Ο Ιανουάριος σημαίνει πάντα δύο πράγματα για εμάς τα κορίτσια: πρώτον, δίαιτα (χα-χα-χα) και δεύτερον, εκπτώσεις! Η πολυπόθητη περίοδος που περιμένουμε δύο φορές τον χρόνο είναι τώρα μια ανάσα μακριά (συγκεκριμένα 12 Ιανουαρίου), γι' αυτό λοιπόν μαζέψαμε μερικά tips προκειμένου να μην πέσεις σε παγίδες αλλά και να κάνεις τις καλύτερες αγορές για να δείχνεις fashionable χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. 

Σκέψου την καθημερινότητά σου

Σίγουρα υπάρχουν κάποια κλασικά κομμάτια που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στη ντουλάπα της (λευκό πουκάμισο, pencil φούστα, little black dress) όμως αν δεν τα χρειάζεσαι πραγματικά, δεν είναι ανάγκη να τα αποκτήσεις όλα τώρα. Διότι αν είσαι φοιτήτρια ή αν δουλεύεις σε κάποιο καφέ πχ, τι να τα κάνεις 5 μικρά μαύρα φορέματα αν δεν μπορείς να τα αξιοποιήσεις στην καθημερινότητά σου; Σκέψου τι ανάγκες έχεις και κάλυψε εκείνες πρώτα.

Μην παρασύρεσαι από τα trends

Ναι, τα sneakers με τακούνι, τα δερμάτινα παντελόνια κτλ έκαναν αίσθηση τις τελευταίες σεζόν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ντε και καλά πρέπει να τα ενσωματώσεις στο look σου. Άσε τη μόδα στην άκρη και διάλεξε κομμάτια που ταιριάζουν στο δικό σου προσωπικό στυλ και έχεις σκοπό να τα «λιώσεις» πάνω σου και όχι να τα πάρεις για να τρώνε σκόνη στην κρεμάστρα.

Μη δελεάζεσαι από μεγάλες εκπτώσεις

Το ότι τα καταστήματα βάζουν μεγάλες προσφορές δε σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να ψωνίσεις κάτι που δε χρειάζεσαι. Ειλικρινά, δεν έχει κανένα νόημα να αγοράσεις ένα στραφταλιζέ μίνι φόρεμα που δε θα φορέσεις ποτέ, μόνο και μόνο επειδή το βρήκες με 60%.

Κάτι σαν haute couture

Αν οι δημιουργίες γνωστών designers είναι απαγορευτικές για το πορτοφόλι σου, υπάρχει λύση. Πολλοί αγαπημένοι σχεδιαστές έχουν λανσάρει και πιο οικονομικές σειρές, όπως ο Marc Jacobs με το brand Marc by Marc Jacobs, οι οποίες σε περίοδο εκπτώσεων έχουν αρκετά πιο φιλικές για τον budget σου τιμές. Τώρα είναι η ευκαιρία λοιπόν.

Σημασία στα αξεσουάρ

Είναι οι λεπτομέρειες που διανθίζουν κάθε εμφάνιση και την κάνουν να δείχνει πιο παιχνιδιάρικη. Τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ δεν είναι ανάγκη να σου κοστίζουν μια περιουσία, αφού μπορείς να βρεις φίνα και πρωτότυπα σχέδια σε πολύ οικονομικές τιμές. Brands όπως το Accessorize πχ είναι η τέλεια λύση για να βρεις ό,τι σχέδιο μπορείς να φανταστείς σε κόσμημα ή τσάντες, χωρίς να υποφέρει το πορτοφόλι σου. Άσε τα ακριβά ρολόγια και τα μονόπετρα για όταν θα μεγαλώσεις λίγο. Ή μέχρι να στα κάνει δώρο Εκείνος!