Oταν έμαθε ότι θα αποκτήσει κόρη, γέλασαν ακόμη και τα μουστάκια του αφού επιτέλους θα είχε μια θηλυκή ύπαρξη να τον αγαπάει ανιδιοτελώς και σταθερά, χωρίς να έχει ανάγκη από διαμάντια και λουλούδια για να την κερδίσει (τουλάχιστον όχι πριν την εφηβεία της).

Ο μπαμπάς για ένα κορίτσι είναι αδυναμία μεγάλη αλλά και το πρότυπο που υποσυνείδητα θα αναζητήσει. Θα τρέξεις – σα γνήσιο κορίτσι του μπαμπά- κοντά του όλο χαρά όταν περάσεις το τελευταίο σου μάθημα ή όταν βγάλεις τα πρώτα σου χρήματα αλλά θα τον πάρει και αυτόν αναγκαστικά η μπάλα όταν τα βάλεις με το αντίθετο φύλο εξαιτίας του Κωστάκη, του Γιαννάκη, του Γιωργάκη και πάει λέγοντας. Εκείνος όμως δε μιλάει, δεν παραπονιέται. Ίσως μόνο όταν ωρύεσαι ότι «όλοι ίδιοι είναι» να νιώθει ένα φτερούγισμα στην καρδιά.

Όταν είσαι 3 ετών, θα τρέχει στο πάρκο της γειτονιάς μέσα στο ξημέρωμα να βρει την κούκλα που σου έπεσε και χωρίς αυτή δεν κοιμάσαι (και μαζί σας η μισή γειτονιά).

Κάπου εκεί στην εφηβεία σου και μετά, θα προσφερθεί να σε «πετάξει εδώ δίπλα» - δηλ να ξεβολευτεί, να χάσει τον ύπνο του άπειρες φορές προκειμένου  να μην κουραστείς μέσα στα λεωφορεία, ενώ ήδη ξέρει ότι η επιστροφή του προμηνύεται δύσκολη (καμιά ώρα κολλημένος στην κίνηση της Κηφισίας και βάλε).

 

 

Θα σε υπερασπιστεί στους κλασικούς οικογενειακούς καυγάδες, όταν η μαμά σου τεμπέλα σε ανεβάζει – αναίσθητη σε κατεβάζει και ο αδερφός σου σε κατηγορεί που του έκλεψες εκείνο το φούτερ. Ο ρόλος του είναι να ηρεμεί τα πνεύματα και να σου δίνει δίκιο (αν μπορεί βέβαια ας κάνει και αλλιώς!)

Θα γίνει ο χορηγός σου στην κάθε σου τρελή επιθυμία/ματαιοδοξία - ναι θα σου δώσει χρήματα για να αγοράσεις το 100ο μπλουζάκι που σου γυάλισε.

Όταν βγαίνεις, δε σου κάνει ανάκριση για το που πήγες, με ποιον, τι ώρα, τι ήπιες και κυρίως για το αν φορούσες το μπουφάν σου. Εχεις  μάνα γι’ αυτά.

Σε «ώρα ανάγκης», θα σου δανείσει το κινητό του ακόμη και αν ξέρει ότι πρόκειται να πάρεις την κολλητή σου για καμία ώρα (ζει επικίνδυνα, τι να λέμε!).

Θα βρει την υπομονή να σου μάθει να οδηγείς, ακόμη και αν τρέμει τόσο για την ακεραιότητα σας καθώς και του αυτοκινήτου του (ξαναζεί επικίνδυνα!).

Θα θυσιάσει τον αγώνα που καίγεται να δει  για να χαζέψεις εσύ το Dancing with the stars (αν δεν είναι αυτό θυσία, τότε τί είναι;)

 

Ακου κι άλλα «κορίτσια του μπαμπά» τι λένε για τον "άντρα της ζωής τους".

"Θα σε νανουρίζει στο δημοτικό με την προπαίδεια όπως εμένα, μην τυχόν και δε διαπρέψεις στα μαθηματικά".
Στέλλα

"Θα σου πει σε όλα ναι - δεν μου έχει πει ποτέ όχι (ενώ θα έπρεπε) επειδή μ’ εμπιστεύεται".
-Χρύσα

"Φτιάχνει ό,τι ηλεκτρονικό καταστρέφω μέσα στο σπίτι, όσες φορές και αν χρειαστεί με ανεξάντλητη υπομονή".
 Κατερίνα

"Μόλις γυρίσω από τη δουλειά, μου φέρνει στο δωμάτιο μου το φαγητό σε δίσκο."
 Κλειώ

"Μου έδωσε κρυφά από τη μαμά μου χρήματα για να πάρω κάτι που ήθελα και εκείνη τότε δε με άφηνε".
Μάιρα

"Θα με ακούσει μέσα στο βράδυ να βήχω και θα έρθει αμέσως να με σκεπάσει ενώ κοιμάμαι".
 Όλγα

xx