Οι συμβιβασμοί και η συγκατάβαση είναι ίδιον άλλων ηλικιών. Η δική σου ηλικία αποζητά μάχη και αγωνιστικότητα, που μπορεί να έχει διαφορετικές εντάσεις. Δεν είσαι στην φάση που κάνεις ένα βήμα πίσω για να έρθει το καινούργιο. Είσαι αυτή για την οποία κάνουν οι άλλοι ένα βήμα πίσω. Γι΄αυτό θα πρέπει να προσπαθείς να μην κάνεις καμία έκπτωση στα παρακάτω πράγματα. Είτε αυτά είναι λεκτικής φύσεως είτε πρακτικής.

1.Τα όνειρα είναι για να τα κυνηγάς. Είναι για να τα πετυχαίνεις ή να αποτυγχάνεις, σε κάθε περίπτωση όμως τα κυνηγάς. Δεν ξέρεις αν θα είσαι σε θέση να μεταθέσεις κάποιο από αυτά. Οπότε it’s now or never. Α, αρκεί να μην καταπατούν όνειρα άλλων. Εκεί το σκέφτεσαι.

2. Δίνεις πάντα δεύτερη ευκαιρία. Μη σου πω να δίνεις και τρίτη αν το πρόσωπο αξίζει και έγιναν όλα για μια παρεξήγηση. Αυτό το κάνεις είτε σου δίνουν εσένα δεύτερη ευκαιρία είτε όχι. Μην γίνεις αυτή:

3. Να μην αλλάζεις την οπτική σου για ένα περιστατικό. Αν είσαι αισιόδοξη δεν μπορείς να αφήσεις κάτι μεμονωμένο να σε επηρεάσει. Αν είσαι ρεαλίστρια τότε δεν χρειάζεσαι αυτή την συμβουλή. Αν βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο, τότε ανέβα μόνο ένα σκαλί και γίνε ρεαλίστρια.

4. Στον εαυτό σου θα λες πάντα την αλήθεια. Γιατί αν δεν την πεις θα δεις την εκδίκησή του. Εννοείται ότι πρέπει να έχεις και την καθαρή ματιά να το δεις.

5. Μην αφήνεις να σου ωραιοποιούν τα λάθη. Μην δέχεσαι τα δεν πειράζει. Δέξου έναν δίκαιο θυμό, μια δίκαιη ανταπόδοση. Μόνο έτσι θα μάθεις από τα λάθη σου και θα κάνεις αυτό που λέει και ο Μπέκετ.

6. Η ηθική δεν είναι ubi conveniens. Δεν αλλάζει ανάλογα με το αν σε συμφέρει ή όχι. Θα φέρεσαι de facto βάσει της ηθικής σου και θα δέχεσαι να σου φέρονται βάσει αυτής.

7. Μην επιτρέπεις να σε αποσπά κανείς από αυτό που θέλεις να δοθείς εξ ολοκλήρου. Μείνε σε αυτό για όσο χρειαστείς.

8. Ο χρόνος με τον εαυτό σου είναι αδιαπραγμάτευτος. Όταν θα θες να είσαι μόνη σου κόψε κάθε γκρίνια από φίλες, γκόμενο, γονείς και πάρε τις αποστάσεις σου. Εκείνες τις φορές θα δεις πόσο ικανοποιημένη είσαι από το μέσα σου ή πόσα κενά έχεις ακόμα να γεμίσεις.

9. Μην παρασύρεσαι από το εδώ και τώρα. Η ζωή δεν είναι μόνο το παρόν. Η ζωή είναι μια επένδυση και ένας στόχος. Και μοιρολατρικά να το δεις, κάτι που θα προσφέρεις ανιδιοτελώς σήμερα θα σου έρθει μετά από καιρό πολλαπλάσιο.

10. Η σχέση είναι σχέση και οι φίλες είναι φίλες. Δεν πρέπει να σε ρουφάει τόσο πολύ το ένα ούτε το άλλο. 

11. Στην ζωή χρειάζεται μπόλικη τάξη και μερική αταξία. Κράτα την ισορροπία τους και μην μειώνεις το ένα ή το άλλο.