Να σε προλάβω πριν μου πεις ότι σιχαίνεσαι το κολοκύθι. Δεν πρόκειται για εστιατόριο dedicated στο αμφιλεγόμενης... γκουρμεδοσύνης  πράσινο λαχανικό. Οπότε σε καθησυχάζω. Εδώ και θα φας και θα πιείς καλά!  Το “Σούμα Κολοκύθι” είναι ένα μοντέρνο εστιατόριο φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι από μια παρέα νέων παιδιών που τους συνδέει το νησί της Πάρου.

 

Ο νέος  αυτός γευστικός προορισμός με νησιώτικο άρωμα και δυνατές προτάσεις  έκανε την εμφάνισή του πριν λίγους μήνες στον Αγ. Δημήτριο. Και πάμε τώρα και στην Σούμα: Κι όχι δεν εννοώ τον λογαριασμό. Εδώ μεταξύ άλλων θα βρεις  αποκλειστικά σε όλη την Αθήνα και την παριανή σούμα – για όσους δεν γνωρίζουν - είναι το τοπικό απόσταγμα του νησιού, κάτι μεταξύ ρακής και τσίπουρου.

Το φαγητό  πεντανόστιμο, έντιμο με καλούτσικες μερίδες  & πάντα φρέσκο! Αφού όλα τα πιάτα ετοιμάζονται σχδόν επί τόπου! Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και από την ανοιχτή κουζίνα, που αντικρίζει μπαίνοντας και προσφέρει την εικόνα της προετοιμασίας των ξεχωριστών γεύσεων.

Λευκό ξύλο μαζί με βιομηχανικά στοιχεία συνθέτουν την διακόσμηση του μαγαζιού αποπνέοντας έναν κυκλαδίτικο αέρα, καθώς και μια νεανική αύρα από τους ιδιοκτήτες του.

 

Μικρός κι ευέλικτος κατάλογος, βασισμένος σε φρέσκα υλικά, με πιάτα που εμπλουτίζονται και από νέα, διαφορετικά κάθε μέρα. Σε λίγο καιρό τον χειμερινό κατάλογο θα διαδεχθεί το καλοκαιρινό μενού, με νέα νησιώτικα και όχι μόνο εδέσματα. Αλλά και η ποικιλία στα κρασιά προσφέρει αρκετές ιδέες για να συνοδεύσει κανείς τις νοστιμιές.

Το “Σούμα Κολοκύθι” προσφέρει έναν πολύ καλό συνδυασμό φαγητού - περιβάλλοντος - σέρβις για κάθε περίσταση. Ο εξωτερικός του χώρος, σαν αυλή, είναι επίσης υπέροχος και αναμένουμε να τον απολαύσουμε μόλις ο καιρός το επιτρέψει.

Στο καλό αποτέλεσμα του νέου αυτού γευστικού χώρου, συνέβαλλε ουσιαστικά η ομάδα των ανθρώπων του, που απαρτίζεται από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία σε επιτυχημένα εστιατόρια. Όπως οι σεφ Νίκος Γκούμπλιας (“Mario” - Πάρος) και Γιάννης Δανδόλος (“Σελήνη” – Σαντορίνη) υπεύθυνος ο Παρασκευάς Βιτάλης και εμπνευστές του χώρου τα αδέρφια Παναγιώτης & Γιώργος Παυλάκη.

 

 

Σούμα Κολοκύθι,

Ιφιγενείας & Ομήρου 27, Άγιος Δημήτριος

210 9766565