Συνήθως όταν μας αρέσει κάποιος, τα χάνουμε λίγο. Στην προσπάθεια μας να τον εντυπωσιάσουμε, καταφέρνουμε - το λιγότερο - να γελοιοποιούμαστε. Αν μιλάς δυνατά όταν τον βλέπεις τριγύρω ώστε να σε προσέξει ή αν ανεβάζεις τραγούδια με νόημα και αλλάζεις φωτογραφίες με συχνότητα 2-3 το λεπτό όταν τον βλέπεις online, τότε μάλλον δεν το χειρίζεσαι σωστά το θέμα. Ε και μετά να μην αναρωτιέσαι κιόλας γιατί δε σε θέλει! Τι πρέπει να κάνεις;

Αρχικά..το πιο απλό..να είσαι ο εαυτός σου! Δε σου χρειάζεται ένα άτομο που θα σ' ερωτευτεί γι' αυτό που νομίζει ότι είσαι ή γι' αυτό που προσπαθείς να είσαι, αργά ή γρήγορα εξάλλου θα φανεί το αληθινό σου πρόσωπο (σατανικό γέλιο!). Ούτε εσύ βέβαια θα ήθελες να ερωτευτείς κάποιον που δεν είναι ο εαυτός του.

Να αναδεικνύεις τα δυνατά σου σημεία. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αγοράζεις κάθε μέρα από ένα καινούριο φόρεμα, ούτε να βγαίνεις με μαλλί κομμωτηρίου, ούτε να πεθαίνεις της πείνας για να είσαι μισή μερίδα. Απλά να φροντίζεις τον εαυτό σου. Με άλλα λόγια, δε χρειάζεσαι κόκκινη γόβα πρωί πρωί, αρκεί να έχεις προσεγμένα μαλλιά και περιποιημένο βάψιμο. Οι υπερβολές είναι κίνδυνος - θάνατος.

Να ακούς ένα αγόρι, ό,τι και να έχει να σου πει. Είτε σου μιλάει για την Ολυμπιακάρα και τη γκολάρα του τάδε είτε για τον Κιάμο, άκουσέ τον. Μπορεί να μην το δείχνουν, αλλά τρελαίνονται να μιλάνε για τον εαυτό τους και τα ενδιαφέροντα τους. Και ναι θεωρούν γοητευτική την κοπέλα που κάθεται και τους ακούει χωρίς ίχνος διαμαρτυρίας. Να μιλάτε με αναλογία 20% - 80%, καλά κατάλαβες.. εσύ είσαι το 20%!

Μην τον κάνεις να νιώθει άσχημα για τα αποτυχημένα αστεία του. Εκτίμα τουλάχιστον την προσπάθεια του να σε κάνει να γελάσεις και ρίξε κανένα χαμογελάκι - ναι ακόμη και στην περίπτωση που δεν κατάλαβες το αστείο. Μην το παρακάνεις όμως, ο στόχος δεν είναι να γελάς σε κάθε του κουβέντα.

Κόψε τη γκρίνια! Όχι για να τον κάνεις να σ'ερωτευτεί μόνο, αλλά και για το καλό σου. Κανείς δε θα θελε να βγαίνει μ' ένα άτομο που γκρινιάζει όλη την ώρα -όπως εγώ ας πούμε- για το πόση κούραση τράβηξε σήμερα ή για τον απαίσιο καιρό ή για εκείνη την περίεργη που έσπρωχνε στο λεωφορείο. Δες τη χαρούμενη και ευχάριστη πλευρά της ζωής, να είσαι το άτομο που θα ήθελες και εσύ για παρέα. Έτσι όπως γκρινιάζεις, εσύ θα βγαινες μαζί σου;

Βγάλε την τρυφερή σου πλευρά προς τα έξω. Πιο έξω. Λίγο ακόμη πιο έξω. Τι θα πει δεν έχεις; Όλα τα κορίτσια έχουμε μια τρυφερή πλευρά, όσο και να θέλουμε να το παίξουμε λίγο πιο ζόρικες μερικές φορές. Αρκετές φορές. Με άλλα λόγια, άσε τα πικρόχολα σχόλια και τις μπιχτές για όταν κάνεις κουτσομπολιό με τις φίλες σου. Σχεδόν κανένα αγόρι δε θα χαρεί να σε ακούσει να βρίζεις σαν νταλικέρης (και βάλε).

Φλέρταρε τον! Εκεί που σου είπα ότι τα αγόρια τρελαίνονται να μιλούν για τον εαυτό τους, προσθέτω και το ''τρελαίνονται να τραβούν τα βλέμματα'' - ντάξει, ίσως δεν είναι ακριβώς θέμα φύλου αυτό. Και ποιος δε θα θελε δηλαδή να βλέπει ότι αρέσει ή ότι πολιορκείται ή ότι δεν ξέρω γω τι άλλο; Θα σε γοητεύσει και σένα το φλερτ από κάποιον, ακόμη και αν είναι ο μανάβης της γειτονιάς σου που κοντεύει τα 70. Αναγκάζομαι να σου πω και το κλασικό, παίζε με τα μαλλιά σου όταν του μιλάς - αλλά κάνε σαν να μην το είπα ποτέ.

Είσαι διαφορετική; Γίνε διαφορετικη! Τόνισε όλα αυτά τα στοιχεία που σε διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες, ούτε να θάψεις το μισό γυναικείο πληθυσμό ούτε να ψωνιστείς, απλά τόνισε τους λόγους για τους οποίους ''πρέπει'' να είναι μαζί σου και όχι με τη μια ή την άλλη.

