Θα σου πω τι μου συνέβη γιατί μπορεί να έχει συμβεί και σε σένα! Κάποτε, γνώρισα έναν τύπο σ’ ένα πάρτι και από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές πως κάτι υπήρχε ανάμεσά μας. Δυο μέρες μετά βγήκαμε οι δυο μας. Τέσσερα ραντεβού μετά καταλήξαμε στο κρεβάτι. Και μισή ώρα μετά το σεξ μου ξεφούρνισε ότι είναι bisexual! Δεν θα σου πω αν είμαστε ακόμα μαζί… Θα σου πω όμως μερικά πράγματα που μου έμαθε η ζωή (μαζί του), για την περίπτωση που συμβεί και σε σένα.

Το τι σημαίνει «bisexual» μπορεί να διαφέρει σημαντικά από τον έναν στον άλλο

Πριν «μπεις στο χορό», αμφιφυλόφιλος μπορεί να σημαίνει και για σένα «μου αρέσουν και τα κορίτσια και τα αγόρια». Στην πράξη όμως μπορεί να υπάρχουν τεράστιες διαβαθμίσεις. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να νιώθει έλξη εξίσου και τα δύο φύλα και κάποιος άλλος να μην αποκλείει το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να νιώσει έλξη για έναν εκπρόσωπο του φύλου του. Καλό είναι πριν πάρεις τις αποφάσεις σου να κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του και να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς εννοεί εκείνος και τι εννοείς εσύ.

Το ζήτημα είναι «λεπτό» -χειρίσου το ανάλογα

Όσο άνετος κι αν είναι ο φίλος σου με τη σεξουαλικότητά του, πρόκειται για ένα θέμα απόλυτα προσωπικό και καλό είναι να μην ανοίγεις σχετική συζήτηση όταν το μέρος ή η στιγμή δεν είναι κατάλληλα (να, για παράδειγμα, το οικογενειακό τραπέζι της θείας σου δεν είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αρχίσεις να του πετάς σπόντες). Και μολονότι είναι φυσιολογικό να θέλεις να λύσεις κάποιες απορίες σου, βεβαιώσου ότι θα τις διατυπώσεις κομψά και χωρίς κίνδυνο να τον προσβάλεις (εν ανάγκη, γράψε σε ένα χαρτί τις ερωτήσεις για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα πεις χοντράδες). Α, και μην τον ρωτήσεις αν είναι σίγουρος πως είναι bisexual. Το πιο πιθανό είναι πως έχει ήδη περάσει τη φάση της αμφισβήτησης της ίδιας της σεξουαλικότητάς του πριν στο ξεστομίσει και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται από σένα είναι να τον γυρίσεις πίσω σ’ εκείνες τις εποχές.

Ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις την περιέργεια των άλλων

Εάν θέλεις να μοιραστείς όλα τα μυστικά της σχέσης σου με την κολλητή σου, ετοιμάσου να απαντήσεις σε ερωτήσεις τύπου «και; Πώς είναι;», «δεν ζηλεύεις διπλά;», «αυτός με τον οποίο μιλάει είναι gay, δεν νομίζεις;», κι άλλα τέτοια χαριτωμένα. Ακόμα κι αν εσύ είσαι αποφασισμένη να μην αμφισβητείς συνέχεια τις επιλογές και τις ιδιαιτερότητες του φίλου σου, κάποιοι άλλοι μπορεί να το κάνουν. That’s life!

Μην τον καρφώσεις εάν ο ίδιος δεν το έχει επιλέξει

Το ότι άνοιξε την καρδιά του σε σένα για ένα τόσο ευαίσθητο προσωπικό ζήτημα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι οι κολλητοί του γνωρίζουν πως είναι bisexual. Εάν θέλει ο ίδιος να ανοιχτεί σε εκείνους, πίστεψέ με, θα το κάνει μόνος του, δεν χρειάζεται τη βοήθειά σου. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγείτε με τους παλιούς συμμαθητές του, μπορείς απλά να τον ρωτήσεις πόσα πολλά γνωρίζουν για εκείνον και να φερθείς ανάλογα.