Ξέρεις πάνω κάτω ποιοι τύποι σε τραβάνε, ποιο στυλ ερωτεύεσαι και ποιο αγόρι είναι για σένα κίνδυνος- θάνατος. Δεν ξέρεις ότι έχεις αδυναμία στους μελαχροινούς, ντροπαλούς, ψηλούς και δεν ξέρω εγώ τι άλλο; Επίσης σίγουρα ξέρεις ποιο στυλ απεχθάνεσαι και με τι είδους άντρες δε θα έβγαινες ακόμη κι αν σε πλήρωναν. Όλα αυτά τα καθοριστικά χαρακτηριστικά μας βοηθούν να καταλάβουμε με ποιους θέλουμε να βγούμε. Υπάρχουν όμως και μερικοί άλλοι παράγοντες - που δεν είχες προβλέψει - οι οποίοι παίζουν κι αυτοί ένα εξίσου καθοριστικό ρόλο: 

1. Τι τρως. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε με βάση την εφαρμογή ''Are you interested?''  και 180.000 χρήστες, αποδείχτηκε ότι μόλις το 13% των γυναικών θα πλησιάσει κάποιον που τρώει κρέας ενώ αντίθετα το 11% των ανδρών ήταν πιο πιθανό να προσεγγίσει γυναίκες χορτοφάγους παρά γυναίκες που τρώνε κανονικότατα κρέας. Δηλαδή οι άντρες εμάς που τρώμε burgers δε μας πολυθέλουν δηλαδή; Τι θα απογίνουμε;

2. Τα βακτήρια στο στόμα. Δισεκατομμύρια από αυτά υπάρχουν παντού στο σώμα σου και φήμες λένε ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό. Κάτι άλλες φήμες λένε ότι τα ζευγάρια έχουν παρόμοια βακτήρια ή μικροβιακές κοινότητες στο στόμα. Πως ανακαλύφθηκε αυτό; Σε έρευνα που πήραν μέρος 21 ζευγάρια, μελετήθηκε το πόσο συχνά φιλιόνταν καθώς και πότε ήταν το τελευταίο τους φιλί. Έπειτα από δειγματοληψία (μετά και πριν από το φιλί) αποδείχτηκαν οι ομοιότητες στα βακτήρια στα στόματά τους. 

3. Τα δάκρυα. Σε έρευνα που έγινε το 2019, αποδείχτηκε ότι τα δάκρυα έπαιξαν ρόλο στο αν θα γίνονταν οι γυναίκες αρεστές σε έναν άντρα. Το ίδιο δεν ισχύει όμως και για τις γυναίκες, καθώς δεν αποτελεί κριτήριο αυτό (καλά θα μου πεις έχουμε άλλα τόσα). 

4. Η μυρωδιά του σώματος. Παίζει τόσο μα τόσο βασικό ρόλο όσον αφορά στην έλξη. Οι γυναίκες και οι άντρες συνήθως επιλέγουν άτομα με σύμπλεγμα γονιδίων διαφορετικής ιστοσυμβατότητας από τα δικά τους. Θέλουμε μια μυρωδιά που να μας τραβάει ρε παιδί μου!

5. Αντισυλληπτικά χάπια. Γυναίκες που παίρνουν αυτά τα χάπια, συνήθως επιζητούν άντρες με αυστηρά αρσενικά (αντρουά, πως το λένε!) χαρακτηριστικά. Σε συνέχεια του παραπάνω, εδώ ισχύει το αντίστροφο, δηλαδή οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά θέλουν άντρες με παρόμοιο με το δικό τους σύμπλεγμα γονιδίων ιστοσυμβατότητας. Τώρα τι θα γίνει αν αρχίσεις τα συγκεκριμένα χάπια στα μισά της σχέσης; Δε θέλω να ξέρω. Μάλλον τον αφήνεις.

6. Το όνομα. Σε έρευνα που συμμετείχαν 6.000 άτομα (κάποτε στο Εδιμβούργο) για να βρουν ποια ονόματα είναι τα πιο τραβηχτικά, αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες είναι αυτές που επηρεάζονται περισσότερο από το όνομα. Μάντεψε ποιο όνομα θεωρείται από τα πιο σέξι ... το Ryan φυσικά. Ryan Gosling, είσαι θεός - δεν ξέρω αν στο είπα.Για τους άντρες, πρώτο φιγουράρει το όνομα Sophia, και αμέσως επόμενο στο σεξόμετρο τους έχουν το Rachel και Olivia. Ψάξε ρίζες του ονόματος σου και ομοιότητες μ' αυτά, εμπρός! Τι εννοείς το Πηνελόπη δε σχετίζεται με κανένα;

7. Οι γονείς. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με άλλη έρευνα, είναι να αναζητήσεις σύντροφο με ίδιο χρώμα ματιών και μαλλιών με τον ένα γονέα, πιο συγκεκριμένα αυτού που ανήκει στο αντίθετο φύλο από σένα. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Αναζητούμε κάτι γνώριμο, έχουμε συγκεκριμένα πρότυπα, αυτή είναι η αιτία.

8. Τα γυαλιά ηλίου. Όλοι δείχνουμε καλύτεροι με γυαλιά. Κρύβουν με χάρη τις ασυμμετρίες μας και από τη φύση μας αναζητούμε τις συμμετρίες παντού. Άσε που μας δίνουν και λίγο μυστήριο, βάλε τα Ray Ban σου και καλό βόλι.

9. Φοράς κόκκινα; Γιατί οι άντρες νιώθουν έλξη για τις γυναίκες που φορούν κόκκινα, τις θεωρούν πιο σέξι από τις άλλες. Κοίτα να δεις όμως, το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Το κόκκινο φαίνεται τραβάει σα μαγνήτης και τα δύο φύλα.

10. Οι συνθήκες που γνωρίζεστε. Τον γνώρισες σε μια βιβλιοθήκη ή στο μάθημα καράτε; Η αδρεναλίνη παίζει και αυτή το ρόλο της.