Προσπάθησε να μην είσαι κομπλαρισμένη όταν βρίσκεσαι με τον τύπο που σ' αρέσει. Είναι δύσκολο να κάνεις χιούμορ όταν τρέμουν τα χέρια σου από το άγχος και η καρδιά σου χτυπάει σαν τρελή, αλλά προσπάθησε το. Ένα αστείο από τη μεριά σου θα ελαφρύνει κι άλλο το κλίμα.

Είναι κλισέ, αλλά έχει και κάποιο λόγο που επαναλαμβάνεται σταθερά: το μυστικό είναι στην τυχαία επαφή. Μπορεί ένα τυχαίο άγγιγμα να μην είναι κάτι σημαντικό, αλλά η γλώσσα του σώματος ουρλιάζει και πετάει πυροτεχνήματα. Ούτε εδώ θέλουμε υπερβολές, μην παραγίνεις διαχυτική

.

Δελέασε τον με κάτι. Δε λένε κάτι με στομάχι και καρδιά ή έρωτα και στομάχι; Α ναι.. "Ο έρωτας περνάει από το στομάχι"! Αν σκεφτώ όλα τα αγόρια που ξέρω - φίλους, γνωστούς, συγγενείς - ναι όλοι θα χαίρονταν με μια απρόσμενη και γλυκιά χειρονομία. Αγόρασε του ένα cupcake ή μια σοκολάτα ή κάτι σχετικό που ξέρεις ότι του αρέσει. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ειδικά μερικά από τα αγόρια που ξέρω, θα έτρωγαν άνετα και αυτό που αγόρασες για σένα (οπότε, πάρε 5-6). 

Δείξε του εμπιστοσύνη. Μη δείχνεις καχύποπτη και κυρίως μην είσαι κιόλας - εκτός αν σου πει ότι έβγαινε με την Jennifer Lopez. Τότε εκεί ναι, σε συμβουλεύω να το τσεκάρεις.

Μην τον κυνηγάς, αλλά ούτε να τον έχεις στο τρέξιμο. Να μην κυνηγιέστε με λίγα λόγια. Απλά άφησε τον να δείξει ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του, μην δείχνεις διαθέσιμη πριν καν σηκώσει το χεράκι του να πάρει τηλ. ή να στείλει μήνυμα.

Αυτό θα μείνει μεταξύ μας...Κάνε πρόβα ατάκες, αστεία, πράγματα που θες να του πεις και δεν ξέρεις πως. Κάτσε μπροστά στον καθρέφτη και ξεκίνα την ερμηνεία σου (απευθείας για oscar!). Μην το γελάς, θα είσαι περισσότερο προετοιμασμένη και χαλαρή αν είσαι αρκετά σίγουρη γι' αυτά που έχεις να πεις. 

Κοίτα τον στα μάτια, όσο και να ντρέπεσαι όσο και να κοκκινίζεις. Το να κοιτάς το μποτάκι σου ή το γατί που περνάει ή το νύχι σου, δε βοηθάει πουθενά. Έτσι και αλλιώς, κάπως πρέπει να ξεπεράσεις την αμηχανία.

Μη δείχνεις κολλημένη ή απελπισμένη. Αν εκπέμπεις αυτοπεποίθηση, σίγουρα κερδίζεις περισσότερα. Ακόμη και αν δεν το χεις με την αυτοπεποίθηση, μην αγχώνεσαι, τη χτίζεις μόνη σου .. και όταν είναι ισχυρή δεν έχεις καν να σκεφτείς τρόπο να τη δείξεις, φαίνεται. Έτσι απλά.

Δείξε από την πρώτη στιγμή ότι είσαι έμπιστο άτομο. Θα νιώσει πολύ καλύτερα ο άλλος όταν ξέρει ότι μπορεί να σου ανοιχτεί και να βασιστεί πάνω σου. Βέβαια, και εσυ πρέπει να εκτιμήσεις αυτόν που σου ανοίγει την καρδιά του, κρατώντας παράλληλα κλειστό το στόμα σου - δε χρειάζεται να αρχίσεις το ανελέητο κους κους.

Κράτα και λίγο μυστήριο στη συζήτηση. Είναι βαρετό να είσαι μονίμως ένα ορθάνοιχτο βιβλίο. Και όχι δεν εννοώ να το παίζεις ιστορία σε κάθε ευκαιρία - είπαμε να διατηρήσεις το μυστήριο, όχι να τον εκνευρίσεις. Απλά απόφυγε να δίνεις πλήρη αναφορά .. με ποιον πήγες εκεί ή τι έκανες χτες ή τι σχέδια έχεις για μετά, ακόμη και να εκείνος μόλις σου είπε για τα δικά του.

Βρες ενδιαφέρον στις δραστηριότητες του. Αν σου πει ότι πάει για τρέξιμο, δεν είναι κακή ιδέα να πας και εσύ ή αν σου αναφέρει 2-3 φορές ότι η ομάδα του έχει αγώνα ποδοσφαίρου, να προσφερθείς να πας. Κάπως έτσι. 

Τελευταίο και καλύτερο, πριν ξεκινήσεις τη σωματική επαφή (If you know what I mean) δώσε στη σχέση σου χρόνο να αναπτυχθεί. Δε θα σου πω εγώ πόσο χρόνο, αυτό θα το κρίνεις εσύ.