Η σχέση με τον κομμωτή ή την κομμώτριά σου είναι σίγουρα μια σχέση... φόβου και πάθους. Δεν έχει σημασία πόσο επαγγελματίας είναι, ένα άγχος πάντα το νιώθεις. Δεν είναι και σπάνιο φαινόμενο άλλωστε οι κομμωτές που πετσοκόβουν τα μαλλιά μας λες και τους ζητήσαμε χτένισμα a la garcon. Από την άλλη πάλι, μερικές φορές τυχαίνει να μείνεις τόσο ικανοποιημένη που μετά δεν τον/την αλλάζεις για κανέναν.


Και στις δύο περιπτώσεις όμως, ισχύει ότι υπάρχουν αρκετά κλισέ, που έχουν να κάνουν με συμβουλές που σου δίνουν οι οποίες όμως ίσως και να μην έχουν τόση βάση. Ποιες είναι αυτές;

Δεν κάνει να λούζεσαι κάθε μέρα

Λένε πως βλάπτει, αυτό όμως έχει να κάνει με τον τύπο των μαλλιών κάθε γυναίκας. Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά, ανήκεις στις τυχερές που μπορούν να μείνουν άλουστες για μέρες. Αν όμως είναι λιπαρά, νιώθεις έντονα την ανάγκη για λούσιμο μέρα παρά μέρα, για να μην πω και κάθε μέρα. Το θέμα δεν είναι η συχνότητα που λούζεσαι, αλλά το styling που ακολουθεί. Αν λούζεσαι κάθε μέρα και στη συνέχεια χρησιμοποιείς σεσουάρ/ψαλίδι/πρέσα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, τότε ναι, βλάπτει. Προτίμησε το φυσικό στέγνωμα ή γύρνα τη σκάλα στον ψυχρό αέρα.

Τα φθηνά σαμπουάν είναι για πέταμα

Ok, δουλεύει σε κομμωτήριο, θέλει να προωθήσει τα επαγγελματικά προϊόντα τους. Την τσέπη σου όμως τη ρώτησε; Δε χρειάζεται να νιώθεις τύψεις αν το σαμπουάν που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των μαλλιών σου το βρήκες στο super market. Το αντίθετο μάλιστα. Συνέχισε να το χρησιμοποιείς και αν θέλεις, μπορείς μία φορά στο τόσο να κλείνεις ραντεβού για μια πιο εντατική περιποίηση στο κομμωτήριο. Παν μέτρον άριστον.

Xρειάζεσαι 100 προϊόντα styling

Όχι, δε χρειάζεται να πνίγεις το νεσεσέρ και το μπάνιο σου με αμέτρητα μπουκαλάκια styling. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών σου, να εφοδιαστείς με 2-3 προϊόντα-κλειδιά, ώστε να είσαι πάντα περιποιημένη και καλοχτενισμένη.



Όταν τα κόβεις, μακραίνουν πιο γρήγορα

Εχμ, όχι. Αυτό στο οποίο βοηθά το συχνό κούρεμα είναι στο να δείχνουν πιο υγιή και να μην ανεβαίνει η ψαλίδα προς τα πάνω. Οπότε, το συχνό καθάρισμα απλώς καθυστερεί την ανάγκη για κανονικό κούρεμα. Δεν τα μακραίνει.

Αν έχεις λεπτά μαλλιά, πρέπει να κόψεις καρέ

Όχι, δεν είσαι υποχρεωμένη να κυκλοφορείς με καρέ για όλη σου τη ζωή (αν και είναι τόσο hot φέτος!) μόνο και μόνο επειδή έχεις αδύναμη τρίχα. Αν είσαι ταγμένη στα μακριά μαλλιά, μπορείς να τα διατηρήσεις, αρκεί να τα φροντίζεις επιμελώς ώστε να μη δείχνουν σπασμένα και άτονα. Η ομορφιά θέλει και λίγο κόπο, ναι;