Συμβιβασμός. Η λέξη που έγινε κανόνας σε όλους εμάς που, με την οικονομική κρίση κάναμε εκπτώσεις στο που, στο πόσο στο πως θα δουλέψουμε. 

Υπάρχει βέβαια μια μεγάλη απόσταση από τους συμβιβασμούς μέχρι το να... σιχαίνεσαι τη δουλειά σου. Εάν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, τότε δες το αλλιώς με αυτούς τους τρόπους: 

1. Κάνε φίλους στη δουλειά


Δεν γίνεται να είναι όλοι αντιπαθητικοί. Κάποιος ή κάποια θα σου ταιριάζει και θα μπορείς να πεις μια κουβέντα παραπάνω, ώστε να περάσουν πιο γρήγορα οι ώρες μέχρι να σχολάσεις.

2. Βάλε χρώμα στο χώρο σου


Ο,τι δουλειά κι αν κάνεις, οπουδήποτε κι αν είσαι, μπορείς να κάνεις πιο ευχάριστο το περιβάλλον γύρω σου. Ειδικά αν δουλεύεις σε γραφείο, έρευνες έχουν δείξει πως λουλούδια, χαμηλή μουσική και φως, κάνουν πιο όμορφη την καθημερινότητά σου.

3. Βρες δεύτερη δουλειά που να σου αρέσει
Έτσι, συνδυάζεις την κανονική σου εργασία -που την κρατάς υποθέτω για οικονομικούς λόγους, ειδάλλως είσαι μαζοχίστρια να είσαι κάπου που μισείς- και παράλληλα κάνεις και κάτι που σου αρέσει και που σε γεμίζει. Σίγουρα είναι κουραστικό, αλλά σκέψου πως οι περισσότεροι νέοι κάπως έτσι την βγάζουν, ειδικά όταν ασχολούνται με θέατρο, blogging, μουσική και, γενικότερα τις τέχνες.

4. Πάρε παρηγοριά από τους άνεργους φίλους σου


Που, λογικά, θα είναι πολλοί. Σίγουρα το να έχεις κάτι που δε σου αρέσει είναι μανίκι, αλλά τουλάχιστον το έχεις και μάλιστα αποκτάς εμπειρία δουλεύοντας, όχι μπροστά από έναν καναπέ. Αυτό θα σου πουν οι κολλητές σου που ακόμα να βρουν κάτι για να απασχοληθούν.

5. Κάνε μια λίστα με τα πλεονεκτήματα


Αποκλείεται να μην έχει κανένα θετικό. Μπορεί να δουλεύεις για παράδειγμα πολύ, αλλά ο χώρος εργασίας σου να είναι σε κοντινή περιοχή, ή να μην πας με τίποτα το αφεντικό σου, αλλά τουλάχιστον να σε πληρώνει χωρίς καθυστερήσεις. Δε γίνεται, κάτι θα υπάρχει, κι όταν το δεις γραμμένο, θα σου έρθει ένα χαμόγελο στα χείλη.