Το να έχεις μεγαλύτερο αδερφό μπορεί να γίνει ένα καλό μάθημα για να καταλάβεις κάτι που θα σε βασανίσει πολύ στο μέλλον ... ας πούμε, το πως σκέφτονται οι άντρες. Αν σου πει αυτό, εννοεί το άλλο. Αν δε στείλει, δε σε θέλει. Αν σου κάνει νάζια, είναι ακόμη παιδάκι (ο Γιώργος, ο αδερφός μου, τους λέει γκόμενους- τυριά και κάτι θα ξέρει) και μην ασχοληθείς μαζί του μέχρι να ωριμάσει. Αν θέλεις κάτι, κυνήγησε το, δεν είναι ποτέ αργά για να πετύχεις αυτό που θες. Αν δε δοκιμάσεις, δε θα μάθεις. Αν δεν είσαι ειλικρινής, την έβαψες. 

Ο μεγάλος αδερφός έχει μια ξεχωριστή θέση στη ζωή της μικρής του αδερφής. Θέλεις τη γνώμη του για να συνεχίσεις, περιμένεις ένα βλέμμα του για να σου δώσει την έγκριση του για τον τύπο που βγαίνεις, μια κουβέντα του για να πάρεις τα πάνω σου και ένα ηλίθιο αστείο για να ξεραθείτε στα γέλια. Μπορεί να μην τον κράτησες ποτέ αγκαλιά ενώ ήταν μωρό ή να του τραγούδησες τον ύμνο του Ολυμπιακού για να τον κοιμήσεις, αλλά ήταν δική του δουλειά αυτό. Εσύ έχεις να θυμάσαι τα παρακάτω:

1. Τον έχεις καλύψει στους γονείς σου τουλάχιστον μια φορά. Ο λογαριασμός που ξέχασε να πληρώσει, το καινούριο ζευγάρι γυαλιά που έχασε, το αυτοκίνητο που έχει ξαφνικά 3-5-10 παραπάνω γρατζουνιές, κι άλλες τόσες αφηρημάδες. Το σίγουρο είναι ότι σε υπολογίζει και φουσκώνεις από καμάρι κάθε φορά που σου λέει το '' μην το πεις στον μπαμπά αλλά .... ''. Εξάλλου, το ίδιο θα έκανε κι εκείνος για σένα.

2. Το δωμάτιο του αποτελεί μια μυστική αποστολή για σένα. Άντε καλέ που είναι ακατάστατο, απλά δεν το λες και τακτοποιημένο. Να ένας λόγος να αμφισβητήσεις το DNA σας. Προσωπικά, κάθε φορά που θέλω να του την πω για το χώρο του, βλέπω ότι έχει τη φωτογραφία μας κορνιζαρισμένη δίπλα από τον υπολογιστή του, οπότε όλες οι παρατηρήσεις κάνουν φτερά.

3. Θα σου αρέσει ένας από τους φίλους του. Θα είναι το ''άπιαστο όνειρο'', ο φίλος του μεγάλου σου αδερφού που δεν παίζει να σου ρίξει μισό βλέμμα, ξέρει ό,τι κοτσάνα έχεις κάνει, σε θυμάται με σπυράκια και σιδεράκια - δύσκολα του βγάζεις αυτή την εικόνα από το μυαλό.

4. Θα αρέσεις σε έναν από τους φίλους του. Καλά όχι ακριβώς θα αρέσεις, σιγά μη σε δει διαφορετικά με τον αδερφό σου να παραφυλάει. Μπορεί να κάνει ότι του αρέσεις για να μπει στο μάτι του αδερφού σου, να τον πειράξει, να έχουν κάτι να ασχολούνται. Ποιος είπε ότι οι μεγαλύτεροι είναι και πιο ώριμοι μωρέ; 

5. Δεν εγκρίνει όλα τα αγόρια που του έχεις γνωρίσει. Για την ακρίβεια, έχει βγάλει ψευδώνυμο για τον καθένα, τα επαναλαμβάνει και γελάει μόνος του. Α και πριν του φέρεις τον επόμενο, σε προειδοποιεί για το πως να είναι ή να μην είναι. '' Πρόσεξε μη μου φέρεις κανέναν σαν τον τάδε, σε χαντάκι θα τον βρουν''.

6. Σου φέρεται λες και είναι μπαμπάς σου (στο πιο ανοιχτόμυαλο του). Θα σε πετάξει μέχρι το γραφείο για να μην τρέχεις αλλά θα οδηγεί έτσι ώστε να εύχεσαι να είχες πάρει το λεωφορείο, θα προσφερθεί να σου φτιάξει το λαπτοπ ακόμη κι αν περιμένεις ένα μήνα για να στο επιστρέψει, θα σε κερνάει κάθε φορά που βγαίνετε αλλά για να τον κεράσεις εσύ θα χρειαστεί να κάνεις ολόκληρη πλεκτάνη με τον σερβιτόρο, θα σε συμβουλεύει και θα ακούσει το ίδιο θέμα 15 φορές μέχρι να βαρεθείς να το συζητάς. Δεν τον σοκάρει να ακούσει την παραμικρή λεπτομέρεια για τα γκομενικά σου και να σου πει αντίστοιχα για την άτακτη εφηβική του ηλικία (τότε που εσύ ήσουν ακόμη αγέννητη).

7. Δεν μπορείς να του κρατήσεις κακία, για σένα θα είναι πάντα σαν μικρό αδερφάκι. Ποιος ο μικρός, ποιος ο μεγάλος από ένα σημείο και μετά δεν έχει σημασία. Ενδέχεται ας πούμε να σε διασύρει στα social media με μια φωτογραφία από τα μικράτα σου που θα θελες να αυτοκαταστραφεί, μπορείς όμως να του κρατήσεις κακία; Ε δεν μπορείς!