πολύ ακριβά έτσι για να σε δεις στον καθρέφτη και πάρε 2-3 πράγματα. Μεγαλύτερης βαρύτητας είναι η δουλειά. Βάλε μπρος για το επόμενο βήμα στην καριέρα σου που δεν το έκανες λόγω της σχέσης. Όσο δουλεύεις τόσο θα τον ξεχνάς πιο εύκολα. Μόνο τα βράδια θα παραμένουν δύσκολα. Αλλά γι΄αυτό υπάρχει ο ύπνος.

Υ.Γ. Σαφώς τα παραπάνω είναι μικρά πράγματα που μπορεί να βγουν μπορεί και όχι. Ποτέ δεν ξέρεις με αυτά. Χρειάζεσαι όμως το καθαρό μυαλό και την λογική να επικρατήσει.