Νομίζω ότι όλες βρίσκεστε σε φάση που κάνετε το μέτρημα του χρόνου. Σα να σας βλέπω. Έχετε βγάλει την ζυγαριά και βάζετε από την μία μεριά τα συν κι από την άλλη τα πλην. Το κάναμε κι εμείς εδώ στο Y-olo.gr

Μόνο που έχεις μια προσφιλή συνήθεια τα πλην να είναι παραφορτωμένα και τα συν να είναι ένα πούπουλο από βάρος. Κι αυτό δεν είναι η αντικειμενική πραγματικότητα, αλλά ο drama queen τρόπος που επιλέγεις να βλέπεις τα πράγματα. Έχεις ήδη έτοιμο ένα post ή κάποιο status που θα στέλνεις στα τσακίδια τον παλιό τον χρόνο και θα εύχεσαι ο νέος να σε έχει διαρκώς με χαρές και πανηγύρια. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη τις περασμένες χρονιές.

Newsflash!!!! <--------------------------

Η ζωή δεν είναι μόνο χαρές. Γι΄αυτό το να εύχεσαι να έχεις μόνο τέτοιες στιγμές είναι όχι απλά ουτοπικό, αλλά αφελές και ακραιφνώς εγωπαθές. Του τύπου "Ε, Σύμπαν συγκεντρώσου σε μένα και άσε τους άλλους να ψοφήσουν". Μπάστα κοπέλα μου.

Και είναι ακριβώς η προσδοκία που ενθηκεύεται σε αυτή την ευχή που έχει προδιαγεγραμμένη την στάση σου στο τέλος της χρονιάς. Εμμένεις στα όσα αρνητικά σου συνέβησαν και πετάς χωρίς να ιδρώνει το αυτί σου τα χαρούμενα- γιατί διάολε είχες και τέτοια- , αλλά και τα αδιάφορα που έχουν την δική τους σημασία.

Παρεμπιπτόντως αυτά τα αρνητικά, αν δεν πρόκειται για μια απώλεια προσώπου ή αρρώστια, είναι τόσο ασήμαντα που δεν αξίζει να τα προσμετρήσεις στο τελικό ζύγι. Αν το κάνεις θα καταλήξεις μια grumpy old cat.

Έχε στο μυαλό σου ότι σε κάθε στιγμή χαράς αντιστοιχούν δύο λύπης και δέκα που δεν φέρουν ούτε θετικό ούτε αρνητικό πρόσημο. Επομένως, η ευχή που χρειάζεσαι να κάνεις για το νέο έτος είναι να διατηρηθούν εντόνως στη μνήμη σου όσα ευχάριστα σου έρθουν και να μπορέσεις να αποτιμήσεις τις εμπειρίες που θα σου προσφέρει κάτι δυσάρεστο.

Μπορείς να ευχηθείς να βρεις μια καλή δουλειά ή έναν δυνατό έρωτα ή καθόλου έρωτα αν δεν θες. Αυτοί είναι εφικτοί στόχοι και καθόλου υπερβολικοί για τον υποτιθέμενο Παντοδύναμο στον οποίο απευθύνεις την ευχή σου.

Να ένα καλό παράδειγμα. "Εύχομαι το 2014 να αφήσει πίσω του τις καλές στιγμές καθώς θα περνά από σουρωτήρι και το 2015 να μου φέρει όλα όσα θα με κάνουν να πω ότι η ζωή μου δεν είναι ανούσια".