Είκοσι χρονών και εμπειρία δεν πάνε μαζί. Μάλιστα τα νιάτα και η πείρα δεν συναντιούνται ποτέ. Ή θα είσαι νέος και άπειρος, ή μεγάλος και με πολλά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη σου.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες που έγιναν γνωστοί για την επιτυχία τους σε ηλικία μικρότερη των τριάντα χρόνων. Μάρκ Ζάκερμπεργκ, Ριάνα, Μάιλι Σάιρους, Τζάστιν Μπίμπερ είναι μερικά από τα ονόματα που σου έρχονται πρώτα στο μυαλό. Τώρα, θα μου πεις, θεωρείς πετυχημένη τη Μάιλι Σάιρους που αυνανίζεται δημοσίως και παίρνει ναρκωτικά; Φυσικά και όχι, ούτε είναι πρότυπο για τους νέους. Απλά, έγινε διάσημη και πέτυχε στα επαγγελματικά της, γνωρίζοντας τη διασημότητα και την γκλαμουριά.

Πετυχημένος άλλωστε, δεν είναι αυτός που θα φτάσει στην κορυφή, αλλά -κυρίως- αυτός που δε θα «ξεφύγει» και που θα παραμένει συνεπής, επαγγελματίας και με τα πόδια του στη γη.

Ποια είναι όμως τα «μυστικά» των νέων που καταφέρνουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα, εκτός φυσικά από το ταλέντο;

1. Πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν


Ο άνθρωπος μπορεί να κατακτήσει τα πάντα. Αυτή είναι μία από τις πεποιθήσεις αυτών των ανθρώπων. Η ομορφιά -και η άγνοια πολλές φορές- των νέων σου δίνει δύναμη και θάρρος να καταφέρεις πράγματα που πίστευες πως δεν μπορείς.

2. Εάν αποτύχουν την πρώτη φορά όμως, δεν έγινε και τίποτα


Είναι ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των νέων ανθρώπων: Πιστεύουμε ότι δε θα αποτύχουμε, αλλά και όταν κάνουμε την πρώτη προσπάθεια και δεν πάει καλά, δεν το βάζουμε κάτω, αλλά συνεχίζουμε. Απλά, η επιτυχία μας καθυστερεί λίγο.

3. Δεν κοιμούνται πολύ και πίνουν μεγάλες ποσότητες καφέ

Επειδή είσαι νέος, έχεις γενικά πολύ καλό οργανισμό. Θες να δουλέψει πολύ για να τα καταφέρεις, και επειδή η μέρα έχει μόνο 24 ώρες, αναγκαστικά ξεκινάς να κόβεις ώρες από τον ύπνο. Και αναγκαστικά πίνεις πολύ καφέ για να είσαι ενεργητικός και ακούραστος. Φυσικά και δε συνίσταται τέτοιος τρόπος ζωής, αλλά η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι νέοι διάσημοι έχουν παραδεχτεί πως, λόγω δουλειάς, κοιμούνται λίγο και πίνουν πολύ καφέ.

4. Παίρνουν ρίσκο
Μεγάλο ρίσκο, μεγάλη ανταμοιβή, λέει μια φράση, την οποία κάνουν πράξη οι νέοι που θέλουν να πετύχουν. Χωρίς να πάρεις αποφάσεις, μένεις πάντα στάσιμος. Φυσικά και πρέπει να αναφέρουμε βέβαια, πως κάθε ρίσκο προϋποθέτει ώριμη σκέψη και προβληματισμό, αλλιώς δεν λέγεται ρίσκο, αλλά τρέλα.

5. Δεν ενδιαφέρονται για σχέσεις

Η αλήθεια είναι πως οι πιο πολλοί νέοι διάσημοι δίνουν βάρος στη δουλειά και την καριέρα τους, με αποτέλεσμα να χάνουν κάθε ενδιαφέρον για τα ερωτικά τους και έτσι πάει πίσω η ερωτική τους ζωή. Ακόμα όμως κι αν είναι... ζωηροί, τότε είναι ελάχιστοι αυτοί που διατηρούν σταθερές σχέσεις και συνήθως τα ερωτικά τους είναι πολυτάραχα και επεισοδιακά. 

6. Έχουν στόχους και φιλοδοξίες

Το πιο σημαντικό. Μικροί μικροί στόχοι, με σταθερά βήματα, οι οποίοι με φιλοδοξίες και οργάνωση, γίνονται πραγματικότητα.