Τι είναι μια νέα χρονιά χωρίς resolutions; Λουκουμάδες χωρίς μερέντα. Εκτός λοιπόν από γυμναστήριο, αραβικά και κιθάρα που έχεις βάλει στόχο να ξεκινήσεις φέτος, σου έχουμε και έναν fashion δεκάλογο για να μάθεις απ' έξω. Επανάλαβε μετά από εμάς:

1. Απ’ έξω άνεση

Sneakers. Μία λέξη, μια ιστορία. Δε θα δυσκολευτείς και πολύ να τα εντάξεις στο look σου αφού το 2014 έκαναν κυριολεκτικά πάταγο. Τα αθλητικά σου πλέον μπορούν να συνδυαστούν με τα πάντα, σε πάνε παντού από το πρωί μέχρι το βράδυ και, το κυριότερο, δε σε αφήνουν με πληγές και φουσκάλες. Δεν είπαμε να τα φορέσεις και σε ρομαντικό ραντεβού, οπουδήποτε αλλού όμως, βουρ!

2. Μην κρύβεσαι

Μην ψάχνεις για ρούχα, καλλυντικά ή αξεσουάρ που θα κρύψουν τις ατέλειές σου. Το μυστικό είναι στο να ενισχύεις και να τονίζεις τα δυνατά σου χαρακτηριστικά, όχι στο να προσπαθείς να κρυφτείς. Η ομορφιά και το στυλ είναι εντελώς υποκειμενικά πράγματα, επομένως ξεκόλλα από τα στερεότυπα.

3. Άσε και κάτι στη φαντασία

Το sexy πουλούσε, πουλάει και θα πουλάει. Και κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με αυτό. Η τεχνική του teasing όμως, είναι πολύ προτιμότερη. Ένα bardot top (στράπλες, κοινώς) το οποίο θα αφήσει γυμνούς τους ώμους σου, ένα φόρεμα με ανοιχτή πλάτη ή μια δαντελένια φούστα, όλα αυτά μπορούν να βγάλουν πολύ περισσότερο sex appeal από το να τα πετάξεις όλα έξω. Trust me.

4. Kαι τα παλιομοδίτικα έχουν ψυχή

Ωραία τα brazilian σλιπάκια και τα εσώρουχα που θυμίζουν σκηνές από τις Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι, όμως δεν κάνουν για όλες τις ώρες. Διότι τις Κυριακές που αράζεις σπίτι βλέποντας όποια σειρά υπάρχει και δεν υπάρχει, σημασία έχει να είσαι άνετη, όχι να νιώθεις σαν την Anastasia Steele.

5. Κάνε statement

Ένα μεγάλο εντυπωσιακό κόσμημα, ένα κολάν με έντονο print ή μια τσάντα σε έντονο χρώμα θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τα πλήθη. Δε λέω να κυκλοφορείς σαν την Katy Perry ή τη Rihanna, μπορείς όμως να αρχίσεις να πειραματίζεσαι περισσότερο χωρίς να φοβάσαι. Απλώς κράτα ένα μέτρο.

6. Μην ακολουθείς κανόνες

Και συγκεκριμένα, κανόνες των άλλων. Τώρα θα μου πεις, στο λέω εγώ που γράφω μια λίστα με τι πρέπει να κάνεις, δεν είναι όμως το ίδιο. Εγώ σε αγαπάω και θέλω το καλό σου. Αυτοί που σου απαγορεύουν να ντύνεσαι όπως σου αρέσει επειδή δεν είναι της μόδας, όχι.

7. Δε χρειάζεται να δείχνεις σα celebrity όλη την ώρα

Όπως πολύ σωστά έχει ειπωθεί: «Στην πραγματικότητα, ούτε οι άνθρωποι στα εξώφυλλα δε δείχνουν σαν τον εαυτό τους στα εξώφυλλα». Πράγμα που σημαίνει ότι η μανία να είσαι άψογη σα star είναι μάταια, αφού τα περισσότερα που βλέπεις στα media έχουν περάσεις από τις μπατανόβουρτσες του photoshop.

8. Sharing is caring

Κάνε επιτέλους αυτό το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας σου που όλο αναβάλλεις και βάλε σε έναν σάκο όλα εκείνα τα «αγαπημένα» σου που έχεις από το γυμνάσιο και δε χωράει ούτε το χέρι σου πια. Φυσικά δε λέμε να τα πετάξεις, μπορείς να τα χαρίσεις σε φίλες, ανιψιές, γνωστές ή ακόμα καλύτερα, να τα προσφέρεις στην εκκλησία ή σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Η καλή πράξη του 2015 σα να λέμε.

9. Το μέγεθος ΔΕ μετράει

Σίγουρα έχεις μια φίλη που αρνείται πεισματικά να δοκιμάσει ότιδήποτε μεγαλύτερο από medium αφού «δεν είναι το νούμερό» της.  Ώρα να της εξηγήσει κάποιος ότι τα μεγέθη αλλάζουν από κατάστημα σε κατάστημα, από brand σε brand, από χώρα σε χώρα κτλ. Τι έχει σημασία, το μέγεθος που δείχνει η ετικέτα ή η τέλεια εφαρμογή; Μάλλον το δέυτερο, ναι;

10. Ντύσου για σένα

Μία μεγάλη αλήθεια της ζωής είναι ότι οι γυναίκες δε ντυνόμαστε για να εντυπωσιάσουμε τους άντρες, άλλα τις υπόλοιπες γυναίκες. Τι θα ‘λεγες φέτος να μην προσπαθήσεις να εντυπωσιάσεις κανέναν πριν από τον ίδιο τον εαυτό σου; Φόρεσε αυτά που σε κάνουν να νιώθεις πραγματικά άνετα, δοκίμασε έναν συνδυασμό που πάντα ήθελες αλλά ντρεπόσουν και γενικότερα, have fun με τα outfits σου. Μια φορά ζεις στο κάτω κάτω. #yolo