Το να είσαι μοναχικός μπορεί να καταστρέψει την υγεία σου όσο και η παχυσαρκία, λένε οι ερευνητές. Η νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Brigham Young προειδοποιεί ότι η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση μπορεί να επηρεάσει τη μακροζωία τόσο σοβαρά όσο οι πιο συχνοί κίνδυνοι για την υγεία.

Αυτό το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο μεταξύ των νέων, σύμφωνα με τη μελέτη , κάτι το οποίο ταράζει τα δεδομένα που αφορούν προηγούμενη έρευνα όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Δεν είναι αρκετό να μαζέψεις φίλους στο Facebook ή να περιβάλλεις τον εαυτό σου με επιφανειακές γνωριμίες, λένε οι ερευνητές, όλοι χρειάζονται ουσιαστικές γνωριμίες. Από την άλλη πλευρά, η καλλιέργεια τέτοιων σχέσεων μπορεί να βελτιώσει τη σωματική υγεία.

«Θα πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε τις κοινωνικές μας σχέσεις πιο σοβαρά», λέει ο επικεφαλής της μελέτης. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ζουν μόνοι τους,σύμφωνα με απογραφή της Huffington Post που δείχνει ότι τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά έχουν αυξηθεί από 17 % έως 27% από το 1970.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...