Εντάξει, κι εμείς θα κάναμε τα πάντα για να χάσουμε τα κιλά των γιορτών, αλλά αυτές οι δίαιτες που έχουν ομολογήσει ότι ακολούθησαν σε κάποια στιγμή πολλοί διάσημοι σταρ, ξεπερνούν τα όρια της λογικής. Γι' αυτό, αν ψάχνεις συμβουλές για να χάσεις κιλά, εδώ θα μάθεις ποιες να ΜΗΝ ακούσεις! 

H δίαιτα της λεμονάδας ή Master Cleanse

Η θεωρία: Χάρη στις αποτοξινωτικές ιδιότητες του λεμονιού οι τοξίνες απομακρύνονται από τον οργανισμό, ενώ το πιπέρι καγιέν αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος επιταχύνοντας το μεταβολισμό κι έτσι επιτυγχάνεται μεγάλη απώλεια κιλών σε μικρός χρονικό διάστημα. 

Τι περιλαμβάνει: Χυμό λεμονιού με πιπέρι καγιέν και σιρόπι σφένδαμου. Το πίνεις κάθε φορά που πεινάς –πρέπει να πιεις τουλάχιστον 6-12 ποτήρια την ημέρα. Ολόκληρο το πρόγραμμα προβλέπει τρεις φάσεις: Στην πρώτη που διαρκεί 3 ημέρες, αρχίζεις να αφαιρείς σταδιακά από τη διατροφή σου τις επεξεργασμένες τροφές. Στη δεύτερη, διάρκειας 10 ημερών, πίνεις αυτή τη λεμονάδα και (αν αντέξεις) στις επόμενες τρεις ημέρες αρχίζεις να ξαναβάζεις σταδιακά κι άλλες τροφές στο διαιτολόγιό σου.

Ποιοι σταρ την έχουν ακολουθήσει: Η Beyonce λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας Dreamgirls όπου πρωταγωνιστούσε. και η Christina Applegate: «Άντεξα 24 ώρες, τη δεύτερη μέρα σκέφτηκα ‘αν δεν πιω τώρα έναν καφέ, θα δολοφονήσω κάποιον’», είχε δηλώσει η ίδια!

 

Η δίαιτα της Σελήνης ή του λυκάνθρωπου!

Η θεωρία: Οι φάσεις της σελήνης επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα γιατί αποτελείται στο μεγαλύτερο ποσοστό από νερό. Υιοθετώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτοξίνωσης που ακολουθεί τις φάσεις του φεγγαριού έχουμε σύμμαχο στη δίαιτά μας τους πλανήτες (πιθανότατα, ΚΑΙ τα ζώδια)!

Τι περιλαμβάνει: Η αρχική φάση διαρκεί μόλις 24 ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων υποτίθεται ότι πίνεις μόνο νερό και χυμούς. ΑΛΛΑ, το θέμα δεν είναι μόνο τι θα φας (ή στην προκειμένη περίπτωση, θα πιεις) αλλά πότε! Η αποτοξίνωση αυτή πρέπει να ξεκινήσει ακριβώς τη στιγμή που ξεκινάει είτε η πανσέληνος είτε η νέα σελήνη! Στη συνέχεια, ακολουθείς ένα απλό διαιτολόγιο με λίγες θερμίδες στη γέμιση του φεγγαριού και λίγο περισσότερες στη χάση, ενώ δεν πρέπει να τρως μετά τις 6 το απόγευμα, όταν το φως της σελήνης αρχίζει να φωτίζει τον ουρανό. Επειδή πάντως οι περισσότεροι διαιτολόγοι δεν θα συμφωνήσουν ότι η συγκεκριμένη δίαιτα δεν είναι ούτε υγιεινή ούτε αποτελεσματική, είναι καλύτερο να συμβουλευτείς τη Λίτσα Πατέρα ή την Έλλη Δωριάδου!

Ποιοι σταρ την έχουν ακολουθήσει: Η Madonna και η Demi Moore.

 

Η δίαιτα του μωρού

Η θεωρία: Υπάρχει τίποτα πιο θρεπτικό και υγιεινό από αυτό που δίνεις στο μωρό σου; Προφανώς όχι! Από την άλλη, πόσο να φάει πια ένα μωρό. Αν θέλεις, λοιπόν, να χάσεις βάρος ενώ παίρνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι αν όχι εσύ, σίγουρα το μωρό της ξαδέρφης σου, φάει ό,τι τρώει κι αυτό.

Τι περιλαμβάνει: Κάθε μέρα μπορείς να τρως 14 μικρά αλεσμένα γεύματα (σαν αυτά που πωλούνται στο super market για τα μωρά (ή και αυτά τα ίδια), για παράδειγμα βρώμη με φρούτα, λαχανικά στον ατμό με ελάχιστο λάδι, μισό αχλάδι και μισό μήλο, ένα παιδικό γιαουρτάκι κ.λπ.  Στο τέλος της ημέρας, μπορείς να νιώσεις και λίγο ενήλικας, απολαμβάνοντας ένα δείπνο που αποτελείται από άπαχο κρέας ή ψάρι και σαλάτα.

Ποιοι σταρ την έχουν ακολουθήσει: Η Gwyneth Paltrow την έκανε μαζί με το γιο της όταν ήταν μωρό και η Jennifer Aniston όταν ήθελε να χάσει κιλά για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία Σύζυγος Για Ενοικίαση με τον Adam Sandler.

 

H δίαιτα του μεθύστακα ή The Drunk Diet

Η θεωρία: Αν θέλεις να αδυνατίσεις, σημασία δεν έχει στην πραγματικότητα τι τρως κάθε μέρα αλλά πόσες θερμίδες καις. Κι αυτό το επιτυγχάνεις μόνο εάν γυμνάζεσαι σκληρά.

Τι περιλαμβάνει: Όσο ουίσκι και γενικά αλκοόλ μπορεί να αντέξει το συκώτι σου. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής που πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσεις κάθε μέρα ακόμα κι αν είσαι λιώμα στο μεθύσι, είναι το μυστικό της σιλουέτας της Lady Gaga.

Ποιοι σταρ την έχουν ακολουθήσει: Η Lady Gaga που προφανώς δεν είναι τελείως «γκάγκα» μόνο στο styling και την κοινωνική συμπεριφορά της αλλά και στη διατροφή που ακολουθεί. Η ίδια έχει πει ότι χρωστάει το γραμμωμένο σώμα της στο γεγονός ότι όταν δουλεύει πίνει μόνο ουίσκι και γυμνάζεται μανιωδώς, κάνοντας ασκήσεις με βάρη και πολλή γιόγκα. Μάλιστα, ο πρώην σύντροφός της, ο ντράμερ Lüc Carl  έγραψε και βιβλίο για τη δίαιτα αυτή που ακολουθούσαν μαζί με την εξίσου εκκεντρική αγαπημένη του όταν ήταν ζευγάρι!