Δεν θα ανακαλύψω την πυρίτιδα, λέγοντας σου ότι κάθε μέρα που περνάει στην ζωή σου είναι δυνητικά ή και πρακτικά μια μέρα που κάνεις από μία έως 10+ νέες γνωριμίες. Από τον άνθρωπο που θα πέσεις πάνω του κατά λάθος στον δρόμο και θα σου πέσουν τα βιβλία – εντάξει αυτό είναι σενάριο από ταινία – μέχρι τον γνωστό της φίλης σου που σε γλυκοκοιτάζει. Είναι άνθρωποι που είτε τους επιλέγεις για να τους έχεις στην ζωή σου ως φίλους, είτε ως απλούς γνωστούς, είτε είναι αυτοί που λέμε «αναγκαίο καλό» (όχι δεν μιλάω για σένα Πάνο Καμμένε). Και οι περισσότεροι εξ αυτών έρχονται στην ηλικία πέριξ των 20. Τα περίφημα 20 something.

1.Ο εργοδότης σου. Είναι αυτός που σου παίρνει την πρώτη συνέντευξη και θα σε προσλάβει γιατί είσαι η καλύτερη και ταιριάζεις απόλυτα στην θέση. Είναι πιθανό όμως να μιλάμε για πάνω από έναν, αν αλλάζεις εργασιακό χώρο κάθε χρόνο.

2. Οι συνάδελφοι σου. Με όλους η συνεργασία είναι τέλεια. Στην αρχή. Μετά αρχίζεις να διαχωρίζεις. Από δω αυτοί που σε ανταγωνίζονται κι από κει τα στηρίγματα σου.

3. Ο λογιστής σου. Άπαξ και παίρνεις λεφτά, είσαι πλέον για το κράτος μια πηγή εισφοράς. Κι ας παίρνεις 3 και 60. Θα στα φάει. Κι επειδή έχει ένα τακτ αναθέτει στους λογιστές να γίνουν οι πρώτοι μεσάζοντες.

4. Να σου συστήσω την ουρά στις δημόσιες υπηρεσίες. Τι; Δεν είναι άνθρωπος; Νομίζεις. Είναι αυτή η γιαγιά που κάνει 40 ώρες να καταλάβει ότι είναι σε λάθος ταμείο, είναι ο αγενής υπάλληλος, είναι ο φωνακλάς που δεν αντέχει να του πρήζουν το συκώτι κάθε μέρα… Α, είναι και το παιδάκι της, η γραφειοκρατία. Μεγάλος διάολος.

5. Οι νέοι γείτονες και η σπιτονοικοκυρά. Είτε γιατί πέρασες σε σχολή σε άλλη πόλη, είτε γιατί πήρες την απόφαση να μείνεις μόνη, όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα εμφανιστούν στη νέα σου στέγη. Η σχέση σας θα ξεκινήσει με ένα γλυκό για το καλωσόρισμα. Με την σπιτονοικοκυρά και με δύο νοίκια για καπάρο. Η συνέχεια θα είναι με σκούπες που θα σου στη χτυπάνε το ταβάνι για να χαμηλώσεις τη μουσική.

6. Ο πελάτης που θέλεις να εντυπωσιάσεις με την πρόταση που του έχεις ετοιμάσει. Θα του κάνεις μια μεγάλη παρουσίαση για το πρότζεκτ και αν πει το ναι θα συνεργάζεστε σε καθημερινή βάση για άγνωστο διάστημα.

7. Ο φίλος σου. Εκεί γύρω στα 22-23 είναι που αναζητάς έναν σύντροφο για κάτι σοβαρό. Για να χτιστούν οι βάσεις. Όσο κι αν δεν το λέτε εσείς τα κορίτσια, αυτός είναι ο υποσυνείδητος σκοπός σας. Θα είναι ο μυστήριος τύπος στο μπαρ, ο φίλος της κολλητής σου, ο συνάδελφος στον πρώτο όροφο… (Άμα τα πράγματα είναι όντως σοβαρά, βάλε και τους φίλους και την οικογένεια του που θα γνωρίσεις)