Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν αναμφίβολα η σεζόν που αγαπήσαμε τα βαζάκια, αφού μέσα τους ήπιαμε λίτρα και λίτρα αλκοόλ και cocktails. Αυτό που κάποια χρόνια πριν θα το κοροϊδεύαμε, τώρα το κάναμε τάση.

Περνώντας όμως ο καιρός και με το κλίμα να χειμωνιάζει, δε χρειάζεται να αποχωριστούμε τα χαριτωμένα αυτά σκεύη. Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, δε θέλουμε βαζάκια για να πίνουμε μέσα το mojito μας αλλά για να αποθηκεύουμε πιο χριστουγεννιάτικες γεύσεις!

Διότι εκτός από βολικά είναι και οι τέλειες λύσεις για χειροποίητα δωράκια που θα εκτιμηθούν δεόντως, πίστεψέ με. Επίσης, μπορείς να αυτοσχεδιάσεις, δημιουργώντας άλλο συνδυασμό κάθε φορά.

Μερικές ωραίες ιδέες είναι πχ: μείγμα για σοκολατένια μπισκότα (βάζεις μέσα τα υλικά όπως το αλεύρι, το baking powder, τη σκόνη γάλακτος, βανίλια και νιφάδες σοκολάτας) αλλά και κάτι πιο υγιεινό όπως συστατικά για granola (βρώμη, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα κτλ).

Για το τέλος σου άφησα εκείνο που μάλλον θα κάνει μεγαλύτερη θραύση αφού συνδυάζει δύο μεγάλες λατρείες της ζωής: ζεστή σοκολάτα και αλκοόλ. Ω ναι. Βάλε σε ένα βαζάκι σκόνη σοκολάτας και μερικά ζαχαρωτά και ολοκλήρωσε με ένα μπουκαλάκι αλκοόλ (το Bailey’s είναι γνωστό ότι δένει τέλεια με ροφήματα καφέ ή σοκολάτας - άσχετοι είναι νομίζει στην Ιρλανδία;).

Καλή απόλαυση!   

http://www.retrojunkie.com/gif/funny-dancing-santa1.gif

Φωτογραφίες