Τα καλά παιδιά. Παγίδα από τις λίγες. Από τη μια πλευρά, κάνεις «αμάν» για να τα βρεις, καθώς κυκλοφορούν πολλοί περίεργοι τύποι, και από την άλλη, όταν τους βρίσκεις και τους έχεις, υπάρχουν κάποια πράγματα που σε ενοχλούν. 

Σίγουρα το ιδανικό δεν το βρίσκεις ποτέ, οπότε μην γκρινιάζουμε και για τα ωραία που έχει η ζωή, έστω και με τα ελαττώματά τους. Το να βρεις κάποιον που μπορείς να συνεννοηθείς, να αγαπήσεις και να ξέρεις πως δεν θα προδοθείς, είναι άθλος. Βέβαια, επειδή στη φύση μας είμαστε λίγο αχόρταγες και γκρινιάρες, υπάρχουν κάποια πράγματα που μας ενοχλούν όσο δεν πάει στα «καλά» παιδιά. Δεν είναι λόγος να τους εγκαταλείψουμε, αλλά, εντάξει, μην τους αγιοποιούμε κιόλας:

1. Αισθάνονται υποχρέωση να βοηθήσουν και να το παίξουν φίλοι σε κοπέλες που γουστάρουν, μόλις αυτές έχουν χωρίσει. Έτσι άλλωστε, ξεκίνησε ο Ρος από τα Φιλαράκια.

 

2. Αυτοί είναι βέβαια και οι πιο απίθανοι να κερατώσουν, γιατί τους έχεις τυφλή εμπιστοσύνη, κι όταν το κάνουν, πέφτεις από τα σύννεφα. Εκεί είναι που λες «Αφού με απάτησε αυτός, μπορεί να με απατήσουν όλοι». Βλέπε πάλι Ρος και we were on a break.

 

3. Έχουν αναπτύξει γενικεύσεις τύπου «οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες που συμπεριφέρονται άσχημα απέναντί τους, γιατί το καλό δεν το εκτιμούν και θέλουν τους αλήτες». Όλα αυτά πρώτον επειδή τα καλά παιδιά είναι single και δεύτερον επειδή έχουμε δώσει λαβή για σχόλια. Εν μέρει, έχουν δίκιο.

 

4. Τα καλά παιδιά γκρινιάζουν συνεχώς που τα κορίτσια τους βλέπουν μονίμως ως φίλους.

5. Λένε πως είναι σωστοί και καλοί, χωρίς πολλές φορές να νιώθουν ότι χρειάζεται να το αποδείξουν. Πάντα χρειάζεται!

6. Είναι λίγο ξεροκέφαλοι και πιστεύουν πάντα ότι οι άλλοι φταίνε. Hello! Και τα καλά παιδιά έχουν άδικο καμιά φορά!

 

7. Όλος ο κόσμος γυρνά γύρω από τον εαυτό τους, ή με άλλα λόγια, είναι ψωνάρες του κερατά γιατί κατά βάθος ξέρουν πως είναι λίγοι που είναι καλά παιδιά. Βλέπε Γιάννη Πλούταρχο και «Το καλύτερο παιδί».

8. Όταν μπουν σε μια σχέση είναι συνήθως πιεστικοί και κτητικοί.

9. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να έχουν θέματα με την πρώην τους, γιατί είναι τόσο καλά παιδιά, που δεν θέλουν να την στεναχωρέσουν και να μην της απαντήσουν στο μήνυμα.

10. Γενικά, πάντα θεωρούνται ότι αδικούνται και ότι υπομένουν πράγματα που δεν πρέπει.

 

Αλλά τι να κάνουμε, που είναι όντως καλά παιδιά!