Oπως οι άνδρες πολλές φορές λένε στις γυναίκες αυτά που οι γυναίκες θέλουν ν'ακούσουν, έτσι και από το γυναικείο μυαλό περνούν συχνά σκέψεις τις οποίες δεν εκφράζουμε ανοιχτά. Επίσης, υπάρχουν κι ένα σωρό πράγματα που οι γυναίκες κάνουν και για τα οποία οι άνδρες δεν έχουν ιδέα.

Γιατί τα κρατάμε μυστικά; Μα φυσικά γιατί είναι αρκετά ντροπιαστικά ή αηδιαστικά ώστε να μας χαλάσουν το ίματζ της κομψής και χαριτωμένης δεσποσύνης, ή απλά γιατί αυτό μας συμφέρει! Ε, και σε μερικές περιπτώσεις, επειδή κολώνουμε να μιλήσουμε γι'αυτά. Να ποια είναι τα "ένοχα" μυστικά μας:

Πετάμε υπονοούμενα γι'αυτό που θέλουμε για τα γενέθλια/επέτειό μας, ευελπιστώντας ότι οι άντρες θα πάρουν το μήνυμα. Δύσκολα θα πέσουμε στο επίπεδο να ζητήσουμε κάτι ευθέως, ειδικά αν ακόμα δεν έχουμε την οικειότητα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εκμεταλλευτούμε το θείο δώρο του να πετάμε εύστοχα υπονοούμενα και να "φυτεύουμε" ιδέες στο μυαλό του συντρόφου μας.

Είμαστε ικανές να πορωθούμε πιο πολύ και από τους άντρες με τα πράγματα που τους αρέσουν. Ακόμα και αν πρόκειται για μια ποδοσφαιρική ομάδα την ύπαρξη της οποίας αγνοούσαμε πιο πριν, ξαφνικά θα αρχίσουμε να παρακολουθούμε μανιωδώς την πορεία της στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Αρκεί με αυτό τον τρόπο να'ρθουμε πιο κοντά σ'αυτόν που θέλουμε!

Πολύ συχνά δεν θέλουμε να βγούμε ραντεβού για έναν και μοναδικό λόγο. Κι αυτός είναι ότι πολλές από εμάς βαριόμαστε την προετοιμασία που απαιτείται έτσι ώστε να γίνουμε απαστράπτουσες για χάρη του αμόρε. Υπάρχουν μέρες που, αν ήταν αποδεκτό να βγούμε έξω με την πυτζάμα, θα το κάναμε.

Έχουμε συγκλονιστική ικανότητα του να παρακολουθούμε στενά όποιον μας ενδιαφέρει. Γι'αυτό όταν μια γυναίκα λέει σ'έναν άντρα "πρέπει να μιλήσουμε για το που ήσουν χθες βράδυ", δεν το κάνει γιατί όντως δεν ξέρει. Απλά του δίνει μια δυνατότητα να επανορθώσει μέσω της ειλικρίνειάς του.

Καμιά γυναίκα δεν πρόκειται να "ανάψει" στην θέα ενός άνδρα που έχει αράξει στον καναπέ μες στον ιδρώτα και ρεύεται πίνοντας μπύρα. Ακόμα και αν διατεινόμαστε ότι "θέλουμε έναν άντρα εκατό τοις εκατό", αμφιβάλλω ότι παρόμοιες συμπεριφορές θεωρούνταν ελκυστικές ακόμα και στην εποχή των σπηλαίων.

Αντίθετα, θεωρούμε ατού το να βοηθάει ένας άντρας πρόθυμα στις δουλειές του σπιτιού χωρίς να χρειαστεί να του το ζητήσουμε. Ναι, το να μην σε βλέπει ο άλλος σαν προσωπική του καμαριέρα και μαγείρισσα βοηθάει στο να τον αγαπήσεις περισσότερο.

Οι φορές που θέλουμε να μείνουμε μόνες μας και να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας είναι πιο πολλές απ'όσες αφήνουμε να φανεί. Μπορεί να διαβεβαιώνουμε τον άλλο ότι θα μας λείψει τρομερά, αλλά στην πραγματικότητα θέλουμε κι εμείς την ησυχία μας πού και πού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα χαρούμε όταν τον ξαναδούμε.

Όταν είμαστε μόνες, γινόμαστε οι μεγαλύτεροι κάφροι ever. Η εικόνα του άνδρα που ρεύεται στον καναπέ πίνοντας μπύρα μπορεί άνετα να έχει και γυναικείο αντίστοιχο, με την διαφορά πως εμείς δεν θα κάναμε κάτι τέτοιο μπροστά σε πρόσωπο που μας ενδιαφέρει.

Βαριόμαστε θανάσιμα την αποτρίχωση. Ειδικά τον χειμώνα, αν δεν παίζει γκόμενος και δεν σκοπεύουμε να φορέσουμε καλσόν, μετά χαράς υιοθετούμε ένα πιο...φυσικό look. Από την άλλη, βέβαια, λατρεύουμε να ξεριζώνουμε τρίχες από διάφορα άκυρα σημεία του σώματος π.χ. πηγούνι, λαιμό. Μας προσφέρει μια αηδιαστική ικανοποίηση.

Συζητάμε με τις φίλες μας για διάφορα θέματα, π.χ. το σεξ, με ανατριχιαστική λεπτομέρεια. Οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν ότι αυτό είναι προνόμιο μόνο του δικού τους φύλου, μέχρι ν'ακούσουν "τυχαία" (να πάρει το αυτί τους, ρε παιδί μου!) μια αντίστοιχη γυναικεία συζήτηση και να γκριζάρουν πρόωρα οι κρόταφοί τους.